افسردگی همیشه واضح نیست، بسیاری از افراد به صورت خوآگاه یا ناخودآگاه تلاش می کنند تا علائم افسردگی خود را پنهان کنند و اجازه ندهند دیگران متوجه شوند که این افراد غمگین هستند. به این نوع افسردگی، افسردگی پنهان گفته می شود. در این شرایط فرد تلاش می کند تا خود را شاد و خوشحال نشان دهد. با این وجود از درون احساس پوچی می کند و حس خوبی ندارد. همچنین، این افراد در فضاهایی که تنها هستند علائم افسردگی را نشان می دهند.
شما می توانید جهت خرید قرص ضد افسرگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
علائم افسردگی کلاسیک در مقابل افسردگی پنهان
یکی از دلایلی که تشخیص این نوع افسردگی دشوار است، متفاوت بودن علائم از فردی به فرد دیگر است. ممکن است از قبل با علائم افسردگی آشنایی داشته باشید. این علائم به شرح زیر هستند:
- غم و اندوهی که بیش از 2 هفته ادامه دارد
- گریه مکرر
- کاهش عزت نفس
- از دست دادن علاقه به چیزهایی که زمانی مهم بودند
علائم دیگری نیز همراه با افسردگی رخ می دهند که بدین شرحند:
- درد جسمی یا مشکلات گوارشی که به بیماری جسمانی مرتبط نیست
- خستگی یا کمبود انرژی
- تغییر در الگوهای خواب
- افزایش وزن، کاهش وزن یا تغییر در اشتها
- تحریک پذیری، بدخلقی یا حساسیت بیش از حد
- احساس ناامیدی یا بی ارزشی
- مشکلات مربوط به توجه، تمرکز یا حافظه
- از دست دادن علاقه به رابطه جنسی
یکی از راه های تشخیص افسردگی طول مدت این علائم است. اگر این علائم بیش از 2 هفته طول بکشند، فرد به احتمال زیاد به بیماری افسردگی مبتلاست و برای درمان باید به مشاوره و روانپزشک مراجعه کند. اما تشخیص افسردگی پنهان بسیار دشوار است. این افراد در جمع مراقب رفتار خود هستند و حتی اگر غمگین و یا بی حال باشند تلاش می کنند تا آن را نشان ندهند. تلاش برای شاد نشان دادن و پنهان کردن غم از جمله مواردی است که افراد مبتلا به این نوع افسردگی نشان می دهند.
علائم افسردگی پنهان
علائمی که در ادامه به آنها می پردازیم، از جمله علائمی هستند که افراد مبتلا به این بیماری روحی نشان می دهند.
تفاوت های شخصیتی
شخصیت این افراد دائما تغییر می کند. ممکن است آنها در محیط هایی بسیار ساکت و در محیط هایی بسیار پر جنب و جوش باشند. در واقع نمی توان تصمیم گیری کرد که این افراد، افرادی ساکت و یا پر جنب و جوش هستند. گاهی بسیار بدبین و گاهی بسیار خوش بین هستند. تصمیم گیری در مورد شخصیت این افراد بسیار دشوار است.
کاهش یا افزایش مقادیر قابل توجهی از وزن
تغییر ناگهانی عادات غذایی در این افراد، به طور مثال علاقه بیش از حد به خوردن غذا و یا عدم علاقه به خوردن غذا، از نشانه های این نوع افسردگی به شمار می روند.
مصرف بیش از حد الکل
ممکن است این افراد به الکل پناه ببرند و ساعات زیادی را در طول روز به خورد الکل اختصاص بدهند.
تغییر در عادات خواب
عادات خواب این افراد تغییر می کند و یا بیش از حد و یا کمتر از حد معمول در طول روز می خوابند.
مباحث عمیق
افرادی که به افسردگی پنهان مبتلا هستند معمولد پیرامون مسائل عمیق و تاریک فلسفی بیش از حد فکر می کنند و یا صحبت می کنند.
تفاوت در تعاملات اجتماعی
کسانی که این نوع افسردگی را تجربه می کنند معمولا تلاش می کنند به بهانه های مکرر از بودن در میان جمع دوستان و خانواده سر باز بزنند. این افراد تلاش می کنند تا با بهانه های موجه افراد را قانع کنند که نمی توانند در کنار آنها باشند.
کار بیش از حد
این افراد برای کاهش ارتباط با دیگران و کاهش تعاملات اجتماعی خود تلاش می کنند تا دائما کار کنند.
عدم توجه به سرگرمی
افرادی که به افسردگی پنهان مبتلا می شوند از سرگرمی های خود دست می کشند و تلاش می کنند در خلوت خود باشند. این افراد شاید به مدت 1 یا 2 سال هیچ گونه سرگرمی را تجربه نکنند.
خودگویی منفی
یکی از مواردی که می تواند نشان دهنده بروز بیماری افسردگی پنهان باشد خودگویی منفی است. این افراد معمولا به طنز در مورد خود حرفهای منفی می گویند. این کار تلاشی برای صدمه به خود است که معمولا در افراد افسرده دیده می شود.
چه کسانی در برابر افسردگی پنهان آسیب پذیر هستند؟
هر کسی می تواند علائم بیماری افسردگی پنهان را تجربه کند، به خصوص کسانی که شخص یا مورد مهمی را در زندگی خود از دست می دهند اما تلاش می کنند تا خود را قوی نشان دهند. تحقیقات نشان داده اند برخی از افراد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند که به شرح زیرند:
- بزرگسالان مسن
- کودکان و نوجوانان
- جنس مذکر
- افراد مبتلا به بیماریهای مزمن
- افرادی که از تجربیات آسیب زا بهبود می یابند
- افراد متعلق به جوامع حاشیه نشین
چرا برخی افراد افسردگی خود را پنهان می کنند؟
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا برخی افراد تلاش می کنند تا افسردگی خود را پنهان کنند. یکی از دلایل عمده آن این است که آنها پیامدهای منفی را از افشای علائم افسردگی خود تجربه کرده اند. به همین دلیل تلاش می کنند تا با خوب نشان دادن خود از این پیامدهای منفی در امان بمانند. در ادامه به دلایلی می پردازیم که افراد مبتلا به افسردگی پنهان ابراز می کنند.
«این بیماری به تدریج شروع شد، من به سختی متوجه شدم که به این بیماری مبتلا شدم!»
این بیماری یک شبه به وجود نمی آید. مدتی طول می کشد تا علائم خود را نشان دهند. به همین دلیل ممکن است گاهی افراد متوجه نشوند که به این بیماری مبتلا شده اند و بروز علائمی از جمله عدم علاقه به حضور در اجتماعات را به دلایلی مانند خستگی کاری ربط دهند.
« به پزشکان اعتماد ندارم»
یکی دیگر از دلایلی که افراد مبتلا به افسردگی پنهان به آن اشاره می کنند این است که آنها به پزشکان اعتماد ندارد. این امر ممکن است بدین دلیل باشد که آنها در گذشته تجربه منفی دارند و یا بازبرخوردی که از درمانگر خود گرفته اند احساس ناتوانی را در آنها به وجود آورده است. همچنین، ممکن است این افراد بازبرخورد کلیشه ای از درمانگر خود دریافت کرده باشند و همین امر آنها را به درمان دلزده کرده باشد.
«می ترسم در مورد مشکلات روانی خود صحبت کنم»
یکی دیگر از دلایلی که افراد مبتلا به افسردگی پنهان به آن اشاره می کنند ترس از صحبت کردن در مورد علائمی است که آنها تجربه می کنند. آنها می ترسند که از طرف دوستان و یا اطرافیان خود به تمسخر گرفته شوند. مطالعه ای در سال 2020 نشان می داد بسیاری از مادران علائم افسردگی فرزندان خود را نادیده می گیرند زیرا می ترسند کودکان خود را به مشاوره ببرند و در جامعه برچسب دیوانه و یا اختلال روانی به فرزند آنها زده شود.
«نمی خواهم بار اضافی بر دوش دیگران باشم»
این دلیل معمولا در میان میانسالان و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن دیده می شود که برای انجام کارهای خود به کارهای دیگران نیاز دارند. این افراد تلاش می کنند تا علائم افسردگی خود را پنهان کنند تا دیگران را نگران نکنند.
«خجالت می کشم در مورد این بیماری صحبت کنم»
برخی از افراد مبتلا به افسردگی پنهان دارای ضعف شخصیتی هستند. این افراد اعتماد به نفس کافی ندارند و از بیان علائم خود خجالت می کشند.
«نمی خواهم دارو بخورم»
شاید بتوان گفت این موضوع یکی از عمده ترین دلایلی است که افراد مبتلا به این افسردگی به آن اشاره می کنند. در بسیاری از جوامع افراد نسبت به داروهای ضد افسردگی بسیار مقاوم هستند و فکر می کنند تنها افراد دیوانه و یا افرادی که اختلالات بسیار زیاد دارند از این داروها استفاده می کنند. این ویژگی ها معمولا در کشورهای در حال توسعه دیده می شود.
راه های درمان افسردگی پنهان
خبر خوب این است که این بیماری قابل درمان است. کسانی که به این بیماری مبتلا هستند باید بدون ترس در مورد علائمی که تجربه می کنند صحبت کنند. همچنین، اطرافیان این فرد باید به محض مشاهده علائم به او کمک کنند تا شرایط خود را بهتر بشناسد و برای درمان پیش قدم شود. این افراد با توجه به نوع بیماری خود می توانند ترکیبی از داروها و مشاوره درمانی را دریافت کنند. توصیه می شود این افراد برای درمان ابتدا به مشاوره مراجعه کنند. پس از آن در صورت لزوم مشاوره او را نزد پزشک می فرستد. همچنین، این افراد باید به رژیم غذایی خود اهمیت بدهند و از سبزیجات استفاده کنند. ورزش نیز یکی از مواردی است که می تواند به درمان آنها کمک کند.
سوالات پرتکرار در مورد افسردگی پنهان
در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار در مورد افسردگی پنهان پاسخ دهیم.
اگر افسردگی داریم چه کار کنیم؟
اگر افسردگی دارید، باید درمان را آغاز کنید. برای اینکار باید نزد مشاوره بروید تا با کنکاش لایه های عمیق وجودی شما بهترین راهکار را برای درمان این بیماری به شما پیشنهاد کند.
علائم جسمی افسردگی در زنان
علائم جسمی عبارتند از دردهایی که منشا بیماری ندارند، کاهش و یا افزایش وزن غیر معمول.
علت بی علاقگی به همه چیز
علت بی حوصلگی و بی تفاوتی می تواند یکی از علائم بروز بیماری افسردگی باشد. توصیه می شود در این شرایط سریعا به مشاوره مراجعه شود.
مکمل های مناسب برای درمان افسردگی
شما می توانید در کنار مراجعه به روانپزشک و مشاوره از مکمل های مناسب برای درمان افسردگی استفاده کنید. برخی از مکمل های پرطرفدار برای بهبود افسردگی به شرح زیرند:
- قرص زیر زبانی واناتونین نورم لایف
- سافت ژل دپروهرب باریج اسانس
- شربت میکس 40 گیاه ستاک
- قرص 5 اچ تی پی ناترول
- قرص آدومدز گنوسیس
- قرص منیزیم ب6 راموفارمین
برای تهیه این مکمل های می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه نمایید.
[…] […]