مکمل تقویت قوای جنسی

بیماری سرخک، بیماری تهدید کننده و کشنده در کودکان!

بیماری سرخک، بیماری تهدید کننده و کشنده در کودکان!

سرخک نوعی عفونت ویروسی است که در گذشته بسیار رایج بوده است، اما امروزه این بیماری با واکسن تحت کنترل در آمده است. این بیماری روبولا نیز نامیده می شود و یکی از بیماریهای کشنده در دوران کودکی به شمار می رود. با اینکه واکسن این بیماری موجود است، اما هنوز سالان بیش از 100000 کودک زیر 5 سال در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند.

علائم بیماری سرخک

علائم این بیماری معمولا 10 تا 14 روز پس از آنکه ویروس وارد بدن شود، مشخص می شودو علائم و نشانه های این بیماری به شرح زیر هستند:

  • تب
  • سرفه خشک
  • آبریزش بینی
  • گلو درد
  • چشم ملتهب (ورم ملتحمه)
  • لکه های کوپلیک (لکه های سفید کوچک با مراکز سفید مایل به آبی روی زمینه قرمز رنگی که در داخل دهان در قسمت داخلی گونه وجود دارند)
  • بثورات پوستی متشکل از لکه های بزرگ و مسطحی است که اغلب به هم متصل هستند
  • عفونت

در طی 10 تا 14 روزی که این ویروس وارد بدن می شود، هیچ علامتی ندارد. سپس پس از آن کودک تب خفیفی را تجربه می کند و سرفه های مدام دارد. پس از آن آبریزش بینی و ملتهب شدن چشم را تجربه می کند. پس از آن لکه های قرمز بر روی پوست به وجود می آیند که بر روی بازوها، ران ها، ساق ها و پاها گسترش پیدا می کند. در همین زمان تب بالا می رود که می تواند بسیار خطرناک باشد.

راه های سرایت سرخک

سرخک یک بیماری بسیار مسری است که توسط ویروسی ایجاد می شود که در بینی و گلو تکثیر می شود. سپس، وقتی فردی که مبتلا به این بیماری است سرفه یا عطسه می کند و یا صحبت می کند می تواند ویروس را در هوا پخش کند و در نتیجه دیگران نیز مبتلا می شوند. اگر فرد آلوده به ویروس این بیماری جایی را لمس کند این ویروس می تواند به صورت چند ساعت فعال باقی بماند. 90 درصد کودکانی که به این بیماری مبتلا می شوند این بیماری را از شخص آلوده می گیرند.

چه عواملی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد؟

موارد زیر سبب می شوند که خطر ابتلا به این بیماری افزایش پیدا کند:

  • واکسینه نشدن کودک
  • سفر به اماکنی که بهداشت رعایت نمی شود
  • کمبود ویتامین آ در رژیم غذایی

خطرات سرخک در کودکان

این بیماری عوارض زیادی را در سلامت کودکان به همراه دارد که به شرح زیرند:

  • عفونت گوش ( این مشکل یکی از رایج ترین مشکلاتی است که پس از ابتلا به این بیماری به وجود می آید)
  • برونشیت حنجره
  • ذات الریه
  • انسفالیت

سرخک در بارداری

اگر کودکان دختر در خردسالی واکسینه نشوند و در بزرگسالی باردار شوند می توانند در معرض ابتلا به این بیماری قرار گیرند. این بیماری یکی از بیماریهای بسیار خطرناک دوران بارداری به شمار می رود که خطراتی نظیر سقط جنین، مرده زایی و یا نقص مادرزادی کودک متولد شده را به همراه دارد.

واکسن سرخک

بهترین روش کنترل این بیماری تزریق واکسن در دوران کودکی است. معمولاً اولین دوز واکسن را بین 12 تا 15 ماهگی به نوزاد می زنند و دوز دوم معمولاً بین سنین 4 تا 6 سالگی تزریق می شود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر کودک شما در سن 6 تا 11 ماهگی می خواهد به سفر خارج از کشور برده شود، در مورد تزریق این واکسن با پزشک مشورت کنید. اگر کودک و یا نوجوان در زمان های توصیه شده واکسن را دریافت نکرده باشد، ممکن است به دو دوز واکسن با فاصله 4 هفته نیاز داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با پزشک کودک مشورت کنید.

خطرات سرخک در کودکان

علائم سرخک در کودکان بعد از واکسن

معمولا پس از آنکه واکسن این بیماری تزریق می شود، علائمی به وجود می آید که این علائم نگران کننده نیستند:

  • گلو درد
  • تب
  • بثورات پوستی

این علائم خفیف هستند، با این حال اگر تب کودک بالا رفت یا علائم شدید شدند باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

درمان سرخک

متاسفانه هیچ درمان خاصی برای درمان این بیماری عفونی وجود ندارد. یکی از روش های درمانی استفاده از گلوبولین است. در این روش به زنان باردار، نوزادان و افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند و در معرض این ویروس قرار گرفته اند گلوبولین تزریق می شود. گلوبولین نوعی آنتی بادی است که می تواند از بدن در برابر این ویروس محافظت کند. همچنین، در این دوران ممکن است استفاده از داروهایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم برای بیمار تجویز شود.

به این نکته توجه داشته باشید هرگز به کودکانی که علائم سرخک دارند آسپرین ندهید. اگرچه استفاده از آسپرین برای کودکان بالاتر از 3 سال تایید شده است، اما مصرف این قرص در چنین کودکانی می تواند خطر ابتلا به سندرم ری را افزایش دهد. استفاده از آنتی بیوتیک نیز در این دوران در صورت عفونت گوش تجویز می شود. همچنین، مصرف ویتامین آ نقش بسیار مهمی در درمان این بیماری دارد. به طور کلی، برای کودکان بزرگتر از یک سال که به این بیماری مبتلا شده اند دوز زیادی از ویتامین آ حدود 200000 واحد داده می شود.

غذاهای مفید برای بیماری سرخک

اگر کودک شما به این بیماری مبتلا شده است بهتر است از مکمل های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن استفاده کنید. غذاها و مکمل های حاوی ویتامین ث بهترین گزینه برای تقویت سیستم ایمنی هستند. به همین دلیل در این دوران باید از مرکبات نارنجی رنگ مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت استفاده شود. همچنین، مصرف آب، شیر و مایعات فراوان در این دوران بسیار سود بخش است.

داروخانه آنلاین، داروخانه ای در منزل شما!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.