مکمل تقویت قوای جنسی

کرمک چیست؟ دلایل ابتلا و درمان آن در کودکان

کرمک

کرمک به انگل های نخ مانند و کوچکی گفته می شود که در روده و مقعد زندگی می کنند. کرمک ها در دوران کودکی بیشتر شایع اند و به ندرت خطری برای سلامتی دارند. وجود کرمک باعث خارش ناحیه مقعد خصوصا در طول شب می شود و اگر کودک شما از این مسئله گله مند است می تواند این مسئله نشانه ای از بروز این مشکل در او باشد. در مقاله امروز به موضوع کرمک بیشتر خواهیم پرداخت.

تقویت سیستم ایمنی کودکشما می توانید جهت خرید مکمل تقویت سیستم ایمنی کودک از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

کرمک چیست؟

کرمک (Pinworm) به کرم های سفید و کوچکی گفته می شود که باعث آلوده شدن روده ها می شوند. این کرم ها به تکه های نخ دندان شباهت دارند و طول حدود 6 میلی متر دارند و حرکت آنها در مدفوع قابل مشاهده است.
شیوع این مشکل بیشتر در کودکان دوره ابتدایی شایع است اما ممکن است در هر سنی حتی شیرخوارگی در کودک رخ دهد. زمانی که در محیطی اجتماعی مانند مهد کودک و یا در خانواده فردی به کرمک مبتلا باشد می تواند آن را به راحتی با سایر افراد منتقل کند.
بروز این بیماری به هیچ عنوان نشانه عدم رعایت بهداشت نیست. این بیماری خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند و به راحتی ریشه کن می شود. تنها در صورت آلودگی شدید ممکن است باعث کاهش وزن، و در دختران به عفونت شکمی و ادراری منجر شود.

نشانه های بروز کرمک در کودک

اولین نشانه این بیماری خارش اطراف مقعد هنگام شب است. به دلیل اینکه کرمک های بالغ هنگام شب از بدن خارج می شوند و در سوراخ مقعد تخم ریزی می کنند این مسئله باعث خارش اطراف مقعد هنگام شب می شود. در دختران خارش واژن نیز می تواند نشانه این مسئله باشد. گاهی نیز حالت تهوع و استفراغ ممکن است در فرد رخ دهد.
در مورد کودک زیر یک سال نشانه ها می توانند به شکل مشکل در خواب، بهانه گیری ناشی از خارش شبانه و تحریک پوست در ناحیه مقعد نوزاد باشند. برای بررسی این مسئله می توانید اول صبح اطراف مقعد یا پوشک کودک را با نور چراغ قوه بررسی کنید. همچنین می توانید از کیت های مخصوص که برای جمع آوری و آزمایش تخم کرمک هستند، استفاده کنید.

کرمک چگونه منتقل می شود؟

تخم های کرمک می توانند روی برخی سطوح تا دو هفته زنده بمانند. کرمک بر اثر استنشاق و یا بلعیدن مواد حاوی آن می تواند به راحتی منتقل شود. تخم های کرمک می توانند روی سطوحی مانند لباس، رختخواب و یا هر سطح دیگری زندگی کنند و تماس دست فرد با آنها و سپس دست زدن به دهان باعث انتقال آنها می گردد. حدود یک ماه بعد تخم های کرمک به روده رسیده رشد می کنند و سپس کرمک در ناحیه مقعد تخم گذاری می کند. فرد با خاراندن ناحیه مجدد تخم ها را زیر ناخن جمع می کند و در تماس با اشیاء، دیگران را در معرض ابتلا قرار می دهد.

درمان کرمک چگونه است؟

اگر کرمک در کودک خفیف باشد معمولا بدون درمان از بین می رود. اما از آنجا که کرمک در حالت خفیف نیز می تواند باعث بروز خارش و مشکلات در خواب شود بهتر است برای درمان به پزشک مراجعه گردد.
پزشک داروهایی خاص را برای کودک تجویز می کند و همچنین ممکن است تمام خانواده با کودک تحت درمان قرار بگیرند زیرا ممکن است بدون اینکه بدانند مبتلا به کرمک شده باشند.
با شروع درمان علائم حدود یک هفته بعد از بین می روند اما به دلیل اینکه درمان تنها روی کشتن کرم ها اثر دارد پزشک می خواهد درمان دو هفته بعد تکرار شود تا کرم هایی که در آخرین مراحل از تخم بیرون آمده اند نیز از بین بروند. اگر در این دوره در مدفوع کودک کرم های زیادی مشاهده کردید که تکان می خورند نگران نباشید زیرا آنها در حال ترک بدن کودک هستند.

کرمک

چگونه از آلودگی مجدد کودک به کرمک جلوگیری کنیم؟

با رعایت نکات زیر می توانید از آلوده شدن یا آلودگی مجدد کودک خود به کرمک جلوگیری کنید:

  • ناخن های کودک را همیشه کوتاه کنید زیرا تخم های کرمک می توانند به راحتی زیر ناخن لانه کنند.
  • اجازه ندهید کودک ناخن خود را بجود و دست به دهان ببرد.
  • چند بار در روز زیر ناخن های کودک را با برس پاک کننده تمیز کنید. برس را پس از استفاده ضد عفونی کرده و خشک نمایید.
  • کودک را در صورت ابتلا هر روز صبح پس از بیداری حمام ببرید. حمام کردن باعث می شود تخم هایی که در شب در ناحیه مقعد تولید شده اند از بین بروند.
  • اگر یکی از فرزندانتان به کرمک مبتلا است اجازه ندهید با دیگری به حمام برود.
  • پیش از مصرف غذا یا پس از استفاده از توالت از کودک بخواهید دست ها را به خوبی بشوید.
  • در صورت استفاده از توالت فرنگی و در صورت ابتلای یکی از اعضا حتما نشیمنگاه را پس از استفاده فرد بشویید.
  • اگر فرزند شما مبتلا به کرمک است حتما پیش از تهیه غذا دست ها را بشویید.
  • ملافه ها و لباس ها اعضای خانواده را در صورت ابتلای یکی از اعضا به کرمک حتما با آب داغ شستشو دهید.
  • در طول روز پرده ها را باز کنید تا نور به فرش ها، ملحفه ها و سطوح خانه بتابد. زیرا تخم کرمک به نورحساس است.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.