قرص کلسیم سیترات نوعی مکمل دارویی است که برای درمان سطوح پایین کلسیم، برای افرادی که کلسیم را از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند، تجویز می شود. کاهش سطح کلسیم در بدن می تواند بیماریهای مختلف استخوانی از جمله پوکی است، ضعف استخوان، استئومالاسی، راشیتیسم، کاهش فعالیت غده پاراتیروئید یا هیپوپاراتیروئیدیسم و بیماری عضلانی تتانیا نهفته را به همراه داشته باشد.
این دارو می تواند برای افراد خاص که نیاز به مقادیر زیادی از کلسیم دارند مانند زنان باردار و یا شیرده، زنان یائسه، افرادی که از داروهای خاص مانند فنی توئین یا فنوباربیتال و پردنیزون استفاده می کنند، تجویز شود. کلسیم نقش بسیار مهمی برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی، سلولی و استخوانی دارد.
شما می توانید جهت خرید قرص کلسیم از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
نحوه مصرف قرص کلسیم سیترات
این دارو باید از طریق دهان مصرف شود. اگر مکملی استفاده می کنید که حاوی این ماده است، می توانید آن را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. توصیه می شود قبل از مصرف دستورالعمل های موجود در جبعه مکمل را به دقت بررسی کنید و یا طبق دستور پزشک پیش بروید. برای کسب بهترین نتیجه، اگر دوز روزانه شما 600 میلی گرم است، دوز خود را تقسیم کنید و در طول روز مصرف کنید. اگر این محصول به شکل قرص است آن را ببلعید، اگر این محصول به شکل قرص جوشان است آن را در یک لیوان آب حل کنید، اما نجوید و یا قورت ندهید.
اگر این محصول مایع است، آن را با واحد اندازه گیری مایع اندازه گیری کنید. هرگز برای مصرف داروهای مایع از قاشق استفاده نکنید. این مکمل را سر ساعت خاصی مصرف کنید تا بهترین اثر را بر بدن شما بگذارد. اگر پزشک به شما دستور داده است که برای اثر بخشی این دارو از رژیم غذایی خاصی پیروی کنید به آن دقت داشته باشید، در غیر این صورت خطر بروز عوارض جانبی افزایش پیدا می کند.
عوارض جانبی کلسیم سیترات
از عوارض جانبی رایج کلسیم سیترات می توان به بوست و ناراحتی معده اشاره کرد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض سریعاً به پزشک یا داروساز خود بگویید. در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی جدی سریعا به بخش فوریت های پزشکی بیمارستان مراجعه کنید:
- حالت تهوع
- استفراغ
- کاهش اشتها
- کاهش غیرمعمول وزن
- تغییرات ذهنی و خلقی
- درد استخوان و عضله
- سردرد
- افزایش تشنگی و ادرار
- ضعف
- خستگی غیر عادی
موارد احتیاطی
اگر می خواهید از مکمل کلسیم سیترات استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:
- اگر می خواهید از این مکمل استفاده کنید، در صورت حساسیت به پزشک و یا دارو ساز خبر دهید.
- اگر سابقه واکنش های آلرژیک دارید، این موضوع را به پزشک بگویید.
- اگر از بیماریهای خاصی مانند هیپرکلسمی یا سطح بالای کلسیم رنج می برید این موضوع را به پزشک بگویید.
- اگر هر یک از مشکلات مقابل را دارید، قبل از استفاده از این محصول با پزشک یا داروساز مشورت کنید: بیماری کلیوی، سنگ کلیه، اسید معده کم یا بدون اسید (آکلریدی)، بیماری قلبی، بیماری لوزالمعده، بیماری ریوی خاص (سارکوئیدوز)، مشکل در جذب تغذیه از غذا.
- برخی از اشکال دارویی حاوی کلسیم سیترات ممکن است حاوی آسپارتام باشد، کسانی که به بیماری فنیل کتونوری مبتلا هستند نباید از آن استفاده کنند.
- اگر باردار هستید، بهتر است قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.
- اگر شیرده هستید، قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
تداخل دارویی
این مکمل ممکن است با برخی از داروهای تداخل داشته باشد که به شرح زیرند:
- دیگوکسین
- سلولز فسفات سدیم وبرخی از چسب های فسفات ( مانند استات کلسیم)
- کلسیم می تواند باعث کاهش جذب سایر داروها مانند بیس فسفونات ها (به عنوان مثال آلندرونات)، آنتی بیوتیک های تتراسایکلین (مانند داکسی سایکلین ، ماینوسیکلین)، استراموستین، لووتیروکسین و آنتی بیوتیک های کینولون (مانند سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین) شود.
کلسیم سیترات قیمت
اگر می خواهید این مکمل را خریداری کنید، می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
سوالات پرتکرار در مورد کلسیم سیترات
در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار شما در مورد این دارو پاسخ دهیم.
آیا این نوع کلسیم مناسب است یا کلسیم لاکتات؟
بهتر است بدانید که کلسیم لاکتات در مقایسه با کلسیم کربنات کمتر دچار یبوست می شود، اما در مقایسه با این کلسیم هیچ مزیت خاصی گزارش نشده است.
این نوع کلسیم برای چه کسانی مناسب است؟
کسانی که از بیماریهای گوارشی به ویژه سندروم روده تحریک پذیر رنج می برند، باید این مکمل را استفاده کنند.
آیا این نوع کلسیم باعث یبوست می شود؟
بله! در برخی از موارد خطر یبوست با این نوع کلسیم وجود دارد.
چه مکمل هایی نباید همزمان با این نوع کلسیم مصرف شوند؟
اگر می خواهید از مصرف این کلسیم بهترین نتیجه را بدست آورید، باید به برخی از موارد توجه داشته باشید. مصرف این کلسیم با مکمل های حاوی زینک و منیزیم توصیه نمی شود.
کلسیم را شب بخوریم یا روز؟
مصرف کلسیم باعث می شود هورمون ملاتونین که هورمون خواب است در بدن افزایش پیدا کند. بنابراین مصرف آن در شب توصیه می شود.