مکمل تقویت قوای جنسی

چرا به هنگام خوردن فلفل و طعم تندی دهان می سوزد؟

چرا به هنگام خوردن فلفل و طعم تندی دهان می سوزد؟

فلفل که می خورید دهان شروع به سوزش می کند. این امر کاملا بدیهی است اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید چرا وقتی فلفل می خورید حس می کنید آتش در دهان شما ریخته شده است؟ چرا فلفل سبب می شود اشک در چشمان شما جمع شود؟طعم تندی چیست؟  تندترین ادویه چقدر تند است؟ این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر به محض خوردن فلفل و یا هر طعم تندی دیگر به ذهن می آیند.

طعم تندی!

طعم تندی یکی از طعم های مورد پسند بسیاری از افراد است و چشیدن این طعم حس خوشایندی را در آنها به وجود می آورد. بر عکس این دسته، بسیاری از افراد از طعم تندی بیزارند و به دنبال راهکارهایی برای رفع تندی غذا هستند.

سیستم بدن انسان سیستم بسیار پیچیده ای است. در سرتاسر بدن انسان نورونهای عصبی وجود دارند که وظیفه آنها انتقال اطلاعات مورد نیاز به مغز است. مغز با دریافت این اطلاعات آنها را تفسیر می کند و احساسهای مرتبط را به وجود می آورد.

تشخیص انواع طعم ها در واقع شگفت انگیز بودن بدن انسان را نشان می دهد. طعم تندی طعمی منحصر به فرد است که سبب بروز احساسات ویژه ای در انسان می شود، حس آتش گرفتن! به همین دلیل در این مقاله تصمیم داریم به ماهیت طعم تندی بپردازیم و به این سوال پاسخ دهیم که چرا فلفل تند است؟!!

طعم تندی چیست؟

بهتر است بدانید مزه و یا طعم هر چیزی از طریق حس چشایی شناسایی می شود. زبان پوشیده از پرزهای بسیار ریزی است که پرزهای چشایی نامیده می شوند. این پرزها دارای نورونهای ارتباطی با مغز هستند و طعم هر غذا را برای شناسایی به مغز انتقال می دهند. به طور کلی چهار طعم وجود دارد:

  • طعم شوری
  • طعم شیرینی
  • طعم تلخی
  • طعم ترشی

طعم تندی در واقع جز طعم های غذا مانند شرینی، ترشی، شوری و یا تلخی نیست. وقتی غذای تند می خورید اتفاق دیگری در دهان شما رخ می دهد. درواقع، ترکیبهای فلفلی موجود در غذاهایی با طعم تندی نورون های ویژه ای را تحریک می کنند که پولی مودا نوسیسپتور نامیده می شوند.

این نورونها در سرتاسر بدن به ویژه در دهان و بینی وجود دارند و با گرمای شدید فعال می شوند. بنابراین هنگامی که فلفل می خورید دهان شما حس می کند که دارد می سوزد، زیرا مغز شما در واقع همین حس را دریافت می کند.

عکس این موضوع زمانی رخ می دهد که غذایی بخورید که حاوی منتول است. منتول که ترکیبی سرد و نعنایی است، گیرنده های سرما را فعال می کند و احساس سرما می کنید.

در واقع هنگام خوردن طعم تندی حس لامسه انسان تحریک می شود نه حس چشایی! به همین دلیل است که دانشمندان طعم تندی را جز طعم های غذا نمی دانند!

واکنش بدن به طعم تندی چیست؟

واکنش بدن به طعم تندی چیست؟

وقتی غذای تند می خوردید و طعم تندی وارد دهان شما می شود این نورون های حساس به گرما فعال می شوند و بدن شما احساس می کند که در تماس با منبع گرما قرار گرفته است و واکنش نشان می دهد.

به همین دلیل است که بعد از خوردن غذای تند احساس گرما می کنید و قلب شما تندتر می تپد. در واقع همان عکس العملی که در هنگام مقابله با آتش و یا تهدید ها رخ می دهد، در هنگام خوردن طعم تندی در بدن شما رخ می دهد. همچنین ممکن است که توجه کرده باشید تمامی غذاهای تند به یک اندازه تند نیستند. تفاوت طعم تندی این غذاها به تفاوت موجود در ترکیبات فلفلی آنها باز می گردد.

کپسایسین و پپرین که در فلفلهای سیاه و بسیار تند یافت می شوند دارای مولکول های بزرگتر و سنگین تر هستند و روی زبان باقی می مانند. به همین دلیل است که غذایی مانند  فلفل زبان شما را می سوزاند.رقابت برای شناخت تندترین فلفلها یک رقابت دایم است.اما معمولا دو نوع فلفل در صدر قرار می گیرند:

  • ترینیدا موروگا اسکوریپون
  • کارولینا ریپر.

این فلفلها دارای 1.5 تا 2 میلیون واحد گرمایی و طعم تندی هستند که این مقدار نیمی از مقداری است که در اسپری فلفل یافت می شود.

چرا انسانها به خوردن طعم تندی تمایل دارند؟

کسی دقیقا نمی داند چرا و چگونه انسانها شروع به خوردن فلفلها و غذاهای تند کردند و طعم تندی را به عنوان طعمی مورد قبول پذیرفتند! شواهد باستان شناسی نشان می دهند که گونه هایی از خردل در کنار استخوان های انسانها یافت شده است که به 23000 سال پیش باز می گردد.

اما نمی دانیم آیا این فلفلها که دارای طعم تندی بودند در غذا مورد استفاده قرار می گرفتند و یا  برای درمان و یا تزیین به کار می رفتند؟! برخی مطالعات نشان می دهند که استفاده از فلفلها و غذاهای تند در آب و هوای گرم شروع شده است  که در این مکان ها شیوع میکروب بیشتر است. در واقع اجداد ما انسانها برای مبارزه با میکروبها و شیوع بیماری ها روشهای ویژه ای را به کار می بردند.

بسیاری از دانشمندان بر این باور هستند که غذاهای فلفلی با طعم تندی که دارند برای از بین بردن عفونتها، میکروبها و ویروسها مورد استفاده قرار می گرفتند و سبب می شدند انسانها در هزاران سال پیش به سلامت زندگی کنند.

اما بعد از پیشرفت های زیادی که در علم پزشکی رخ داد و واکسن های مختلفی که برای مبارزه با انواع بیماری ها کشف شدند دیگر نیازی به استفاده از غذاهای فلفلی با طعم تند نبود! اما انسانها هزاران سال است که به استفاده از طعم تندی ادامه داده اند و این امر هنوز به صورت یک راز باقی مانده است!

بهتر است بدانید که طعم تندی سبب می شود تپش قلب بالا رود. به همین دلیل افرادی که از بیماری های قلبی رنج می برند بهتر است در استفاده از غذاهایی که طعم تندی دارند بسیار محتاط باشند.

همچنین غذاهای فلفلی سبب بروز حساسیتهای شدید در برخی از افراد می شوند. کهیر و خارش پوست از رایج ترین حساسیتهای آلرژیکی هستند که در اثر استفاده از غذاهای فلفلی با طعم تندی به وجود می آیند. به همین دلیل بهتر است در مصرف این غذاهای فلفلی بسیار هوشیارانه عمل کنید.

برای تهیه مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنیم؟

برای تهیه بهترین مکمل های دارویی  می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. همچنین، در زمان خرید می توانید از مشاوره های رایگان این مرکز بهره ببرید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.