سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در محافظت از بدن در مقابل انواع بیماری ها دارد. سیستم ایمنی بدن شامل بافت ها، اندام ها و سلول های مختلف است که عوامل بیماری زا را تشخیص می دهند و آنها را از بین می برند. داشتن یک سیستم ایمنی بدنی آماده نقش مهمی در سلامتی ما دارد و به همین دلیل لازم است همواره سیستم ایمنی بدن را در بهترین حالت خود حفظ کنیم. در بسیاری موارد افراد با نوع سبک زندگی خود و رفتارهای اشتباه باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند. در مقاله امروز به عوامل تاثیرگذار بر تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهیم پرداخت.
شما می توانید جهت خرید مکمل تقویت سیستم ایمنی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
دلایل مهم اثرگذار بر ضعیف سیستم ایمنی بدن
عوامل زیادی می توانند بر روی قسمت های مختلف سیستم ایمنی اثر منفی داشته باشند. زمانیکه سیستم ایمنی بدن ضعیف شود احساس خستگی در فرد شدیدتر می شود و تاخیر در التیام زخم ها و ابتلا به بیماری هایی نظیر سرماخوردگی وآنفولانزا نیز بیشتر به چشم می خورد. در ادامه با مهم ترین دلایل تضعیف سیستم ایمنی بدن آشنا می شوید:
استرس و اضطراب
استرس و اضطراب نقش مهمی در تضعیف سیستم ایمنی بدن دارند. افکار استرس زا می توانند در مدت 30 دقیقه باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شوند. استرس مداوم می تواند باعث بیماری هایی مانند تبخال، آنفولانزا، زونا و بسیاری بیماری های ویروسی دیگر شود. استرس در افزایش هورمون کورتیزول نقش دارد و افزایش این هورمون می تواند عملکرد سلول های ایمنی را در از بین بردن عفونت ها مختل کند.
نوشیدن الکل
مصرف الکل می تواند باعث نابودی سلول های آنتی بادی بدن شود و به همین دلیل در تضعیف سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می کند. علاوه بر این الکل آب را از سلول ها خارج می کند و باعث مرگ آنها می شود. الکل همچنین بدن را از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی محروم می کند. مصرف الکل می تواند باعث بروز بیماری هایی مانند سینه پهلو، سل و بیماری های عفونی شود.
کم خوابی
نداشتن خوابی کافی باعث می شود بدن در ساخت سلول ها و پروتئین هایی که به آنها آنتی بادی می گوییم ناتوان شود. بدن انسان برخی از این پروتئین ها را در هنگام خواب ترشح می کند و به همین دلیل کم خوابی می تواند احتمال ابتلا به بیماری های ویروسی یا میکروبی را افزایش دهد.
سیگار کشیدن
نیکوتین موجود در سیگار نقش مهمی در تضعیف سیستم ایمنی بدن دارد. این ماده باعث افزایش هورمون کورتیزول در بدن و کاهش تولید آنتی بادی و پاسخ ایمنی در فرد می گردد. حتی سیگار های الکترونیکی نیز چنین تاثیری دارند و باید از آنها خودداری نمود.
کم تحرکی
افرادی که تحرک کمی در زندگی روزمره دارند سیستم ایمنی ضعیف تری نیز خواهند داشت. تحرک داشتن و تمرین های ورزشی ملایم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود جریان خون و خروج مواد سمی از بدن می شوند. زمانیکه گردش خون در بدن افزایش یابد آنتی بادی ها و گلبول های سفید که نقش مهمی در مبارزه با بیماری ها دارند راحت تر به تمام نقاط بدن می رسند و از بدن محافظت بهتری به عمل می آورند.
زیاده روی در ورزش
افرادی که تمرینات ورزشی را بیش از حد انجام می دهند ممکن است به سندرم “بیش تمرینی” مبتلا شوند. این سندرم بدن را در برابر عفونت ها آسیب پذیر می کند. بنابراین لازم است به اندازه ورزش شود تا تاثیر مثبت ورزش به بدن برسد.
مصرف نادرست از آنتی بیوتیک ها
استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها می تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شود. استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها باعث مقاومت در برابر آنتی بیوتیک می شود و این مسئله منجر به این می شود که آنتی بیوتیک ها دیگر بر باکتری ها و میکروب ها اثر نداشته باشند. بنابراین لازم است آنتی بیوتیک تنها با تجویز پزشک مصرف شود و از طرفی دوره درمان آن بطور کامل طی گردد.
عدم دریافت انرژی خورشید
نور خورشید نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. زمانیکه بدن در معرض نور خورشید است ویتامین D تولید می کند. این ویتامین نقش مهمی در عملکرد مناسب سلول های T که در سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند ایفا می کند. گزارش منتشر شده در سال 2011 اعلام کرد ویتامین دی برای تنظیم پاسخ های ایمنی طبیعی و تطبیقی بدن لازم است و کمبود آن احتمال ابتلا به بیماری های عفونی و خود ایمنی را افزایش می دهد.
مصرف برخی داروها
برخی داروها سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند. این داروها معمولا برای درمان آلرژی، لوپوس، سندرم روده تحریک پذیر و پیوند اعضا تجویز می شوند. همچنین کورتون ها و داروهای شیمی درمانی نیز می توانند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شوند.
مصرف کم غذاهای گیاهی
مصرف میوه جات و سبزیجات نقش مهمی در ساخت گلبول های سفید خون دارد. این گلبول ها نقش مهمی در مبارزه با عفونت ها دارند و به همین دلیل باید استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه در رژیم روزانه افراد لحاظ شود. غذاهای گیاهی حاوی مقدار بالایی روی، بتا-کاروتن، ویتامینA ، ویتامین سی، ویتامین E و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند و به همین دلیل نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
رژیم نامناسب
رژیم غذایی پرچرب می تواند باعث مختل شدن فعالیت های گلبول های سفید در مقابله با میکروب ها شود. همچنین این رژیم به مرور باکتری های مفید روده را از بین می برد و باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف بیش از حد قند و نمک نیز می تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن گردد.
نکته پایانی

ارسال نقد و بررسی