امروزه با دسترسی ساده به اینترنت به سادگی میتوانیم اطلاعات خود را در مورد انواع بیماریها بالا ببریم. در این بخش تصمیم داریم داریم در مورد بیماری هماتوم صحبت کنیم. این بیماری سبب بروز خون مردگی و کبودی در بخشی از بدن میشود و در نتیجه آن خونریزی زیادی در بدن به وجود می آید. انجام عملهای جراحی و یا پارگی خود به خود رگهای خونی از عوامل اصلی بروز این بیماری به شمار می روند. افراد که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
هماتوم چیست؟
آسیب دیدن دیواره رگ خونی ( هر نوع رگ خونی) سبب میشود که خون از رگ خونی به بافتهای اطراف آن انتقال پیدا کند که به این مشکل هماتوم می گویند. این بیماری میتواند در داخل بافتهای بدن به وجود بیاید که امکان مشاهده آن وجود ندارد و یا ممکن است در زیر پوست و یا ناخن به صورت کبودی های مورب قابل مشاده باشد. این مشکل، در داخل بدن، در ارگانهای زیر به وجود می آید:
- بین بافت و پوشش داخلی مغز
- بین مهره های نخاعی و پوشش بیرونی نخاع
- بین جمجمه و پوشش بیرونی مغز
- داخل حفره شکم
- در طحال
- در کبد
همچنین، هماتوم در بخشهای بیرونی بدن نیز مشخص می گردد:
- بین عضروف گوش و پوست پوشاننده آن
- در زیر ناخن
علل هماتوم
ضربه یا تروما علل اصلی آسیب به رگهای خونی است. مواردی همچون افتادن از ارتفاع، تصادف و انجام عملهای جراحی، عملهای جراحی دندانپزشکی و تزریق برخی داروها مانند انسولین، داروهای رقیق کننده خون و واکسن سبب بروز این مشکل میشوند.
به طور کلی داروهای رقیق کننده خون، مانند وارفارین، کلوپیدوگرل و آسپرین، توانایی لخته شدن خون را از بین می برند و همین امر سبب میشود با آسیب جزیی به بدن هماتوم به وجود بیاید. مصرف داروهای و مکملهای گیاهی و غیرگیاهی زیر زمینه ساز بروز این مشکل هستند:
- مکمل ویتامین ایی
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن
- جینکوبیلوبا
- وارفارین
- آسپرین
- دی پیریدامول
همچنین ابتلا به بیماریهای مزمن کبدی، اختلالات خونی مانند هموفیلی، سرطان خون و پایین بودن تعداد پلاکت خون زمینه ساز بروز هماتوم میشوند.
علائم هماتوم
هر بیماری خود را با علائم خاصی نشان میدهد، بنابراین شناخت این علائم تاثیر زیادی در درمان به موقع بیماری دارد. یکی از رایج ترین نشانه های هماتوم درد، تورم، قرمزی و کبودی است. از علائم دیگر این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردرد
- مشکل در صحبت کردن
- گیجی
- تشنج
- کمر درد
- ضعف در کنترل مثانه
- درد ناخن
- درد در ناحیه شکم و پهلو
تشخیص هماتوم
بهتر است بدانید که آزمایش و یا روش خاصی برای تشخیص هماتوم وجود ندارد. برای تشخیص این بیماری از انواع آزمایش خون، آمایش کبدی و یا تصویربرداری و یا سونوگرافی استفاده میشود.
آیا هماتوم قابل درمان است؟
اگر این بیماری شدید نباشد و حال بیمار را به شدت تحت تاثیر قرار نداده باشد به راحتی و با استفاده از مراقبتهای پزشکی در خانه میتوان به بهبود هماتوم کمک کرد. استفاده از کمپرس آب یخ به مدت 20 دقیقه، 4 تا 8 بار در روز به درمان این بیماری کمک می کند. همچنین میتوان با استفاده از مسکنهای ضد درد مانند استامینوفن به کنترل درد این بیماری کمک کرد
اگر هماتوم در اثر مصرف داروی خاصی به وجود آمده شود، پزشم باید برای قطع دارو و جایگزینی آن با داروی دیگر باید تصمیم بگیرید. همچنین، اگر شدت آسیب جدی باشد گاهی پزشک باید عمل جراحی انجام دهد.
هماتوم بارداری چیست؟
در این بیماری خون در بین رحم و غشا حاملگی وجود دارد که سبب خونریزی واژینال در طول سه ماهه اول بارداری و سه ماهه دوم بارداری میشود، هماتوم بارداری یکی از علل اصلی خونریزی در این دوران است. این بیماری معمولا مشکل خاصی را برای مادر و جنین به وجود نمی آورد، اما گاهی خطر آسیب به جفت وجود دارد. به همین دلیل، در صورت بروز اولین لکه بینی بهتر است به پزشک مراجعه شود !
برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!
داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید.
مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.