مکمل تقویت قوای جنسی

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان چگونه درمان می شود؟

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان چگونه درمان می شود؟

بسیاری از زنان از بیماری های رحمی رنج می برند و همین امر زندگی روزمره آنها را با چالشهای زیادی رو به رو می کند. یکی از بیماری های رایج رحمی سندروم تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان  است که مشکلات فراوانی را برای بیمار به وجود می آورد. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند از ویژگی های برجسته این بیماری قاعدگی نامنظم است. در کنار این علامت، افزایش وزن، اضطراب، جوش، پوست چرب، موهای زیاد و یا کم همگی نشانه ای از  بروز سندروم تخمدان پلی کیستیک هستند. علی رغم این واقعیت که از هر ده زن یک زن به این سندروم دچار می شود، این بیماری در خیلی از موارد تشخیص داده نمی شود.

چرا بیماری تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک به راحتی قابل تشخیص نیست؟

یکی از دلایل این امر این است که علایم این بیماری با بیماری های دیگر رحمی مشترک است. اکثر این علایم در میان بسیاری از زنان شایع هستند اما الزاما نشانه ای از ابتلا به بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان به شمار نمی روند.

مطالعات متعددی بروی این بیماری صورت گرفته است و اینگونه تخمین زده شده است که تقریبا 12-4% از زنان که در زن سن باروری هستند مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان هستند.

مطالعه‌ای دیگر در این زمینه نشان می‌داد 70 درصد از زنانی که به بیماری تنبلی تخمدان مبتلا هستند از وجود این بیماری بی اطلاع هستند. این بیماری اولین بار از سوی پزشک ایتالیایی به نام آنتونیو والیسنری معرفی و توصیف گردید.

بنابراین باید اطلاعات در مورد این بیماری بالا رود و برنامه های آموزشی بیشتری در مورد آن تدارک دیده شود. دکتر شری.ای.روز، متخصص و نویسنده کتاب « The Definitive Guide to Women’s Intimate Health. Period » به ما درشناخت بهتر این بیماری کمک می کند!

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان چیست؟

 سندروم تخمدان پلی کیستیک که با نام اختصار پی.سی.او.اس نیز شناخته می شود یک اختلال هورمونی در میان زنانی است که در دوره باروری (بعد از اولین قاعدگی) قرار دارند. در این بیماری هورمون تستوسترون که هورمونی مردانه است بیش از حد معمول تولید می شود و همین امر تعادل هورمونها را بهم می ریزد.  وقتی سطح هورمن از تعادل خارج شود، کیسه های پراز مایع در درون تخمدان شروع به رشد می کنند همین امر سبب بروز مشکلات زیادی می شود.

چه عواملی سبب بروز این بیماری می شوند؟

اگر سوال شما این است که چگونه تعادل هورمونها بهم می ریزد، دکتر روز بدین صورت پاسخ می دهد: « دلیل سندروم تخمدان پلی کیستیک هنوز مشخص نیست! افزایش هورمونها در بدن، عمدتا تستسترون، علایمی مانند رشد ناخواسته موها را در کل بدن به وجود می آورد و یا باعث می شود پوست چرب شود و یا جوش بزنید. هورمون انسولین قند و سطوح گلوکز خون را کنترل می کند. بنابراین سطوح بالای انسولین سبب بروز بیماری اضافه وزن می شود. در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، سطوح استروژن در وضعیت نرمالی است در حالی که میزان تستسترون بیشتر از حد معمول است»

علایم و نشانه ها ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان کدامند؟

علایم زیادی وجود دارند که می توانند هشداری برای ابتلا به این بیماری باشند. این علایم می توانند شامل قاعدگی نامنظم، رشد بی رویه موهای زاید، چاقی مفرط، پوست چرب، جوش زدن غیر طبیعی، نازایی، افسردگی،اضطراب و ریزش مو باشند. هر کدام از این علایم می توانند فرد مبتلا را از نظر روحی و فیزیکی تحت فشار قرار دهند. در صورتی که این علایم را خود مشاهده کردید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و آزمایش هورمونی بدهید.

چرا فردی به بیماری تنبلی تخمدان مبتلا می‌شود؟

دلایل ابتلا به این بیماری هنوز ناشناخته است، اما برخی از عوامل خطر ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان را افزایش می‌دهند.  اولین مورد تولید انسولین اضافی در بدن است. هورمون انسولین که در لوزالمعده تولید می‌شود قند بدن را تنظیم می‌کند. اگر بدن به این هورمون مقاوم شود، قند خون افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه ترشح این هورمون در بدن بالا می‌رود و زمینه را برای بروز بیماری تنبلی تخمدان آماده می‌کند. 

همچنین مطالعات نشان داده‌اند افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است بدنشان دارای التهابات جزیی باشد. این التهابات خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.  مورد آخر وراثت است. این بیماری از طریق ژن قابل انتقال است. 

ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان خطر بروز چه بیماریهایی را افزایش می‌دهد؟

اگر این بیماری درمان نشود، زمینه برای بروز بیماریهای دیگر آماده می‌شود. این بیماریها به شرح زیرند:

  • نازایی 
  • سقط جنین 
  • خونریزی غیرطبیعی رحم 
  • ابتلا به کبد چرب 
  • آپنه در خواب 
  • نوسانات شدید خلقی و بیماری افسردگی 
  • سرطان مخاط رحم
  • مقاومت بدن به انسولین

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

بهتر است بدانید که آزمایش مشخصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد، همچنین با توجه به این موضوع که علائم این بیماری مشابه به بسیاری از بیماریهای دیگر است،  تشخیص این بیماری کمی دشوار است. با این حال پزشک متخصص با استفاده از برخی آزمایشات و معاینات می‌تواند این بیماری را تشخیص دهد. این معاینات به شرح زیرند:

  • سونوگرافی 
  • آزمایش خون 
  • معاینه لگن
  • غربالگری برای افسردگی و اضطراب
  • غربالگری برای آپنه خواب انسدادی

این بیماری چگونه درمان می شود؟

برای درمان این بیماری معمولا قرصهای مختلفی تجویز می شوند که به کنترل عادت ماهیانه و تنظیم ترشح غیر عادی هورمونها کمک می کنند. شایع ترین قرصهایی که برای درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک مورد استفاده قرار می گیرند قرصهای ضد بارداری هستند. اینقرص اسپیرونولاکتون، پروژستین و مت فورد از قرصهایی هستند که برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار م گیرند.

بیماران مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک معمولا اضافه وزن دارند. کاهش وزن یکی از روشهای موثر دیگر برای کنترل این بیماری است. افراد مبتلا به این بیماری می توانند مانند افراد عادی به زندگی خود ادامه دهند و خطر خاصی زندگی آنها را تهدید نمی کند. اما این افراد باید دایما با پزشک در تماس باشند تا سطوح هورمونی آنها سنجیده شود.

نقش رژیم غذایی در درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک و یا تنبلی تخمدان

رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در سلامتی افراد دارد. در واقع، با پیروی از رژیم غذایی سالم می‌توانیم به جلوگیری و یا درمان بیماریها کمک کنیم. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که بیماری سندروم تخمدان تخمدان پلی کیستیک با پیروی از رژیم غذایی سالم قابل درمان است.

رژیم غذایی کم گلوکز

یکی از علام ابتلا به این بیماری مقاومت بدن در برابر انسولین است. یعنی سلولهای بدن قادر نیستند که از انسولین موجود در خون استفاده کنند و همین امر سبب افزایش قند خون می‌شود. مصرف غذاهایی مانند میوه‌ها و سبزیجات، غلات و پروتئین و غذاهای بدون چربی به پایین نگه داشتن قند خون کمک می‌کند.

مطالعات نشان داده‌اند که بسیاری از زنانی که به این بیماریم مبتلا هستند و از رژیم غذایی کم گلوکز  پیروی می‌کنند، به زودی شاهد بهبودی در بیماری خود هستند. همچنین پیروی از این رژیم غذایی سبب کاهش وزن می‌شود. کاهش وزن در بهبودی این بیماری بسیار موثر است.

مصرف صبحانه

صبحانه یکی از وعده‌های اصلی غذایی است که تحت هیچ شرایطی نباید ترک شود. این موضوع برای بانوانی که به این بیماری مبتلا هستند، اهمیت بیشتری دارد. مطالعات نشان داده‌اند برای بهبود این بیماری بهتر است میزان کالری ورودی به بدن در وعده صبحانه افزایش پیدا کند، از طرفی دیگر در وعده شام کاهش داشته باشد.

مصرف امگا 3

امگا 3 اسید چرب محبوبی است که همگی ما با اثرات آن بر بدن آشنایی داریم. امگا 3 که معمولا در روغن ماهی به وفور پیدا می‌شود. این اسید چرب به کاهش سطح هورمون تستوسترون در بدن کمک می‌کند و این امر برای زنانی که مبتلا به این سندروم هستند اهمیت بسیار زیادی دارد. شما می توانید این اسید چرب را به صورت قرص امگا مصرف کنید.

عدم مصرف کربوهیدارت‌ها

زنانی که به این سندروم مبتلا هستند باید از مصرف کربوهیدارت به شدت بپرهیزند. کاهش مصرف کربوهیدارت در گذر زمان به کاهش سطوح انسولین کمک می‌کند و مقاومت بدن در برابر انسولین را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، کاهش کربوهیدارت به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. این موضوع برای زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک بسیار مهم است.

مصرف پروتئین کم چرب

اگر بگوییم بدن انسان بدون پروتئین نمی‌تواند دوام بیاورد، بیراه نگفته‌ایم. پروتئین خواص بسیار زیادی بر سلامتی دارد. سطوح هورمون مردانه مبتلا به این سندروم معمولا بالاست و همین امر سبب می‌شود که موهای زائد در صورت آنها رشد کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف پروتئین نقش بسیار زیادی در کاهش هورمون اندوژن دارد. همچنین پروتئین سبب می‌شود طولانی مدت احساس سیری داشته باشیم و همین امر باعث کاهش وزن می‌شود.

مکمل های زنان را از کجا بخریم؟

شما می توانید برای تهیه انواع مکمل های دارویی مانند مکمل های عفونت زنان و قرص تقویت سیستم ایمنی بدن به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. 

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.