مکمل تقویت قوای جنسی

بیماری آبله مرغان چیست و چگونه درمان می شود؟

بیماری آبله مرغان چیست و چگونه درمان می شود؟

یکی از بیماریهایی که اکثر انسانها در کودکی به آن دچار می شوند بیماری آبله مرغان است. اگر فردی یکبار در زندگی‌اش به این بیماری مبتلا شود هرگز دیگر این بیماری را نخواهد گرفت. این بیماری به شدت مسری است و می تواند افرادی را که در ارتباط با فرد بیمار هستند مبتلا کنند. در این مقاله به معرفی بیماری آبله مرغان بپردازیم. در پایان این مقاله شناخت کاملی به این بیماری خواهید داشت و در صورت مواجه با این بیماری به بهترین شکل می توانید آن را مدیریت کنید.

آبله مرغان چگونه به وجود می آید؟

ویروس واریسلا زوستر سبب بروز این بیماری عفونی می شود. در این بیماری دانه های ریز که درون آنها پر از مایع است بر روی پوست بدن به وجود می آیند. در گذشته که واکسن این بیماری کشف نشده بود، افراد زیادی جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند. امروزه واکسن مشخصی وجود دارد که در دوران کودکی تزریق می شود و فرد را در برابر این بیماری محافظت می کند.

علائم بیماری آبله مرغان

این بیماری می تواند بسیار خفیف تا بسیار شدید باشد. شدت بروز آن به سیستم ایمنی بدن فرد بستگی دارد. در این بیماری دانه های ریز تمامی پوست بدن را پوشش می دهند و خارش بسیار شدیدی دارند. بعد از آنکه ویروس وارد بدن فرد شود معمولا 10 تا 21 روز طول می کشد تا فرد بیمار شود. علایم دیگر این بیماری به شرح زیر هستند:

  • تب
  • احساس ناخوشی
  • کاهش اشتها
  • خستگی شدید
  • حالت تهوع و ترشی گلو
  • خارش پوست
  • سردرد

اگر این بیماری کنترل نشود سبب بروز کم آبی در بدن می شود و همین امر می تواند التهاب مغز و ذات الریه را به وجود بیاورد.

بیماری آبله مرغان چگونه تشخیص داده می شود؟

این بیماری از روی دانه های ریزی که بر روی بدن به وجود می آید به راحتی قابل تشخیص است و نیاز به آزمایش خاصی برای تشخیص این بیماری نیست.

علایم بیماری آبله مرغان

چه کسانی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؟

به طور کلی تمامی افرادی که در ارتباط با شخص بیماری قرار دارند، به این بیماری مبتلا می شوند. اما به طور کلی افراد زیر بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند:

  • کودکانی که در برابر این بیماری واکسینه نشده اند
  • زنان باردار
  • افراد سیگاری
  • افرادی که به بیماریهای مزمن مانند سرطان دچار هستند.
  • افرادی که از داروهای استروئیدی استفاده می کنند.

 آبله مرغان در بارداری

اکثر زنان باردار در برابر آبله مرغان مصونیت دارند. با این حال، برخی از زنان باردار ممکن است آلوده شوند و عوارض جدی مانند ذات الریه، هپاتیت و آنسفالیت داشته باشند. این بیماری در بارداری می تواند منجر به ناهنجاری های تولد در نوزاد شود که این خطر در 20 هفته اول بارداری بیشتر است.

اگر قصد بارداری دارید، باید با پزشک خود صحبت کنید تا وضعیت واکسیناسیون و ایمنی شما را بررسی کند. اگر در برابر این بیماری مصونیت ندارید، توصیه می شود اگر باردار نیستید، قبل از بارداری واکسینه شوید. باید دو دوز واکسن آبله مرغان و حداقل با 4 هفته فاصله تزریق شود.

اگر باردار هستید و ایمنی ندارید، باید از تماس با افراد مبتلا به این بیماری خودداری نمایید. زنان باردار نمی توانند واکسن آبله مرغان را دریافت کنند. اگر در معرض این بیماری هستید، در اسرع وقت با پزشک، ماما یا بیمارستان خود تماس بگیرید، زیرا ممکن است تزریق ایمونوگلوبولین واریسلا زوستر (VZIG) توصیه شود.

آبله مرغان و زونا

در برخی از افراد آلوده، ویروس واریسلا زوستر می‌تواند در اواخر زندگی دوباره ظاهر شده و باعث زونا شود. پس از ایجاد آبله مرغان، ویروس در سلول های عصبی بدن غیر فعال می شود. وقتی دوباره فعال شود می تواند باعث زونا شود. همچنین افرادی که در برابر این بیماری مصونیت ندارند، در صورت تماس با مایع تاول های فرد مبتلا به زونا، می توانند به آبله مرغان (نه زونا) مبتلا شوند.

علائم زونا شامل بثورات دردناکی است که تاول می زند. عمولا برای درمان زونا نیاز به داروهای ضد ویروس و داروهای ضد درد می باشد. از هر 3 بزرگسالی که به آبله مرغان مبتلا شده اند، یک نفر در طول زندگی خود دچار زونا می شود. بروز و شدت زونا با افزایش سن افزایش می یابد.

پیشگیری

افراد مبتلا باید از تماس با سایر افراد به ویژه افرادی که در معرض خطر بیماری های جدی هستند مانند نوزادان تازه متولد شده، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خودداری کنند. کودکان مبتلا به این بیماری نباید تا زمانی که تمام تاول ها پوسته پوسته شوند به مدرسه یا مهدکودک بروند. آبله مرغان با واکسیناسیون قابل پیشگیری است. دو دوز واکسن (حاوی واریسلا) توصیه می شود.

واکسن آبله مرغان

واکسن آبله مرغان از بروز این بیماری جلوگیری به عمل می آورد. اما واکسیناسیون باید طبق دستور العمل خاصی تزریق شود.

  • کودکان باید اولین بار این واکسن را در سن 12 تا 15 ماهگی و سپس در 4 تا 6 سالگی دریافت کنند.
  • اگر کودک تا سن 6 سالگی این واکسن را دریافت نکند باید در سنین 7 تا 12 سالگی واکسینه شود و سپس به فاصله 3 ماه یا بیشتر این واکسن تزریق شود.
  • نوجوانان بالای 13 سال باید دو بار به فاصله حداقل 4 ماه در برابر این بیماری واکسینه شوند.

چه کسانی نباید این واکسن را دریافت کنند:

  • زنان باردار
  • افراد مبتلا به بیماریهای خاص مانند افراد مبتلا به بیماری ایدز

داروهای مورد استفاده برای درمان

بهترین روش برای درمان این بیماری ماندن در خانه و پوشیدن لباسهای باز و راحت است. دوره این بیماری بین 5 تا 10 روز است. در صورت بروز درد می توانید از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید. البته استفاده از ایبوپروفن در کودکان زیر 16 سال ممنوع است.

اگر خارش پوست بدن را به شدت اذیت کرد بهتر است آرام این ضایعات را ماساژ دهید. می توانید از لوسیون کالامین استفاده کنید. مصرف آنتی هیستامین و دیفن هیدارمین به کاهش درد و علایم کمک زیادی می کند. در این مدت آب زیاد بنوشید و از مصرف نوشیدنی گازدار و شیرین خوداری کنید.

با توجه به این موضوع که این بیماری به شدت مسری است، در صورت بروز بیماری خود را قرنطینه کنید و از تماس با افراد دیگر به ویژه زنان باردار به شدت بپرهیزید.

معرفی بهترین پماد برای آبله مرغان

پماد آسیکلوویر یک داروی ضد ویروس است که برای درمان عفونت‌های ویروسی از جمله آبله مرغان استفاده می‌شود. این پماد حاوی ماده فعال آسیکلوویر است که به کاهش تکثیر ویروس و در نتیجه کاهش علائم و عوارض مربوط به عفونت‌های ویروسی کمک می‌کند. از جمله اثرات این پماد می‌توان به کاهش درد، خارش و آسیب پوستی اشاره کرد. استفاده از پماد آسیکلوویر می‌تواند به کاهش مدت زمان بهبود زخم‌ها و جلوگیری از ایجاد لکه‌های پوستی کمک کند.

نکات پایانی

آبله مرغان یک بیماری ویروسی بسیار عفونی است. این بیماری از فردی به فرد دیگر و از طریق سرفه، عطسه و یا لمس مایع موجود در تاول های یک فرد مبتلا انتقال پیدا می کند. علائم شامل تب، سردرد، گلودرد، ضعف و بثورات پوستی است و درمان عمدتاً با هدف تسکین علائم است. اکثر افراد مبتلا به آبله مرغان بیماری خفیفی دارند اما می تواند دوباره به صورت زونا ظاهر شود.

هرکسی که آبله مرغان نداشته یا واکسن این بیماری را دریافت نکرده باشد در معرض خطر عفونت است. ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، بهتر است برای جلوگیری از این بیماری از تماس با افراد مبتلا به آبله مرغان یا زونا خودداری نمایید. این بیماری ها از 2 روز قبل از شروع بثورات تا زمانی که تمام تاول ها پوسته پوسته شود، مسری می باشند.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.