مکمل تقویت قوای جنسی

6 روش آسان برای کاهش خطرات آفتاب گرفتن

کاهش خطرات آفتاب گرفتن

روزهای گرم تابستان در راه هستند و بسیاری افراد تصمیم گرفته اند از آفتاب داغ تابستانی برای برنزه کردن پوست خود استفاده کنند. آفتاب گرفتن بدون توجه به اصول آن می تواند لطمات جبران ناپذیری به پوست بزند اما در صورت به کار بستن چند راه ساده می توان خطرات آفتاب گرفتن را کاهش داد که در این مقاله به روش های کاهش خطرات آفتاب گرفتن به طور مفصل می پردازیم.

مراقبت از پوستشما می توانید جهت خرید محصولات مراقبت از پوست از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

آفتاب گرفتن چیست؟

به آفتاب گرفتن، حمام آفتاب نیز می گویند. برای آفتاب گرفتن فرد در تماس مستقیم نور آفتاب می نشیند و یا دراز می کشد و این کار باعث برنز شدن پوست می گردد. آفتاب گرفتن می تواند مزایایی برای بدن داشته باشد؛ افزایش سطح سروتونین، کاهش اضطراب و تولید ویتامین D در بدن می تواند از جمله مزایای این تفریح باشند هر چند این کار می تواند خطراتی همانند موارد زیر را در صورت عدم استفاده از ضد آفتاب به پوست برساند:

  • آفتاب سوختگی
  • پیری زودرس پوست
  • کم آبی بدن
  • سرطان پوست
  • آسیب دیدن چشم

برای کاهش خطرات آفتاب گرفتن چه کارهایی باید انجام دهیم؟

از ضدآفتاب استفاده کنید

استفاده از ضدآفتاب اولین و مهم ترین گام برای کاهش خطرات آفتاب گرفتن است. ضد آفتاب باید حداقل SPF 30 باشد تا هم از پوست محافظت کند و هم مانع رنگ گرفتن پوست نشود. بهتر است از ضد آفتاب های طیف گسترده استفاده شود تا از پوست در برابر هر دو اشعه UVA (پیرکننده پوست) و UVB (سوزاننده پوست) محافظت شود. اگر پوست بسیار روشنی دارید ضد آفتاب با SPF 30 و SPF 50 و اگر پوست تیره تری دارید SPF15 می تواند مناسب باشد.

در زمان های مناسب آفتاب بگیرید

نور آفتاب در یک ساعت از روز بیشترین تاثیر و قدرت خود را دارد و باعث برنز شدن سریع تر پوست می شود. ساعت 3 ظهر آفتاب در شدیدترین حالت خود است. بنابراین برای کاهش خطرات آفتاب گرفتن و احتمال بروز بیماری های پوستی مانند سرطان پوست بهتر است صبح یا بعد از ساعت 3 ظهر آفتاب بگیرید.

مرتب جابه جا شوید

برای اینکه قسمتی از پوست در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد و از طرفی رنگ پوست در تمام قسمت های بدن یکنواخت شود مدام زیر نور آفتاب جابه جا شوید تا نور به همه قسمت های پوست برسد و اینگونه خطر آفتاب سوختگی کاهش یابد.

کاهش خطرات آفتاب گرفتن

از روغن های حاوی SPF طبیعی استفاده کنید

برخی روغن ها به شکل طبیعی حاوی مواد ضد آفتاب هستند. می توانید از این روغن ها در کنار ضد آفتاب استفاده کنید. روغن هایی مانند روغن بدن هویج، آووکادو و یا نارگیل حاوی ضد آفتاب طبیعی هستند.

گاهی به سایه بروید

برای کاهش خطرات آفتاب گرفتن هر از گاهی بین آفتاب گرفتن به سایه بروید و اجازه دهید پوست استراحت کند. این کار باعث می شود احتمال آفتاب سوختگی کاهش یابد و باعث خنک شدن بدن می گردد.

تغذیه مناسب داشته باشید

تغذیه نیز نقش مهمی در کاهش خطرات آفتاب گرفتن دارد. مطالعه ای نشان داده مواد غذایی حاوی بتاکاروتن می توانند مشکلات ناشی از آفتاب سوختگی را کاهش دهند. پس می توانید از خوراکی هایی مانند هویج و یا سیب زمینی شیرین در روزهای قبل از آفتاب گرفتن برای تامین این ماده در بدن استفاده کنید.
خوراکی های حاوی لیکوپن نیز بسیار مفیدند. مطالعه کوچکی در سال 2011 نشان داد خوراکی هایی نظیر گوجه فرنگی و هندوانه به دلیل اینکه حاوی لیکوپن هستند می توانند از پوست در برابر اشعه UV خورشید محافظت کنند. برای تایید تاثیرات خوراکی ها بر کاهش اثرات آفتاب سوختگی به تحقیقات بیشتری نیاز است اما این خوراکی ها در هر صورت مفیدند و می توان برای سلامت بدن از آنها استفاده کرد.

زمان مناسب بدن را بشناسید

پوست هر شخص آستانه تحمل مشخصی دارد و پس از رسیدن به آن مرحله نباید بیشتر در معرض نور خورشید بماند. این آستانه تحمل بین دو تا سه ساعت است و پوست پس از آن تیره تر نمی شود و اینکار خطرات نور آفتاب بر روی پوست را افزایش می دهد. بنابراین برای کاهش خطرات آفتاب گرفتن زمانیکه پوست تا حد مشخصی رنگ گرفت بهتر است آفتاب گرفتن را متوقف کنید.

کاهش خطرات آفتاب گرفتن

نکات مهم دیگر در کاهش خطرات آفتاب گرفتن

  • مراقب باشید در حین آفتاب گرفتن به خواب نروید زیرا باعث می شود بخشی از پوست در تماس طولانی تری با نور خوشید قرار گیرد و بسوزد.
  • در حین آفتاب گرفتن از آب و مایعات استفاده کنید تا دچار کم آبی نشوید.
  • از چشم و صورت با استفاده از کلاه و عینک محافظت کنید.
  • بعد از آفتاب گرفتن از ژل های آلوئه ورا استفاده کنید. این ژل باعث می شود پوست ترمیم شده و زمان برنز ماندن پوست افزایش یابد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.