کدو سبز، کدوی تابستانی است و به رنگ های سبز تیره و روشن، زرد و نارنجی در طبیعت یافت می شود. کدو سبز در واقع میوه نارس گیاه است و و میوه رسیده آن بسیار بزرگتر از اندازه کدو سبز معمولی می باشد.
خواص کدو سبز
کدو سبز خواص بی نظیری برای بدن و سلامتی آن دارد که در مقاله امروز به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.
مفید برای کاهش وزن
کدو سبز حاوی نشاسته کمی است و در نتیجه کربوهیدرات کمی دارد. فیبر آن زیاد است و می تواند فرد را در زمان طولانی تری سیر نگه دارد و از پرخوری بیشتر جلوگیری کند. آب زیاد کدو نیز در مدت طولانی تری فرد را سیر نگه می دارد. همچنین شاخص گلیسمی کدو پایین است و همه این موارد باعث می شود کدو سبز بتواند در کاهش وزن مفید باشد.
مفید برای سلامت چشم ها
کدو سبز حاوی لوتئین و زیگزانتین است. این دو آنتی اکسیدان در جلوگیری از بیماری تباهی لکه زرد ناشی از افزایش سن موثرند. در کدو سبز مقدار بالایی ویتامین A نیز وجود دارد که باعث افزایش سلامت چشم ها می شود. بتاکاروتن کدو نیز می تواند سلامت چشم ها را تامین کند و از آنها در برابر عفونت مراقبت نماید.
مفید برای کاهش کلسترول
کدو سبز فاقد کلسترول است. فیبر درون آن نیز از جذب کلسترول جلوگیری می کند و به همین دلیل مناسب افرادی است که دچار کلسترول بد هستند و می خواهند آن را کاهش دهند.
مفید برای قلب
از آنجا که کدو سبز کلسترول، چربی و سدیم کمی دارد می تواند در حفط تعادل کربوهیدرات ها به بدن یاری رساند؛ این ویژگی می تواند برای سلامت قلب مفید باشد. فیبر موجود در کدو نیز خطر ابتلا به سکته، بیماری های قلبی و فشار خون بالا را کاهش می دهد.
کدو سبز حاوی فولات، پتاسیم و منیزیم نیز می باشد و این ترکیب بی نظیر برای سلامت قلب بسیار مفید است. کدو سبز حاوی ریبوفلاون نیز می باشد که نوعی ب کمپلکس است و باعث افزایش انرژی می شود. در یک مطالعه چینی نشان داده شد ریبوفلاون در کاهش نارسایی قلبی در افراد مبتلا به دیابت موثر است.
مفید برای دیابت
کدو سبز به دلیل اینکه فاقد نشاسته است می تواند در کنترل دیابت مفید باشد. عدم وجود نشاسته و وجود فیبر باعث می شود جذب گلوکز به تاخیر بیفتد و این مسئله برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مهم می باشد. فیبر نامحلول کدو سبز نیز می تواند در جلوگیری از خطر ابتلا به دیابت موثر باشد. همچنین مصرف فیبر خطر ابتلا به سندرم متابولیک را کاهش می دهد که یکی از عوامل موثر در بروز دیابت می باشد.
کاهش دهنده فشار خون
پتاسیم موجود در کدو سبز می تواند باعث کاهش فشار خون شود. پتاسیم در کاهش ضربان قلب نیز مفید است و اثرات مضر سدیم در بدن را کاهش می دهد.
محافظت از بدن در برابر سرطان روده بزرگ
فیبر موجود در کدو سبز به بدن در برابر این سرطان یاری می رساند. فیبر آب اضافی در روده بزرگ را جذب می کند و به این ترتیب خطر این بیماری را کاهش می دهد. فیبر در تنظیم عملکرد طبیعی روده ها و حفظ سلامت غشای مخاطی روده ها نیز بسیار مفید است. در کدو سبز لوتئین موجود است که برخی عقیده دارند ممکن است بتواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
مفید برای جلوگیری از پیری زودرس پوست
دو آنتی اکسیدان لوتئین و زیگزانتین خواص ضد پیری دارند. این دو ترکیب از بدن و سلول های پوست در برابر اثرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. ریبوفلاون کدو سبز نیز می تواند باعث سلامت مو، پوست، ناخن ها و غشای مخاطی بدن شود.
مفید در درمان آسم
در مطالعه ای ایرانی محققان به این نتیجه رسیدند که سطح بالای ویتامین C موجود در کدو سبز می تواند به درمان آسم کمک کند. همچنین خواص ضد التهابی کدو و وجود مس در آن می تواند در درمان آسم بسیار مفید باشد.
مفید برای سلامت استخوان ها و دندان ها
لوتئین و زیگزانتین موجود در کدو سبز نقش مهمی در حفظ استخوان ها و دندان ها دارند. ویتامین K موجود در کدو سبز نیز در استحکام استخوان ها نقش مهمی ایفا می کند. منیزیم از جمله مواد معدنی دیگری است که در کدو سبز وجود دارد و باعث ساخت استخوان ها و دندان ها می شود. ترکیبات فیتوشیمیایی کدو سبز مانند ایندول نیز در افزایش استحکام دندان ها و استخوان ها موثر می باشد.
مفید برای پروستات
کدو سبز به دلیل داشتن مقدار بالایی کاروتنوئید خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. ویتامین C و بتاکاروتن کدو سبز نیز بر روی سرطان پروستات اثرات مثبتی دارند. لوتئین موجود در کدو سبز نیز به بدن در مقابله با ابتلا به سرطان پروستات یاری می رساند و از طرفی در از بین بردن ترکیبات سرطان زا بسیار موثر است.
دیگر خواص کدو سبز برای بدن:
- کمک به فرآیند رشد مو
- کمک به هیدراته شدن پوست
- بهبود دهنده تولید کلاژن در بدن
- کمک به پیشگیری از ابتلا به نقرس
- بهبود دهنده عملکرد مغز و حافظه
- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
آیا مصرف کدو سبز عوارضی دارد؟
- ممکن است کدو سبز در برخی که به آن حساسیت دارند واکنش آلرژیک ایجاد کند.
- برخی افراد که دچار سندرم روده تحریک پذیر هستند ممکن است با مصرف کبود سبز دچار مشکلات گوارشی شوند.
- مصرف بیش از حد کدو سبز به دلیل داشتن آهن می تواند باعث افزایش بیش از حد آهن و عارضه های عصب شناختی مانند آلزایمر گردد.
- افزایش سطح بتاکاروتن در اثر مصرف زیاد آن می تواند برای زنان باردار، شیرده و افراد سیگاری مضر باشد. همچنین بتاکاروتن می تواند با برخی داروهای کاهش دهنده سطح کلسترول تداخل داشته باشد.
وای کدو اهن داره جونم