مکمل تقویت قوای جنسی

علت خارش پوست از چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

خارش پوست

خارش پوست باعث ایجاد حسی آزاردهنده و ناخوشایند در پوست فرد می شود و حتی ممکن است فعالیت های شخص را مختل کند. خارش می تواند با توجه به علت بروز آن خفیف تا شدید باشد که در این مقاله به علت های مختلف ایجاد خارش می پردازیم.

مراقبت از پوستشما می توانید جهت خرید محصولات مراقبت از پوست از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علت خارش پوست چیست؟

پوست به عنوان مانعی که از بدن محافظت می کند، یک هدف حیاتی را ایفا می کند. پوست پر از سلول های خاصی از سیستم ایمنی است که می تواند از بدن در برابر ویروس ها، باکتری ها و سایر تهدیدات محافظت کند. هنگامی که سلول های پوست هر نوع ماده مشکوکی را تشخیص می دهند، واکنشی را آغاز می کنند که باعث التهاب ناحیه می شود. متخصصان پزشکی از این التهاب به عنوان راش یا درماتیت یاد می کنند که می تواند منجر به خارش شود.

سلول های ایمنی می توانند به چیزی که پوست را لمس می کند، عفونت کل بدن یا یک بیماری واکنش نشان دهند. برخی از بثورات ملتهب، دردناک و تحریک‌کننده هستند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند منجر به تاول‌ها یا لکه‌های پوست شوند. خارش یکی از علائم رایج در بسیاری از مشکلات پوستی است و پوست ممکن است در سراسر بدن یا فقط در نواحی خاص خارش ایجاد کند.

دلایل ایجاد خارش پوست

خارش پوست می تواند دلایل بسیاری داشته باشد. از حساسیت به بافت پارچه لباس تا بیماری ها. علل عمده خارش پوست عبارتند از :

خشکی پوست

خشکی پوست یکی از مهم ترین دلایل خارش پوست می باشد. خشکی پوست تحت تاثیر عوامل بسیاری است. افزایش سن، نور آفتاب، استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی نامرغوب، آب و هوا و… می توانند بر خشکی پوست موثر باشند. نشانه های خشکی پوست زبری و پوسته پوسته شدن پوست است. خارش پوست در حالت خشکی ادامه دار است و با استفاده از مرطوب کننده ها و لوسیون های مناسب، رفع می شود.

کم آبی بدن

عدم دریافت مایعات کافی، بدن را در حالت کم آبی قرار می دهد. کم آبی می تواند منجر به خشکی پوست شود که می تواند منجر به خارش شود. پوست یک فرد کم آب ممکن است خشک و کدر به نظر برسد. سایر علائم کم آبی شامل سردرد، خستگی و گرفتگی عضلات است. همچنین کاهش مقدار ادرار و تیره شدن آن از علائم بارز کم آبی بدن است. فرد می تواند موارد خفیف کم آبی را با نوشیدن مایعات بیشتر به ویژه آب درمان کند.

بیماری پسوریازیس

این بیماری یک بیماری پوستی خود ایمنی می باشد که باعث می شود سلول های پوست چرخه زندگی خود را سریع تر انجام دهند. در اثر این بیماری سلول های پوست به شکل پوسته پوسته و لکه های قرمز روی سطح پوست دیده می شوند. این بیماری می تواند با خارش و گاه درد همراه شود. برای درمان این بیماری گاه داروهای موضعی و گاه داروهای خوراکی تجویز می شود.

اگزما

اگزما یا درماتیت آتوپیک یکی از مشکلاتی است که باعث خشک شدن پوست و ایجاد جوش های زیر پوستی می شود. این مسئله پوست را در معرض سوزش و التهاب قرار می دهد و خارش شدید را به همراه دارد.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی در اثر واکنش پوست به چیزی ایجاد می شود. گاهی لوازم آرایش، جواهرات و بسیاری موارد دیگر از علل ایجاد آن می باشند و خارش پوست را به دنبال دارند.

بارداری

برخی زنان باردار با خارش پوست در طول دوره بارداری مواجه می شوند. این خارش بیشتر در ناحیه شکم و ران ها ایجاد می شود.

بیماری کلیوی

کلیه ها وظیفه دارند مواد سمی و خطرناک را از سیستم بدن تصفیه کنند. اگر این کار به درستی انجام نشود متابولیت هایی ساخته می شود که در سطح پوست جمع شده و خارش را به همراه دارند. این خارش در بیشتر سطح پوست احساس می شود و شب ها به اوج خود می رسد.

دیابت

افراد دیابتی پوستی خشک دارند که این مسئله باعث خارش پوست می شود. این افراد باید با رطوبت رسانی به پوست از این مسئله جلوگیری نمایند.

بیماری های کبد

کبد نیز نقش مهمی در تصفیه سموم بدن دارد. زمانیکه عملکرد کبد مختل شود خارش ایجاد می شود. این خارش معمولا در نقطه ای خاص از بدن مانند کف دست یا پا ایجاد می شود.

عفونت های قارچی

عقونت های قارچی پوست مانند عفونت قارچی پوست سر و قارچ پای ورزشکاران نیز عامل خارش پوست هستند. با استفاده از داروهای ضد قارچ، شامپوها و کرم ها می توان این عفونت ها را برطرف نمود. در موارد حاد بهتر است به پزشک مراجعه شود.

بیماری سرطان و ام اس

در بیماری ام اس به دلیل مشکلات عصبی خارش پوست رخ می دهد. این خارش با تورم و قرمزی همراه نیست. در موارد بسیار نادری نیز خارش پوست می تواند علامت سرطان و معمولا سرطان خون باشد.

دارو

گاهی مصرف برخی داروها باعث خارش پوست می شود. اگر خارش با علائم غیرطبیعی پوست همراه باشد نشان دهنده حساسیت دارویی است. در این مواقع خیلی سریع با پزشک خود مشورت کنید.

گیاهان سمی

گیاهانی که در طبیعت به صورت خودرو رشد می کنند در برخورد با بدن می توانند باعث خارش پوست شوند. بهتر است در طبیعت اگر گیاهی را نمی شناسید از دست زدن و برخورد با آن اجتناب نمایید.

گزیدگی حشرات

نیش حشرات می تواند مواد آلوده ای را وارد بدن کند و باعث قرمزی، درد، تورم و خارش در پوست شود.

حساسیت به غذا

گاهی ماده ای غذایی می تواند باعث شود بدن دست به واکنش زند. حساسیت به غذا می تواند با عطسه، خارش چشم، قرمزی، کهیر، کرامپ شکمی، عطسه و … همراه شود. این حساسیت می تواند چند دقیقه تا چند ساعت به طول بیانجامد.

روانشناسی

افراد ممکن است احساس خارشی را تجربه کنند که دلیل فیزیکی ندارد. برخی از شرایط سلامت روان با خارش همراه است. خاراندن بیش از حد می تواند منجر به آسیب پوست شود که معمولا در شرایطی نظیر افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری عملی و فشار بیش ار حد ایجاد می شود.

درمان های خانگی برای خارش پوست

درمان های خانگی زیر می توانند به کاهش خارش پوست کمک کنند:

  • نوشیدن آب بیشتر برای کمک به حفظ رطوبت پوست
  • استفاده از کرم مرطوب کننده با کیفیت روی پوست و استفاده سخاوتمندانه از آن
  • استفاده از کمپرس خنک و مرطوب در ناحیه آسیب دیده
  • استفاده از کرم ضد خارش برای تسکین علائم، مانند کرم هیدروکورتیزون بدون نسخه
  • گرفتن حمام ولرم
  • انتخاب صابون های ملایم بدون رنگ و عطر
  • استفاده از مواد شوینده ملایم یا بدون عطر
  • برای افراد مبتلا به آلرژی یا حساسیت، اجتناب از موارد خاص مانند نیکل، جواهرات و پشم

نکات پایانی

بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی خود دچار خارش پوستی شده اند. بسیاری از آنها بی ضرر هستند و خود به خود از بین می روند، اما برخی دیگر ممکن است به دلیل علل یا شرایط زمینه ای پایدارتر باشند. بسیاری از عوامل مختلف می توانند باعث ایجاد خارش شوند و اغلب اوقات بدون درمان پیچیده یا داروهای تجویزی بهبود می یابد. ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، توجه داشته باشید که گاهی اوقات نیز خارش پوستی می تواند نشانه اولیه یک نگرانی جدی تر باشد که فرد باید به آن توجه کند و با پزشک مشورت نماید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.