مکمل تقویت قوای جنسی

درد لگن در زنان نشانه چیست و چگونه درمان می شود؟

درد لگن در زنان نشانه چیست و چگونه درمان می شود؟

درد لگن در زنان، دردی در ناحیه زیر شکم و بین باسن است که ممکن است 6 ماه یا بیشتر طول بکشد. این درد می تواند به دلایل متعددی باشد و یا خود علامتی از ابتلا به بیماری دیگری باشد. با این حال، در اکثر موارد نمی توان یک دلیل واحد برای ابتلا به این درد پیدا کرد. درمان های متعددی برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی پیشنهاد می شوند که در ادامه به این موضوع می پردازیم.

قرص مفاصل و استخوانشما می توانید جهت خرید قرص مفاصل و استخوان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم درد لگن در زنان

وقتی از شخصی که مبتلا به این درد است خواسته می شود تا ناحیه درد را مشخص کند، معمولا کل ناحیه لگن را نشان می دهد و بسیار کم اتفاق می افتد که فرد به یک نقطه خاص اشاره کرد. این درد به طرق مختلفی خود را نشان می دهد که به صورت زیر است:

  • درد شدید و مداوم
  • دردی که می آید و می رود (متناوب)
  • درد کسل کننده
  • درد شدید یا گرفتگی
  • فشار یا سنگینی در عمق لگن

علاوه بر این، ممکن است موارد زیر برای فرادی که این درد را دارد اتفاق بیافتند:

  • درد هنگام مقاربت
  • درد هنگام دفع مدفوع یا ادرار کردن
  • درد هنگام نشستن طولانی مدت

ممکن است این درد پس از ایستادن طولانی مدت نیز تشدید شود. گاهی این درد خفیف ولی آزار دهنده است و گاهی به حدی شدید می شود که فرد از مسکن استفاده می کند. اگر این درد مداوم و شدید باشد می تواند بر زندگی فرد اثر بگذارد و دیگر او نتواند بخوابد و یا ورزش کند.

علت درد لگن و کشاله ران در زنان

درد مزمن لگن یک وضعیت پیچیده است که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است ابتلا به یک بیماری مشخص باعث بروز این درد شود. گاهی نیز چندین بیماری مختلف این درد را به وجود می آورند. به طور مثال، زنی که مبتلا آندومتریوز و سیستیت بینابینی هستند می تواند این درد را تجربه کند. در ادامه به دلایل دیگر درد لگن در زنان می پردازیم.

آندومتریوز

آندومتریوز یکی از دلایل اصلی درد لگن در زنان به شمار می رود. در این بیماری بافت داخلی رحم، خارج از رحم رشد می کند. این رسوبات بافتی باعث افزایش میزان خونریزی و کاهش سطح هورمون ها می شوند. اما بسیاری از این بافت ها از طریق واژن خارج نمی شوند و در شکم باقی می مانند و منجر به بروز کیست های دردناک و نوارهای فیبری از بافت اسکار می شوند. در نتیجه درد شدیدی در لگن به وجود می آید.

مشکلات اسکلتی عضلانی

یکی دیگر از دلایل درد لگن در زنان شرایط نامناسب استخوان ها، مفاصل و بافت های همبند است. به طور مثال ابتلا به بیماری فیبرومیالژیا می تواند باعث کشش عضلات کف لگن و التهاب مفصل ناحیه تناسلی شود و درد لگن را به وجود بیاورد.

بیماری مزمن التهابی لگن

ابتلا به عفونت های طولانی مدت که معمولا از طریق رابطه جنسی پرخطر انتقال پیدا می کنند باعث ایجاد بافت اسکار در لگن می شود و همین امر می تواند باعث درد لگن در زنان شود.

مشکلات تخمدان

اگر پس از برداشتن رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ، به طور تصادفی چند قطعه کوچک از تخمدان در بدن باقی بماند باعث ایجاد کیست های درد ناک و درد شدید لگن می شود.

ابتلا به فیبروم

فیبروم یک بافت غیر سرطانی است که در رحم رشد می کند و به قسمت تحتانی شکم آسیب وارد می کند. این بیماری می تواند باعث درد لگن در زنان شود.

سندروم روده تحریک پذیر

سندروم روده تحریک پذیر یکی از مواردی است که باعث درد لگن می شود. این بیماری می تواند باعث نفخ، یبوست و اسهال شود و به لگن فشار وارد کند.

سندرم مثانه دردناک (سیستیت بینابینی)

در این سندروم فرد دائما احساس ادرار دارد و درد را در ناحیه مثانه احساس می کند. این امر می تواند به لگن فشار وارد کند و باعث درد لگن شود.

سندرم احتقان لگن

برخی پزشکان معتقدند بزرگ شدن وریدهای واریسی در اطراف رحم و تخمدان ها می توانند منجر به درد لگن شود. با این حال ، پزشکان دیگر بسیار مطمئن نیستند که سندرم احتقان لگنی علت درد لگن است زیرا بسیاری از زنان که وریدهای برجسته در اطراف رحم دارند درد لگن را تجربه نمی کنند.

عوامل روانشناسی

افسردگی، استرس مزمن یا سابقه سوء استفاده جنسی یا جسمی ممکن است خطر بروز درد لگن در زنان را افزایش دهد.

علت درد لگن و کشاله ران در زنان

تشخیص درد لگن در زنان

وقتی زنی با این درد به پزشک مراجعه می کند، پزشک آزمایشات متفاوتی را برای تشخیص دلیل اصلی درد تجویز می کند که به شرح زیرند:

  • معاینه لگن: این درد می تواند ناشی از عفونت باشد. پزشک سلامتی بیمار را چک می کند تا متوجه شود آیا فرد به عفونت مبتلا شده است یا خیر. برای این منظور آزمایشاتی را می نویسد تا بیمای کلامیدیا و یا سوزاک را تشخیص دهد. این آزمایشات می توانند شامل آزمایش خون و ادرار باشند.
  • سونوگرافی: در این شرایط پزشک سونوگرافی را تجویز می کند تا رحم و اندام های داخلی مشخص شوند و خطر بروز توده یا کیست بررسی شود.
  • سایر آزمایشات: ممکن است پزشک برای معاینه دقیق تر سی تی اسکن و یا ام آر آی را تجویز کند.
  • لاپاراسکوپی: در این روش، جراح برش کوچکی در بدن ایجاد می کند و لوله نازک متصل به دوربین را به درون بدن می فرستد تا بافت های غیر طبیعی و یا علائم عفونت را بررسی کنید. این روش به ویژه در تشخیص بیماری آندومتریوز کاربرد دارد.

بهتر است بدانید گاهی ممکن است هیچ دلیلی برای درد لگن در زنان مشخص نشود. با این حال شما باید با پزشک خود در ارتباط باشید تا بتوانید بهترین درمان را برای کنترل این درد انتخاب نمایید.

درمان درد لگن در زنان

هدف از درمان کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی است. اگر پزشک طی آزمایشاتی که انجام داد، به دلیل اصلی بیماری پی برد، باید درمان آن بیماری را شروع کند. با بهبود بیماری درد لگن در زنان از بین می رود. اما بیشتر پزشکان از روش های ترکیبی برای درمان این درد استفاده می کنند.

داروها

پزشک با توجه به نوع درد لگن در زنان داروهای زیر را تجویز می کند:

  • مسکن ها: داروهای ضد درد مانند آسپرین، ایبوپروفن، ادویل و استامینوفن تا حدود زیادی این درد را کنترل می کنند.
  • قرص های هورمونی: در برخی از زنان درد لگن مرتبط به چرخه قاعدگی آنهاست و زمانی که تغییرات هورمونی و تخمک گذاری صورت می گیرد این درد آغاز می شود. به همین دلیل پزشک این قرص ها را برای کنترل این درد تجویز می کند.
  • آنتی بیوتیک ها: در صورتی که این درد ناشی از عفونت باشد، پزشک استفاده از آنتی بیوتیک ها را تجویز می کند.
  • داروهای ضد افسردگی: در صورتی که این درد ریشه روانی داشته باشد پزشک استفاده از داروهای ضد افسردگی را تجویز می نماید.

درمان های دیگر

با توجه به این موضوع که درد لگن در زنان دردی مدوام و خسته کننده است، ممکن است پزشک درمان های تکمیلی دیگری را نیز تجویز کند که این درمان ها به شرح زیرند:

  • فیزیوتراپی، تمرینات کششی، ماساژ و تکنیک های آرام بخش
  • تحریک عصبی از طریق کاشت دستگاهی که مسیرهای عصبی را مسدود کند تا سیگنال درد به مغز نرسد
  • تزریق داروی بی حسی در نقاط تحریک کننده
  • جلسات روان درمانی برای کسانی که از مشکلاتی نظیر افسردگی، سو استفاده جنسی، اختلال شخصیت یا مشکلات ازدواج رنج می برند

عمل جراحي

گاهی هیچ یک از روش های بالا پاسخگو نیستند و پزشک برای درمان به جراحی متوسل می شود که این روش درمانی به شرح زیر است:

  • جراحی لاپاروسکوپی: در این شرایط که معمولا در اثر وجود بیماری آندومتریوز پیشنهاد می شود، پزشک لایه چسبنده یا بافت آندومتر را از رحم جدا می کند. این امر نقش موثری در کاهش درد لگن در زنان دارد.
  • هیسترکتومی: در این شرایط پزشک برداشتن رحم، لوله های فالوپ و تخمدان را توصیه می کند.

سوالات پرتکرار

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار در مورد درد لگن در زنان پاسخ دهیم.

درد لگن در زنان علامت چیست؟

همانطور که در طول این متن به آن اشاره کردیم درد لگن در زنان می تواند نشان دهنده ابتلا به بیماری آندومتریوز، عفونت و یا مشکلات روانشناختی باشد.

علت درد لگن در زنان یائسه چیست؟

علت این درد معمولا نشان دهنده بر هم خوردن تعادل هورمون هاست. در این شرایط هورمون استروژن پایین می آید و سلامتی تحت تاثیر قرار می گیرد. توصیه می شود در زمان بروز این درد به پزشک مراجعه کنید و از انواع قرص یائسگی استفاده نمایید.

قرص یائسگیشما می توانید جهت خرید قرص یائسگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

نکات پایانی

درد لگن می تواند یک علامت زنانه باشد، یعنی می تواند ناشی از مشکلی باشد که بر دستگاه تناسلی زنان تأثیر می گذارد. یا اینکه ممکن است ناشی از مشکلاتی در سیستم ادراری، گوارشی یا اسکلتی عضلانی خانم ها باشد. درد ممکن است به طور ناگهانی یا تدریجی شروع شود. شدت درد ممکن است به تدریج افزایش یابد و گاهی اوقات بیاید و برود.

بسته به علت درد، خانم ها ممکن است خونریزی یا ترشح از واژن را نیز تجربه کنند. این درد همچنین ممکن است با تب، حالت تهوع، استفراغ و یا سبکی سر همراه باشد که در این صورت حتما بعد از مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.