مکمل تقویت قوای جنسی

توصیه هایی درباره نحوه مصرف آنتی بیوتیک

take antibiotics 2

درباره مصرف آنتی بیوتیک می توان گفت داروهایی هستند که با از بین بردن باکتری‌ها یا ایجاد مشکل در رشد آنها، با عفونت‌های ناشی از باکتری مبارزه می‌کنند. اما مصرف آنتی بیوتیک در برابر عفونت های ویروسی موثر نیست.

این عفونت ها شامل سرماخوردگی، آنفولانزا، بیشتر سرفه ها و گلودرد می شوند. آنتی بیوتیک ها به طور معمول برای عفونت های باکتریایی خفیف تجویز نمی شوند. این به این دلیل است که سیستم ایمنی معمولاً می تواند به تنهایی این موارد را پاک کند.

کاربرد اصلی آنتی بیوتیک ها چیست؟

آنتی بیوتیک ها برای درمان یا پیشگیری از برخی از انواع عفونت های باکتریایی استفاده می شوند. آنها باکتری ها را از بین می برند یا از تکثیر و گسترش آنها جلوگیری می کنند. آنتی بیوتیک ها فقط برخی از عفونت های ناشی از باکتری ها را درمان می کنند، مانند:

  • گلودرد
  • استرپتوکوکی
  • سیاه سرفه
  • عفونت دستگاه ادراری (UTI)

آنتی بیوتیک ها همچنین برای درمان شرایط تهدید کننده زندگی ناشی از باکتری، مانند سپسیس، که پاسخ شدید بدن به عفونت است، مورد نیاز است.

آنتی بیوتیک چه چیزی را درمان نمی کند؟

 آنتی‌بیوتیک‌ها روی ویروس‌ها، مانند ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی و آبریزش بینی، حتی اگر مخاط غلیظ، زرد یا سبز باشد، اکثر گلودردها (به جز گلودرد استرپتوکوکی)، آنفولانزا، اکثر موارد سرماخوردگی قفسه سینه (برونشیت) اثر نمی‌گذارند.

آنتی بیوتیک ها همچنین برای برخی از عفونت های باکتریایی رایج، از جمله: بسیاری از عفونت های سینوسی و برخی از عفونت های گوش تاثیرگذار نیست. این به این دلیل است که این بیماری ها معمولاً خود به خود و بدون آنتی بیوتیک بهبود می یابند. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در مواقعی که نیازی به آنها نیست کمکی به شما نمی‌کند و عوارض جانبی آن‌ها همچنان می‌تواند باعث آسیب شود.

چه زمانی از آنتی بیوتیک استفاده کنیم؟

آنتی بیوتیک ها ممکن است برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده شوند که تنها راه درمان آنها مصرف آنتی بیوتیک باشد. این نوع عفونت می تواند دیگران را آلوده کند مگر اینکه درمان شود، از طرفی پاکسازی بدون درمان ممکن است خیلی طول بکشد و خطر عوارض جدی تری را به همراه دارد.

مصرف آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت

گاهی اوقات آنتی بیوتیک ها به عنوان یک اقدام احتیاطی برای جلوگیری از عفونت تجویز می شود. این به عنوان پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی شناخته می شود.

عمل جراحي

پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی معمولاً در صورت انجام عمل جراحی در ناحیه خاصی توصیه می شود. این به این دلیل است که ممکن است خطر عفونت بیشتر باشد. تیم جراحی شما می تواند به شما بگوید که آیا به پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی نیاز دارید یا خیر.

افرادی که در برابر عفونت آسیب پذیر هستند

 آنتی بیوتیک ها ممکن است برای افرادی که در برابر عفونت آسیب پذیرتر هستند توصیه شود. این دسته از افراد شامل:

  • افراد بالای 75 سال
  • نوزادان کمتر از 72 ساعت با عفونت باکتریایی تایید شده
  • نوزادانی که در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت باکتریایی هستند
  • افراد مبتلا به نارسایی قلبی
  • افرادی که برای کنترل دیابت خود مجبور به مصرف انسولین هستند
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند

نیش یا زخم

 پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی ممکن است برای زخمی که احتمال عفونی شدن بالایی دارد توصیه شود. مثلاً این مورد می تواند نیش حیوان یا انسان یا زخمی باشد که با خاک یا مدفوع تماس پیدا کرده است. چندین شرایط پزشکی وجود دارد که افراد را به ویژه در برابر عفونت آسیب پذیر می کند. این امر پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی را ضروری می کند.

طحال نقش مهمی در فیلتر کردن باکتری های مضر خون دارد. اگر طحال شما به درستی کار نمی کند، این بدان معناست که آنتی بیوتیک ها می توانند از عفونت جلوگیری کنند. افرادی که در برابر عفونت آسیب پذیرتر هستند عبارتند از:

  • کسانی که طحال خود را برداشته اند
  • داشتن شیمی درمانی برای سرطان با اختلال خونی
  • کم خونی داسی شکل

عفونت مکرر

پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی نیز ممکن است برای عفونت های مکرر توصیه شود، عفونت هایی مانند:

  • سلولیت
  • عفونت دستگاه ادراری
  • تب خال ناحیه تناسلی
  • تب روماتیسمی

انواع آنتی بیوتیک ها

انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها وجود دارد که اکثر آنها را می توان در 6 گروه مختلف قرار داد:

پنی سیلین ها

این نوع مصرف آنتی بیوتیک به طور گسترده برای درمان انواع عفونت ها از جمله: عفونت های پوستی، عفونت های قفسه سینه و عفونت های دستگاه ادراری استفاده می شود.

سفالوسپورین ها

این نوع مصرف آنتی بیوتیک می تواند برای درمان طیف وسیعی از عفونت ها استفاده شود. برخی نیز برای درمان عفونت های جدی تر موثر هستند، مانند: سپتی سمی مننژیت

آمینوگلیکوزیدها

این نوع مصرف آنتی بیوتیک معمولاً در بیمارستان برای درمان بیماری های بسیار جدی مانند سپتی سمی استفاده می شود. این به این دلیل است که آنها می توانند عوارض جانبی جدی مانند کاهش شنوایی و آسیب کلیه ایجاد کنند. آمینوگلیکوزیدها معمولاً به صورت تزریقی تجویز می شوند. آنها همچنین ممکن است به صورت قطره برای برخی از عفونت های گوش یا چشم تجویز شوند.

تتراسایکلین ها

این نوع مصرف آنتی بیوتیک می تواند برای درمان طیف وسیعی از عفونت ها استفاده شود. آنها معمولا برای درمان آکنه متوسط تا شدید و روزاسه استفاده می شوند.

ماکرولیدها

این نوع مصرف آنتی بیوتیک می تواند به ویژه برای درمان عفونت های ریه و قفسه سینه مفید باشد. ماکرولیدها به عنوان جایگزینی برای افراد مبتلا به آلرژی به پنی سیلین استفاده می شود. آنها همچنین می توانند برای درمان گونه های باکتریایی مقاوم به پنی سیلین استفاده شوند.

فلوروکینولون ها

این نوع آنتی بیوتیک ها طیف وسیعی هستند که می توانند برای درمان طیف وسیعی از عفونت ها نیز استفاده شوند.

مصرف آنتی بیوتیک

عوارض مصرف آنتی بیوتیک

مصرف آنتی بیوتیک می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. عوارض جانبی شایع از مشکلات سلامتی جزئی تا بسیار شدید متغیر است و می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کهیر
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • عفونت های مخمری
  • عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک

عوارض جانبی جدی تر مصرف آنتی بیوتیک می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عفونت C. diff، که باعث اسهال می شود و می تواند منجر به آسیب شدید روده بزرگ و مرگ شود
  • واکنش های آلرژیک شدید و تهدید کننده زندگی
  • عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک

چرا مصرف آنتی بیوتیک فقط در صورت نیاز مهم است؟

آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت ها مهم هستند و جان افراد بی شماری را نجات داده اند. با این حال، هر زمان که آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کنند و به مقاومت آنتی‌بیوتیکی، یکی از فوری‌ترین تهدیدها برای سلامت عمومی کمک کنند.

زمانی که آنتی بیوتیک مورد نیاز است، فواید آن معمولاً بر خطرات عوارض جانبی یا مقاومت آنتی بیوتیکی بیشتر است. با این حال، بسیاری از آنتی بیوتیک ها به صورت غیر ضروری تجویز می شوند و مورد سوء استفاده قرار می گیرند که مفید بودن این داروهای مهم را تهدید می کند.

به همین دلیل مهم است که همه ما فقط زمانی از آنتی بیوتیک ها استفاده کنیم که به آنها نیاز داشته باشیم تا از ما در برابر آسیب های ناشی از استفاده غیر ضروری آنتی بیوتیک محافظت کنیم و با مقاومت آنتی بیوتیکی مقابله کنیم.

مصرف غیر ضروری آنتی بیوتیک چیست؟

 استفاده غیرضروری از آنتی بیوتیک زمانی اتفاق می‌افتد که در مواقعی که نیازی نیست، مانند سرماخوردگی و آنفولانزا برای فرد تجویز می‌شود. استفاده غیر ضروری همچنین زمانی اتفاق می‌افتد که برای عفونت‌هایی که گاهی اوقات توسط باکتری‌هایی ایجاد می‌شوند که همیشه به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارند، مانند بسیاری از عفونت‌های سینوسی و برخی عفونت‌های گوش، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.