مکمل تقویت قوای جنسی

ترک پوستی در اثر چه عواملی بر روی پوست به وجود می آید؟

ترک پوستی چیست و چگونه درمان می شود؟

ترک پوستی یکی از رایج ترین مشکلات پوستی است که ناراحتی های زیادی را برای افراد، به ویژه بانوان، به وجود می آورد. این ترک ها معمولا بر اثر کاهش و یا افزایش ناگاهانی وزن و یا بر هم خوردن تعادل هورمون ها به وجود می آیند. این ترک ها در ابتدا قرمز رنگ هستند و پس از مدتی رنگ آنها سفید رنگ می شود. یکی از مواردی که سبب بروز این ترک می شود بارداری است که به دلیل کشش پوست، به هم خوردن هورمون ها و تغییر وزن ناگهانی به وجود می آید. البته باید بدانید مردان ورزشکاری که به دنبال عضله سازی هستند ممکن است با این ترک پوستی مواجه شوند. این ترک در تمامی قسمت های بدن ایجاد می شود اما بیشتر بر روی شکم، ران ها، بازوها، سینه ها و کمر رخ می دهد.

WhatsApp Image 2022 07 17 at 9.59.12 AM 1شما می توانید جهت خرید کرم ضد ترک از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

ترک پوستی چیست؟

برای پرداختن به این موضوع که چرا پوست ترک می خورد باید با ساختار پوست آشنایی داشته باشید. پوست بدن از سه لایه اصلی تشکیل شده است که فیبرهای کلاژن و الاستین از مهمترین مواد به کار رفته در پوست هستند. وقتی بدن دچار تغییرات ناگهانی می شود، به طور مثال فرد به طور ناگهانی وزن از دست می دهد و یا افزایش وزن پیدا می کند، فیبرهای کلاژن و الاستین پوستی دچار پارگی می شوند و قدرت و انعطاف خود را از دست می دهند. در نتیجه با توجه به اینکه پوست قدرت انعطاف پذیری خود را از دست می دهد، وقتی تلاش می کند خود را ترمیم کند این ترک ها بر روی پوست به وجود می آیند.

چه عواملی سبب ترک پوستی می شوند؟

چه عواملی سبب ترک پوستی می شوند؟

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، عوامل متعددی سبب بروز این مورد می شوند که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم:

  • کاهش ناگهانی وزن: وقتی فرد به طور ناگهانی وزن زیادی از دست می دهد، پوست نمی تواند سرعت جمع شدن خود را با سرعت کاهش وزن هماهنگ کند و همین مسئله سبب بروز پارگی بر روی پوست می شود.
  • تمرینات بدنسازی: در این تمرینات با توجه به این موضوع که عضلات رشد می کنند باعث پارگی در بافت های بدن می شوند و ترک بر روی پوست به وجود می آید.
  • مصرف پمادهای کورتیزون: مصرف دراز مدت این پمادها سبب نازکی پوست می گردد و در نتیجه پوست آسیب پذیر می شود.
  • افزایش ناگهانی وزن: همانطور که در مورد کاهش ناگهانی وزن اشاره کردیم، وقتی بدن مقادیر زیادی چربی به طور ناگهانی بدست می آورد و پوست نمی تواند خود را با این تغییرات همراستا کند و ترک پوستی به وجود می آید.
  • وراثت: بررسی ها نشان می دهند این مشکل می تواند ارثی باشد. به طور کلی اگر پوست دارای قابلیت انعطاف پذیری پایینی باشد مستعد پارگی است.
  • بارداری: ترک پوستی یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است. یکی از دلایل این امر تغییرات هورمونی است. یکی دیگر از دلایل بروز این ترک ها رشد جنین است که سبب ایجاد کشیدگی بر روی پوست بدن می شود. زنانی که جنین دو قلو و یا چند قلو دارند، در سنین جوانی باردار شده اند و یا قبل از بارداری اضافه وزن پیدا کرده اند، بیشتر از زنان دیگر دچار این ترک خوردگی ها می شوند.
  • تغییرات هورمونی: همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، تغییرات هورمونی یکی از دلایل اصلی ابتلا به این مشکل به حساب می روند. اگر میزان هورمون کورتیزون در بدن بالا رود، باعث می شود آب در بدن محبوس شود، همین امر سبب تضعیف بافت کلاژن می شود و در پایان باعث بروز ترک پوستی می گردد.

موارد دیگری نیز هستند که سبب بروز ترک خوردگی هایی بر روی پوست می شوند. این موارد به شرح زیرند:

دلایل دیگر ترک پوستی 

دلایل دیگر ترک پوستی

از دلایل دیگر ترک بر روی پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد.

خشکی پوست

خشکی پوست یکی از شایعترین علت ترک خوردگی پوست است. رطوبت موجود در بافت های پوستی از پوست در برابر خشک شدن و بروز مشکلاتی مانند ترک خوردگی جلوگیری می کند. دلایل زیادی سبب خشکی پوست می شوند که مهمترین آنها به شرح زیرند:

  • هوای سرد: در زمستان، رطوبت و دما کم می تواند پوست را خشک کند. زیرا سیستم گرمایش در فضای داخلی باعث کاهش رطوبت می شود و این امر بر پوست اثر می گذارد.
  • محرک های شیمیایی: بسیاری از محصولات مانند صابون، ظرفشویی و مواد شوینده لباس می توانند حاوی مواد شیمیایی سخت باشند. این مواد می توانند به پوست آسیب برسانند و باعث خشکی آن شوند.
  • آب گرم: آب گرم می تواند رطوبت پوست را کاهش دهد.
  • مصرف برخی از داروها: مصرف برخی از داروها رطوبت پوست را کاهش می دهد.
  • رطوبت بیش از حد: هنگامی که پوست شما به طور مداوم در معرض رطوبت قرار دارد می تواند تحریک شود و یا خشک شود. به طور مثال وقتی پای شما در جوراب دائما عرق می کند.

اگزما

اگزما نوعی بیماری پوستی است که باعث قرمزی و خارش می شود. همچنین به عنوان درماتیت آتوپیک شناخته می شود و می تواند در هر نقطه از بدن رخ دهد، اما بیشتر اوقات بر روی صورت، دست ها و چین های بازوی داخلی و پشت زانوها رخ می دهد. این وضعیت می تواند باعث ترک خوردگی پوست گردد. علائم اگزما به شرح زیر هستند:

  • پوسته پوسته شدن
  • تاول
  • خارش شدید
  • تکه های خشن و پوسته پوسته شده بر روی پوست

پسوریازیس

پسوریازیس نوعی اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن است که باعث رشد سریع سلول های پوست می شود. با جمع شدن سلولهای اضافی ، پوست پوسته پوسته می شود. التهاب بدن نیز یکی از دلایل بروز این بیماری است. این مشکل باعث ترک پوستی شود.

نوروپاتی دیابتی

ترک پاشنه پا از عوارض شایع دیابت نوع 1 و 2 است. این بیماری می تواند منجر به نوروپاتی دیابتی یا آسیب عصبی ناشی از دیابت شود. در نوروپاتی دیابتی ، اعصاب شما نمی توانند به درستی رطوبت پوست را کنترل کنند و همین امر منجر به خشکی و ترک خوردن به خصوص در پا می شود.

ترک پوستی قرمز

در بسیاری از موارد وقتی پوست ترک می خورد رنگ قرمز رنگی دارد. این شرایط بهترین زمان برای ترک است. توصیه می شود که در این دوران از کرم ها و روغن های مخصوص برای درمان این ترک ها استفاده کنید.

درمان ترک پوستی

درمان ترک پوستی

با توجه به این موضوع که این ترک ها ظاهر بسیار نازیبایی بر روی پوست به وجود می آورند؛ درمان آنها اهمیت زیادی دارد. برای درمان این ترکها باید به پزشک پوست و زیبایی مراجعه کنید تا او پوست را معاینه کند و شرایط جسمانی بیمار را در نظر بگیرد. حتی ممکن است پزشک در این روند برخی از آزمایشات را تجویز کند. درمان های متعددی برای این مشکل پیشنهاد می شوند که پزشک پس از بررسی سلامت کلی، سن و عمق ترک ها یکی از آنها را پیشنهاد می دهد. این روشها به شرح زیرند:

  • لایه برداری شیمیایی: در این روش نوع خاصی از محلول شیمیایی بر روی ترک ها ریخته می شود، در نتیجه پوست بدن در آن قسمت تحریک می شود و به مرور زمان لایه های جدید پوست جایگزین پوست قدیمی می شود.
  • لیزر درمانی: یکی دیگر از روشهای محبوب برای از بین بردن این ترک ها لیزر درمانی است. آمارها نشان می دهند که موفقیت این روش 70 درصد است. در این روش لیزر بر روی ترک های پوستی تابانده می شوند و بافت پوست مرده از بین می رود.
  • میکرودرم ابریژن: در این روش کریستال هایی بر روی سطح پوست اسپری می شود. در نتیجه سلولهای مرده پوست از بین می روند و سلولهای جدید جایگزین سلولهای مرده می شوند.
  • رادیو فرکانسی: در این روش امواج رادیو فرکانسی به ترک ها فرستاده می شوند و این کار به تولید کلاژن و رفع افتادگی پوست کمک می کند.
  • میکرونیدلینگ: در این روش سوزن های ریزی بر روی لایه های مرده اپیدرم وارد می شوند و همین امر به تحریک کلاژن و جوانسازی پوست کمک می کند.

گاهی پزشک ترکیبی از تمامی این درمان ها را پیشنهاد می دهد. بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که با استفاده از روغن بادام تلخ و یا روغن هسته انار و یا روغن لیمو ترش و ماساژ آنها بر روی این ترک ها می توان به از بین بردن این ترک ها کمک کرد.

یکی از سوالات رایج در میان کسانی که دچار ترک پوستی هستند این است که آیا این ترک ها از بین می روند؟! پاسخ به این سوال مثبت است! اگر شما با مشاوره پزشک بهترین درمان را انتخاب کنید می توانید این ترک ها را از بین ببرید.

کرم برای از بین بردن ترک های پوستی

کرم ها و روغن های زیادی وجود دارند که به درمان این ترک ها کمک می کنند. یکی از بهترین روغن ها «روغن بایو اویل» است. این روغن علاوه بر رفع ترک ها می تواند رطوبت مورد نیاز پوست را تامین کند. به همین دلیل توصیه می شود به عنوان لوسیون بدن مورد استفاده قرار گیرد.

پرسش و پاسخ در مورد ترک پوستی 

پرسش و پاسخ در مورد ترک پوستی

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار شما در در مورد این ترک ها پاسخ دهیم.

بهترین روش برای درمان این ترک ها چیست؟

رطوبت رسانی به پوست بهترین روش برای پیشگیری و درمان این ترک هاست. البته به این موضوع توجه داشته باشید که اگر این ترک ها عمیق باشند باید از روشهای دیگری نظیر لیزر درمانی استفاده شود.

آیا استفاده از وازلین برای جلوگیری از ترک خوب است؟

بله! با توجه به این موضوع که وازلین رطوبت مورد نیاز پوست را تامین می کند، استفاده از کرم وازلین به پیشگیری از این کرم ها کمک می کند.

آیا لیزر درمانی واقعا ترک ها را از بین می برد؟

پاسخ به این سوال به عمق ترک ها بستگی دارد. در ترک های بسیار عمیق این روش تا 70 درصد می تواند موثر باشد.

برای تهیه بهترین مکملهای آرایش و بهداشتی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین خرید محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.