مکمل تقویت قوای جنسی

از دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن چه می دانید؟

دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند خستگی مزمن می باشد. این مشکل به طور معمول مساله پزشکی محسوب نمی شود و می توان آن را با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی برطرف کرد. خستگی مزمن در صورت عدم درمان می تواند مشکلاتی را در زندگی فرد ایجاد کند و به همین دلیل نیازمند رسیدگی است. فرآیند تشخیص خستگی مزمن برای پزشکان کمی دشوار است و خستگی مزمن اختلالی مبهم شناخته می شود. پزشکان برای درمان خستگی مزمن ابتدا به یافتن علت زمینه ای این مشکل می پردازند و بعد درمان مورد نظر را پیشنهاد می دهند. در ادامه با دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن آشنا می شوید.

دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن

خستگی می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد. عوامل روان شناختی مانند استرس، اضطراب و افسردگی و عوامل فیزیولوژیکی مانند شیردهی، بارداری، ورزش بی از حد و خواب ناکافی در خستگی مزمن اثر دارند، اما گاهی خستگی می تواند به دلایل جسمی یا پزشکی ایجاد شود. در ادامه با دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن آشنا می شوید:

کم خونی

یکی از رایج ترین دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن، کم خونی می باشد. کم خونی یا فقر آهن در در مردان و زنان بسیار دیده شود. پریود و بارداری در زنان، مشکلات معده و روده مانند زخم معده و مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی همگی می توانند در کم خونی اثر داشته باشند. کمبود ویتامین B12 یا فولات نیز می تواند عامل کم خونی باشد.
در هنگام کم خونی فرد احساس ناتوانی در انجام کارها و حس سنگینی در اندام ها دارد.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید و کمبود هورمون تیروئید در بدن باعث احساس خستگی می شود. این بیماری بیشتر در بانوان به چشم می خورد و با افزایش سن احتمال بروز آن بیشتر می شود. کم کاری تیروئید می تواند افزایش وزن، درد عضلانی و خشکی را نیز در بر داشته باشد.

سندرم خستگی مزمن

یکی از دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن، سندرمی به نام خستگی مزمن است که به آن آنسفالومیلیت مایالژیک یا ME می گویند. خستگی مزمن در این حالت حداقل به مدت 4 ماه در فرد وجود دارد و علائم دیگری مانند درد عضلات یا مفصل در آن دیده می شود.

دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن

ویروس تب غده ای

تب غده ای یک عفونت ویروسی است و رایج می باشد. این عفونت با گلودرد، تب و تورم غدد همراه است و رایج می باشد. این بیماری بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده می شود و علائم آن طی 4 تا 6 هفته برطرف می شود هرچند خستگی ناشی از آن می تواند تا چند ماه ادامه یابد.

سندرم پای بی قرار

یکی از دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن این سندرم است. فرد مبتلا به این سندرم تمایل دارد پاهای خود را به صورت مداوم تکان دهد. این مشکل می تواند باعث شب بیداری فرد شود. احساس خزیدن ناخوشایند روی پوست یا درد عمیق در پاها نیز از علائم این سندرم می باشد. مختل شدن خواب بر اثر این سندرم می تواند باعث خستگی مزمن شود.

دیابت

دیابت نیز از جمله دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن است. از اصلی ترین علائم دیابت نوع 1و 2 احساس خستگی زیاد است. علائم دیگری مانند دفع مکرر ادرار، کاهش وزن و احساس تشنگی شدید در دیابت شایع هستند.

قرص دیابتشما می توانید جهت خرید قرص دیابت از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

بیماری سلیاک

این بیماری در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن به گلوتن ایجاد می شود و یک بیماری مزمن و مادام العمر است. افراد مبتلا به سلیاک خستگی مزمن دارند و علائمی مانند اسهال، کم خونی، نفخ و کاهش وزن را نیز تجربه می کنند.

آپنه خواب

در وضعیت آپنه خواب، گلو در هنگام خواب باریک یا بسته می شود و این مسئله باعث قطع تنفس می گردد. آپنه خواب باعث خرو پف بلند و افت سطح اکسیژن در فرد می شود و در خواب اختلال ایجاد می کند. کم خوابی و بدخوابی باعث خستگی مزمن در فرد می شوند.

افسردگی

افسردگی نه تنها بر روی روحیه اثرات منفی دارد بلکه باعث تحلیل و کاهش سطح انرژی فرد نیز می گردد. افسردگی یکی از دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن است زیرا خواب را با اخلال همراه می کند و باعث خستگی فرد در طول روز می شود.

اضطراب

یکی از دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن مشکل اضطراب است، در صورتیکه شدید و غیر قابل کنترل باشد و زندگی روزمره فرد را مختل کند. این حالت اضطراب را پزشکان اضطراب عمومی می نامند که علاوه بر حس نگرانی و تحریک پذیری با احساس خستگی همراه می شود.

دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن

چه بیماری هایی باعث بروز احساس خستگی مزمن در فرد می شوند؟

علاوه بر دلایل پزشکی موثر بر خستگی مزمن که نام برده شد برخی بیماری ها و شرایط نیز در خستگی مزمن اثر دارند:

  • سرطان
  • بیماری‌ های کبدی
  • بیماری‌ های کلیوی
  • بیماری آدیسون
  • نارسایی قلبی
  • آرتروز، از جمله آرتریت روماتوئید
  • فیبرومیالژیا
  • ایدز، سل و مونونوکلئوز
  • بیماری‌ های خودایمنی مانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک
  • عفونت، به ویژه عفونت طولانی مدت
  • سوء تغذیه
  • استفاده از داروهای آرام‌ بخش و ضدافسردگی
  • اضافه وزن
  • بی ‌اشتهایی عصبی یا سایر اختلالات مربوط به تغذیه

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.