یکی از بهترین راه ها برای حفظ دندان پوسیده استفاده از روش پر کردن دندان با جیوه می باشد. در این روش پزشک قسمت های پوسیده دندان را ترمیم و پر می کند. پر کردن دندان باعث می شود از پوسیدگی مجدد دندان جلوگیری شود و احتمال بروز عفونت کاهش یابد. گاهی پر کردن دندان می تواند عوارض و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند که در مقاله امروز به عوارض پر کردن دندان خواهیم پرداخت.
شما می توانید جهت خرید محصولات بهداشت دهان و دندان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
عوارض پر کردن دندان
بر اثر پر کردن دندان ها می تواند عوارض مختلفی در فرد ایجاد شود که اصلی ترین آنها به شرح زیرند:
حساس شدن دندان ها
یکی از رایج ترین عوارض پر کردن دندان ها حساس شدن آنها می باشد. این حساسیت نسبت به هوا، دما، خوراکی های شیرین و فشار می تواند ایجاد شود. معمولا حساسیت پس از چند هفته برطرف می شود و توصیه می گردد برای پرهیز از حساسیت از مواد حساسیت زا دوری شود. در مواردی که حساسیت دندان پس از 2 تا 4 هفته برطرف نشود یا دندان به حدی حساس باشد که فرد را در فعالیت های خود دچار مشکل کرده باشد، پیشنهاد می شود این مشکل با دندانپزشک مطرح شود. دندانپزشک برای رفع این مشکل استفاده از خمیر دندان مناسب دندان های حساس را پیشنهاد می دهد یا ممکن است با قرار دادن ماده ای خاص روی دندان این حساسیت را کاهش دهد.
حساسیت به آمالگام
این حساسیت به ندرت ممکن است اتفاق بیفتد. آمالگام ماده ای نقره ای رنگ است و برای پر کردن دندان به کار می رود. طبق اعلام انجمن دندانپزشکی امریکا از هر 100 مورد یک نفر ممکن است به این ماده حساسیت داشته باشد. فرد حساس به آمالگام می تواند علائمی همچون حساسیت پوستی (بروز جوش یا خارش) را از خود نشان دهد.
احساس درد
یکی از عوارض پر کردن دندان می تواند بروز احساس درد در دندان باشد که به دلایل زیر می تواند رخ دهد:
درد هنگام قراردادن دندان ها روی هم
این درد پس از برطرف شدن بی حسی و هنگام گاز زدن یا جویدن چیزی ایجاد می شود. گاهی نوع ماده ای که دندان با آن پر شده باعث این مشکل می شود یا گاهی شکل و حالت پرشدگی. در برخی موارد نیز ممکن است برطرف کردن درد نیاز به ریشه درمانی داشته باشد. بنابراین این مشکل را با دندانپزشک خود مطرح کنید تا علت درد بررسی شود.
درد دائمی مشابه دندان درد
این مشکل نشان می دهد پوسیدگی تا عمق و مغز دندان رسیده و رگ ها و اعصاب دندان را درگیر کرده است. در این مواقع ریشه درمانی لازم است.
درد ناشی از حرارت کم یا زیاد
در این مواقع زمانیکه دندان در معرض ماده ای سرد یا گرم قرار می گیرد درد بسیار تیزی را تجربه می کند. این درد به طور معمول پس از چند ثانیه برطرف می شود اما اگر ادامه دار بود نشان از صدمه به اعصاب می دهد و باید به دندانپزشک مراجعه نمود.
دردی در دندان های مجاور
این درد در دندان های کناری دندان پر شده رخ می دهد. در واقع این درد واکنش دندان های کناری دندان پر شده، به علائم درد می باشد. اگر این درد پس از یک تا دو هفته تسکین نیافت باید بررسی شود.
آسیب دیدن پرکردگی های قدیمی
پرکردگی های دندان به مرور با فشارهای ناشی از جویدن و خرد کردن مواد غذایی می توانند فرسوده و خرد شوند یا ترک بردارند. زمانی که این مشکلات به وجود آید غذا و باکتری ها می توانند در شکاف میان مینای دندان و پرکردگی ها قرار گیرند و با نفوذ به زیر پرکردگی های دندان باعث پوسیدگی دندان ها شوند. این پوسیدگی ها در مراحل پیشرفته علائم خود را نشان می دهند و نیاز به درمان دارند.
گاهی نیز پرکردگی های جدید می توانند از جای خود در بیایند. این مسئله ناشی از این است که پزشک حفره دندان را پیش از قرار دادن مواد پر کننده به خوبی آماده نکرده و یا از آلودگی ها را پاک نکرده است. گاهی نیز جویدن یا گاز زدن مواد غذایی سفت باعث ترک خوردن پرکردگی می شوند.
چگونه عوارض پر کردن دندان را کاهش دهیم؟
برای کاهش دادن عوارض پرکردن دندان ها می توانید روش های زیر را به کار ببندید:
- پس از پر کردن دندان ها در فعالیت های روزانه خود مانند رژیم غذایی و سبک زندگی تغییراتی را ایجاد کنید.
- از توصیه های دندانپزشک خود پیروی کنید و بهداشت محیط دندان را به خوبی رعایت کنید.
- اگر پس از پر کردن دندان ها دچار درد، تب و مشکل در جویدن بودید حتما به دندانپزشک اطلاع دهید.
- داروهای تجویزی دندانپزشک را به طور دقیق مصرف کنید.
- اگر احتمال بارداری می دهید یا نوزاد شیرخوار دارید حتما به پزشک اطلاع دهید.
- اگر سابقه حساسیت به فلزات دارید حتما دنداپزشک را مطلع کنید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- خمیر دندان زغالی و تاثیر آن بر روی دندان
- علت سیاه شدن دندان چیست؟
- علت پوسیدگی دندان از داخل چیست؟
ارسال نقد و بررسی