امروزه در دنیایی زندگی میکنیم که به راحتی میتوانیم در مورد انواع بیماریها اطلاعات کسب کنیم. این امر به ما کمک میکند تا در صورت بروز اولین علائم برای درمان اقدام کنیم.
کارشناسان سلامتی همواره بر این موضوع تاکید میورزند که درمان در مراحل اولیه بروز بیماری بسیار سادهتر از درمان در مراحل پیشرفته بیماری است.
در این مقاله قصد داریم به معرفی بیماری سندروم شوک سمی بپردازیم. در پایان این مقاله شناخت کاملی به این بیماری خواهید داشت.
سندروم شوک سمی چیست؟
این بیماری یک بیماری خطرناک است که توسط باکتریهای خاصی از گروه استرپتوکوکهای گروه A و استافیلوکوک اورئوس ایجاد میشود. از نشانههای بارز ابتلا به این بیماری افت شدید فشار خون است.
این باکتریهای از راه زخم بر روی پوست وارد بدن میشوند و آسیبهای جدی به سلامتی وارد میکنند. همچنین، دلیل دیگر، استفاده از تامپونها و عدم توجه به بهداشت آنها سبب بروز این بیماری میشوند.
علائم ابتلا به سندروم شوک سمی
هر بیماری خود را با علائم خاصی نشان میدهد. این علائم زنگ هشداری برای شروع درمان و جلوگیری از پیشرفت بیماری هستند. به همین دلیل شناخت علائم بیماریها اهمیت بسیار زیادی در حفظ سلامتی دارد.
علائم ابتلا به شوک سمی به شرح زیرند:
- درد، قرمزی، التهاب و تورم در ناحیه زیر پوست و عضله
- تب و لرز
- تهوع
- استفراغ
- اسهال
- ضربان قلب ضعیف و سریع
- فشار خون پایین
- بروز لکههای قرمز رنگ بر روی پوست
- سردرگمی و گیجی
- بینظمی ذهنی
- کاهش خروجی ادرار
- توم دست و پا
- مشکلات شدید تنفسی
تشخیص سندروم شوک سمی
ابتدا پزشک در مورد پیشینه اخیر شما در مورد ابتلا به انواع زخم و عفونت پوستی اطلاعات کسب میکند. سپس پزشک علائم حیاتی بیماری از جلمه فشار خون، ضربان قلب و دمای بدن را بررسی میکند.
آزمایش خون برای اندازهگیری سطوح گلبول قرمز، گلبول سفید و پلاکتهای خون نیز به تشخیص این بیماری کمک میکنند. آزمایش خون برای اهداف دیگر نیز انجام میشود:
- ارزیابی چگونگی لخته شدن خون
- ارزیابی عملکرد کلیه
- ارزیابی عملکرد کبد
روشهای دیگر برای تشخیص این بیماری به شرح زیرند:
- آزمایش ادرار
- عکس برداری از قفسه سینه بیمار با اشعه ایکس
- سنجش محتوای اکسیژن خون
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر زخم، التهاب، درد و قرمزی غیرعادی را بر روی پوست خود مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. اگر این بیماری به مرحله حاد خود برسد، یعنی فشار خون افت زیادی داشته باشد و یا ضربان قلب کند شود، باید با بخش فوریتهای پزشکی بیمارستان تماس گرفته شود. در غیر اینصورت خطر مرگ وجود دارد.
پیشگیری از سندروم شوک سمی
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به موارد زیر توجه داشته باشید:
- اگر بر روی پوست خود زخمی دارید، دایما آن را ضد عفونی کنید. هرگز در معرض گرد و خاک و محیطهای آلوده قرار نگیرید.
- اگر از تامپون استفاده میکنید، دایما آن را تعویض کنید و به بهداشت استفاده از آن توجه داشته باشید .
درمان شوک سمی
افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند باید در بیمارستان بستری شوند تا بتوانند سلامتی خود را بدست بیاورند. اولین اقدامی که برای درمان این بیمارها انجام میشود انجام تزریقات برای افزایش فشار خون و بهبود جریان خون به ارگانهای حیاتی بدن است.
همچنین پس از اینکه این بیماری دقیق تشخیص داده شد، از آنتی بیوتیکها برای درمان عفونت استفاده میشود. اگر تنفس این بیمار تحت تاثیر قرار گرفته باشد، به بیمار اکسیژت متصل میکنند.
گاهی شدت آسیب به حدی زیاد است که سبب میشود برخی از بافتهای بدن از بین بروند، در این صورت با صلاحدید پزشک بافتهای آسیب دیده از بدن جدا میشوند تا به ارگانهای دیگر بدن آسیب وارد نشود.
توجه به بهداشت فردی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد. بهتر است با رعایت بهداشت از بروز این بیماری جلوگیری به عمل آوریم و سلامتی خود را حفظ کنیم.
برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
