مکمل تقویت قوای جنسی

چگونه دوپامین را در بدن افزایش دهیم؟

دوپامین

برای افزایش دادن دوپامین در بدن در اولین قدم باید بدانیم دوپامین چیست و چه کاربردی در بدن دارد.

دوپامین چیست؟

دوپامین یکی از پیام رسان های شیمیایی مغز می باشد. این پیام رسان عصبی تاثیر مثبتی روی مراکز پاداش و لذت در مغز دارد. این پیام رسان به ما انگیزه و انرژی می دهد و کاهش آن باعث می شود همیشه خسته و بی انرژی باشیم. زمانی که بدن دوپامین زیادی آزاد کند باعث می شود حس رضایت و پاداش در ما افزایش یابد و این مسئله باعث ایجاد انگیزه برای انجام کارهایمان می شود. گاهی سطح دوپامین در بدن کاهش می یابد و باعث می شود فرد دچار مشکلاتی گردد. برای رفع این مشکل راه هایی وجود دارد که در این مقاله به مهم ترین آنها اشاره می کنیم.

پروبیوتیک مصرف کنید:

از آنجا که ارتباط نزدیکی بین مغز و روده ما وجود دارد مصرف پروبیوتیک می تواند بر ترشح دوپامین تاثیر بگذارد. روده ما حاوی سلول های عصبی بسیاری می باشد که می توانند انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین را تولید کنند. تحقیقات نشان داده اند برخی از باکتری های معده می توانند دوپامین تولید کنند. هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است اما تا همین جا تحقیقات نشان می دهند مصرف مقادیر بالایی پروبیوتیک بر تولید دوپامین موثر است. نوع خاصی از پروبیوتیک می تواند علائمی همچون افسردگی و هیجان را در فرد کاهش دهد اما برای اثبات این مسئله به تحقیقات بیشتری نیاز است.

دوپامین

پروتئین بیشتری مصرف کنید:

پروتئین از آمینواسیدها تشکیل شده است. یکی از آمینو اسیدها که نقش مهمی در تولید دوپامین دارد تیروزین است. آنزیم های بدن انسان می توانند تیروزین را به دوپامین تبدیل کنند و به همین دلیل باید این ماده را برای بدن تامین نمود. اسید آمینه دیگری به نام فنیل آلانین نیز می تواند تیروزین تولید کند. تیروزین و فنیل آلانین در مواد غذایی حاوی پروتئین وجود دارند و با مصرف آنها می توان این مواد را در بدن تامین نمود. مواد غذایی همچون گوشت گاو، لبنیات، بوقلمون، تخم مرغ، سویا و حبوبات منبع های مفیدی برای دریافت این اسیدهای آمینه می باشند.

خواب کاملی داشته باشید:

زمانیکه دوپامین در مغز ما آزاد می شود فرد احساس بیداری و هشیاری خواهد داشت. به صورت طبیعی صبح ها و هنگام بیداری دوپامین زیادی در مغز آزاد می شود و سطح آن در هنگام غروب آفتاب کاهش می یابد. در صورتیکه فرد دچار اختلال خواب شود این ریتم طبیعی تغییر می کند. زمانیکه شخص شب بیدار می ماند هنگام صبح گیرنده های دوپامین در مغز او کاهش می یابند. این مسئله به علت کاهش دوپامین در مغز او باعث خواب آلودگی فرد در طول روز می گردد. مشکلاتی نظیر عدم تمرکز و کاهش توانایی مغز در هماهنگی نیز از نتایج آن می باشند. به همین دلیل خواب کافی و با کیفیت می تواند در تعادل دوپامین در بدن به شما یاری رساند و حال بهتری را به شما هدیه دهد.

مدیتیشن کنید:

مدیتیشن فرآیندی است که در آن اجازه می دهیم افکارمان را رصد کنیم بدون اینکه نسبت به آنها احساس و قضاوتی داشته باشیم. مطالعه ای که بر روی 8 استاد مدیتیشن انجام شد نشان داد که پس از یک ساعت مدیتیشن این افراد 64 درصد افزایش تولید دوپامین داشته اند. این مسئله نشان می دهد که مدیتیشن می تواند در ایجاد حال خوش و مثبت به فرد یاری رساند.

از مکمل ها استفاده کنید:

بدن برای تولید دوپامین به ویتامین ها و مواد مغذی مانند اسید فولیک، نیاسین، آهن و ویتامین B6 نیاز دارد. بنابراین بهتر است با چکاپ میزان این مواد را در بدن خود رصد کنید و در صورت نیاز آنها را تامین نمایید.

به موسیقی گوش کنید:

گوش دادن به موسیقی یکی از راه های موثر در افزایش دادن فعالیت در بخش لذت و پاداش مغز است. در مطالعه ای محققان به این نتیجه رسیدند که موسیقی مورد علاقه افراد می تواند تا 9 درصد به افزایش دوپامین کمک نماید. این تحقیقات بر روی موسیقی های بی کلام انجام گرفته است و برای تاثیر آهنگ های با کلام بر تولید دوپامین، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

دوپامین

خوردن باقلا مخملی:

باقلا مخملی یا مکونا پرورینز (Mucuna pruriens) دارای مقدار زیادی از L – dopa، مولکول پیشرو در دوپامین می باشد. مطالعات انجام گرفته نشان می دهند باقلا خصوصا سطح دوپامین را در افراد مبتلا به پارکینسون و اختلالات حرکتی ناشی از کاهش دوپامین بالا می برد.

دریافت نور کافی خورشید:

مطالعات نشان داده اند افرادی که نور خورشید را به میزان کافی دریافت می کنند سطح انتقال دهنده های عصبی همچون دوپامین آنها افزایش می یابد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.