مکمل تقویت قوای جنسی

سرطان مری، سرطانی با عوارض شدید بر سلامتی!

سرطان مری، سرطانی با عوارض شدید بر سلامتی!

سرطان مری سرطانی است که در مری رخ می دهد . مری یک لوله توخالی طولانی که از گلو به معده می رود. سرطان مری معمولاً از سلول‌هایی که در داخل مری قرار دارند شروع می‌شود. سرطان مری می تواند در هر نقطه از مری رخ دهد. مردان بیشتر از زنان به سرطان مری مبتلا می شوند.

در منابع خارجي آمده است که سرطان مری ششمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. نرخ بروز این سرطان در مکان های مختلف جغرافیایی متفاوت است. در برخی مناطق، نرخ بالاتر سرطان مری به دليل مصرف تنباکو و الکل یا عادات غذایی خاص و اضافه وزن است.

قرص گوارششما می توانید جهت خرید قرص دستگاه گوارش از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

علائم ابتلا به اين بيماري

علائم سرطان مری و حنجره عبارتند از:

  • مشکل در بلع (دیسفاژی)
  • کاهش وزن بدون تلاش
  • درد قفسه سینه، فشار یا سوزش
  • بدتر شدن سوء هاضمه یا سوزش سر دل
  • سرفه یا گرفتگی صدا

سرطان مری در مراحل اولیه معمولاً هیچ علامت یا علامتی ایجاد نمی کند.

علل ابتلا به سرطان مري

دقیقاً مشخص نیست که چه چیزی باعث سرطان مری می شود. سرطان مری زمانی رخ می دهد که سلول های مری تغییراتی (جهش) در DNA خود پیدا کرده اند. این تغییرات باعث رشد و تقسیم سلول ها خارج از کنترل می شود. سلول های غیرطبیعی تجمع می یابند و توموری را در مری تشکیل می دهند که می تواند رشد کند و به ساختارهای سالم مجاور حمله کند.

انواع سرطان مری

اين بيماري بر اساس نوع سلول های درگیر طبقه بندی می شود.انواع سرطان مری عبارتند از:

  • آدنوکارسینوم:  آدنوکارسینوما در سلول های غدد ترشح کننده مخاط در مری شروع می شود. آدنوکارسینوما اغلب در قسمت پایینی مری رخ می دهد. آدنوکارسینوم شایع ترین شکل سرطان مری است .
  • سرطان سلول سنگفرشی: سلول های سنگفرشی سلول های صاف و نازکی هستند که سطح مری را می پوشانند. کارسینوم سلول سنگفرشی، اغلب در قسمت های فوقانی و میانی مری رخ می دهد. کارسینوم سلول سنگفرشی شایع ترین سرطان مری در سراسر جهان است.

انواع کمیاب دیگر برخی از اشکال نادر اين بيماري عبارتند از: کارسینوم سلول کوچک، سارکوم، لنفوم، ملانوم و کوریوکارسینوم.

عوامل خطرناک ابتلا به سرطان مری

عوامل خطرناک ابتلا به سرطان مری

تصور می شود که تحریک مزمن مری به تغییراتی که باعث اين سرطان می شوند کمک مي کند. عواملی که باعث تحریک سلول های مری می شوند و خطر ابتلا به اين بيماري را افزایش می دهند عبارتند از:

  • ابتلا به بیماری ریفلاکس معده (GERD)
  • سیگار کشیدن
  • داشتن تغییرات پیش سرطانی در سلول های مری
  • چاق بودن
  • نوشیدن الکل
  • داشتن رفلاکس صفرا
  • مشکل در بلع
  • عادت مداوم به نوشیدن مایعات بسیار داغ
  • نخوردن به اندازه کافی میوه و سبزیجات
  • تحت پرتودرمانی در قفسه سینه یا بالای شکم

عوارض ابتلا به سرطان مري

با پیشرفت اين بيماري، امکان دارد عوارضی ایجاد شوند که به شرح زیرند:

  • انسداد مری: سرطان عبور غذا و مایعات از مری را دشوار مي کند.
  • درد: سرطان مری پیشرفته می تواند باعث درد شود.
  • خونریزی در مری: سرطان مری می تواند باعث خونریزی شود. اگرچه خونریزی معمولاً تدریجی است، اما گاهی اوقات می تواند ناگهانی و شدید باشد.

جلوگیری از ابتلا

 برای کاهش خطر ابتلا به اين بيماري می توان راهکارهایی را مد نظر قرار داد. این راهکارها به شرح زیرند:

  • ترک سیگار: اگر سیگار می کشید، بايد اقدام به ترک آن  کنيد.
  • خوردن میوه و سبزیجات بیشتر : حتما انواع میوه ها و سبزیجات رنگارنگ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  • حفظ وزن سالم : اگر فرد اضافه وزن دارد و یا چاق است ، بايد اقدام به کاهش وزن مناسب کند و کاهش وزن آهسته و ثابت را در پيش بگيرد .

تشخيص سرطان مري

آزمایش ها و روش های مورد استفاده برای تشخیص اين بيماري عبارتند از:

  • آزمایش بلع باریم: در طول این آزمایش، بیماری مایع حاوی باریم را می بلعد و سپس تحت اشعه ایکس قرار می گیرد. باریم داخل مری  را می پوشاند و بعد هرگونه تغییر در بافت را در عکس اشعه ایکس نشان می دهد.
  • آندوسکوپی: در طول آندوسکوپی، پزشک یک لوله قابل انعطاف مجهز به یک لنز ویدئویی (ویدئوآندوسکوپ) را از گلو و داخل مری بیمار عبور می دهد. با استفاده از آندوسکوپ، پزشک مری را معاینه می‌کند و به دنبال سرطان یا نواحی تحریک‌کننده مي گردد .
  • بیوپسی: پزشک از یک اسکوپ مخصوص که از گلوی به مری (اندوسکوپ) عبور می‌کند برای جمع‌آوری نمونه‌ ای از بافت مشکوک (بیوپسی) استفاده مي کند. نمونه بافت برای جستجوی سلول های سرطانی به آزمایشگاه فرستاده می شود.

آزمایشات دیگر شامل موارد زیر هستند:

  • برونکوسکوپی
  • سونوگرافی آندوسکوپی (EUS)
  • توموگرافی کامپیوتری (CT)
  • توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)

مولیبدن

درمان سرطان مری

درمان های انسداد مری و مشکل در بلع (دیسفاژی) می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • رفع انسداد مری: اگر سرطان مری بافت مری را باریک کرده باشد، جراح از آندوسکوپ و ابزارهای مخصوص برای قرار دادن یک لوله فلزی (استنت) برای باز نگه داشتن مری استفاده مي کند. گزینه های دیگر شامل جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی، لیزر درمانی و فتودینامیک درمانی هستند.
  • تامین تغذیه: اگر بیمار در بلع مشکل دارد یا وی جراحی مری را انجام داده است، پزشک لوله تغذیه را توصیه مي کند. لوله تغذیه اجازه می دهد تا مواد غذايي مستقیماً به معده یا روده کوچک منتقل شوند و به مری کمک مي کند تا پس از درمان سرطان، بهبود یابد.

عمل جراحي

جراحی برای برداشتن بافت سرطانی می تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمان ها مورد استفاده قرار گیرد. عمل های مورد استفاده برای درمان اين بيماري عبارتند از:

  • جراحی برای برداشتن تومورهای بسیار کوچک: اگر سرطان فرد بسیار کوچک است، محدود به لایه های سطحی مری است و هنوز گسترش نیافته است، جراح برای درمان این سرطان حذف لایه های سرطانی را توصیه مي کند. این جراحی را می توان با استفاده از آندوسکوپی که از گلو و مری عبور می کند انجام داد.
  • جراحی برای برداشتن بخشی از مری (ازوفاژکتومی): در طول ازوفاژکتومی، جراح بخشی از مری را که حاوی سرطان است، همراه با بخشی از قسمت فوقانی معده و غدد لنفاوی مجاور  برمی دارد. مری باقی مانده دوباره به معده وصل می شود. معمولاً این کار با کشیدن معده به سمت بالا انجام می شود تا به مری باقی مانده متصل شود .
  • جراحی برای برداشتن بخشی از مری و قسمت فوقانی معده (ازوفاگوگاسترکتومی): در طول ازوفاگوگاسترکتومی، جراح بخشی از مری، غدد لنفاوی مجاور و بخش بزرگ‌تری از معده را برمی‌دارد. سپس بقیه معده به سمت بالا کشیده شده و دوباره به مری متصل می شود.

جراحی سرطان مری خطر عوارض جدی مانند عفونت، خونریزی و نشت از ناحیه ای که مری باقی مانده دوباره به معده متصل می شود را به همراه دارد. جراحی برای برداشتن مری فرد می تواند به عنوان یک روش باز با استفاده از برش های بزرگ یا با ابزارهای جراحی ویژه ای که از طریق چندین برش کوچک در پوست فرد وارد می شود (لاپاروسکوپی) انجام شود.

شیمی درمانی

شیمی درمانی یک درمان دارویی است که از مواد شیمیایی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. داروهای شیمی درمانی معمولاً قبل یا بعد از جراحی در افراد مبتلا به سرطان مری استفاده می شوند. شیمی درمانی را می توان با پرتودرمانی هم ترکیب کرد.

در افراد مبتلا به سرطان پیشرفته که بافت هاي سرطاني به خارج از مری هم گسترش یافته اند، شیمی درمانی به تنهایی برای کمک به درمان علائم و نشانه های ناشی از سرطان استفاده می شود. عوارض جانبی شیمی درمانی به داروهای آن که فرد دریافت می کند بستگی دارد.

پرتو درمانی

پرتودرمانی از پرتوهای پرانرژی مانند اشعه ایکس و پروتون ها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. معمولاً از دستگاهی خارج از بدن فرد تابش صورت مي گيرد که پرتوها را به سمت بافت هاي سرطاني نشانه می رود. پرتودرمانی اغلب با شیمی درمانی در افراد مبتلا به سرطان مری ترکیب می شود و معمولاً قبل از جراحی یا گاهی بعد از جراحی استفاده می شود.

پرتودرمانی همچنین برای تسکین عوارض سرطان مری پیشرفته، مانند زمانی که تومور به اندازه‌ای بزرگ می‌شود که مانع از انتقال غذا به معده شود، استفاده می‌شود. عوارض جانبی تابش به مری شامل واکنش های پوستی مانند آفتاب سوختگی، بلع دردناک یا دشوار و آسیب به اندام های مجاور مانند ریه ها و قلب است.

شیمی درمانی و پرتودرمانی ترکیبی

ترکیب شیمی درمانی و پرتودرمانی احتمال دارد اثربخشی هر درمانی را افزایش دهد. شیمی درمانی و پرتودرمانی ترکیبی تنها درمانی است که می توان قبل از جراحی از آن استفاده کرد، اما ترکیب شیمی درمانی و پرتودرمانی احتمال و شدت عوارض جانبی را هم افزایش می دهد.

درمان دارویی هدفمند

درمان‌های دارویی هدفمند بر نقاط ضعف خاص موجود در سلول‌های سرطانی تمرکز دارند. با مسدود کردن این نقاط ضعف، درمان‌های دارویی هدفمند می‌توانند باعث مرگ سلول‌های سرطانی شوند. برای سرطان مری، داروهای هدفمند معمولاً با شیمی‌درمانی برای سرطان‌های پیشرفته یا سرطان‌هایی که به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهند، ترکیب می‌شوند.

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی یک درمان دارویی است که به سیستم ایمنی بدن فرد کمک می کند تا با سرطان مبارزه کند. سیستم ایمنی بدن که با بیماری مبارزه می کند احتمال دارد به سرطان حمله نکند زیرا سلول های سرطانی پروتئین هایی تولید می کنند که تشخیص سلول های سرطانی را به عنوان مهاجم را برای سلول های سیستم ایمنی دشوار می کند. ایمونوتراپی با تداخل در این فرآیند مي تواند تشخيص دهد . برای سرطان مری، زمانی که سرطان پیشرفته است، سرطان عود کرده یا سرطان به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته است، از ایمونوتراپی استفاده مي شود.

خرید قرص دستگاه گوارش 

برای خرید قرص دستگاه گوارش می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید:

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

نويسنده و گردآورنده: پرستو رجبي

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.