بسیاری مواقع افراد به دلایل مختلفی مانند درگیری های روزمره، استرس، تغییر مکان خواب و … دچار بی خوابی می شوند. بی خوابی در صورت عدم درمان می تواند فرد را دچار مشکلات بسیاری نماید. در مواقعی که فرد نمی تواند به طور طبیعی به خواب رود پزشک قرص خواب تجویز می نماید. در مقاله امروز با انواع قرص خواب و علت تجویز آنها آشنا می شوید.
شما می توانید برای خرید انواع قرص خواب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
انواع قرص خواب
قرص های خواب انواع متفاوتی دارند و بر اساس نیازهای بیمار تجویز می شوند. داروهای خواب بر اساس نوع خود می توانند در ایجاد وابستگی، خواب آوری و کمک به افزایش مدت خواب متفاوت باشند. در ادامه با انواع قرص خواب آشنا می شوید:
بنزودیازپین
یکی از پرمصرف ترین انواع قرص خواب بنزودیازپین ها هستند. داروهایی مانند دیازپام، کلونازپام، آلپرازولام، کلرودیازپوکساید و لورازپام از جمله معروف ترین این دسته قرص های خواب می باشند. بنزودیازپین ها در واقع ضداضطراب اند و اثرات خواب آور دارند. این داروها زمانیکه در دراز مدت مصرف شوند می توانند اعتیادآور باشند و وابستگی ایجاد کنند.
دوکسپین
این دارو به کسانی پیشنهاد می شود که به سادگی از خواب بیدار می شوند و به سختی می توانند دوباره بخوابند. دوکسین یکی از انواع قرص خواب است که با مسدود کردن گیرنده های هیستامینی به تداوم خواب یاری می رساند. این قرص درشرایطی باید استفاده شود که فرد فرصت دارد 7 تا 8 ساعت بخوابد.
زولپلون (Sonata)
این دارو یکی از جدیدترین انواع قرص خواب است که در مدت زمان کمتری در بدن فعال می ماند. این دارو حس خواب آلودگی صبحگاهی ندارد. می توانید پیش از مصرف آن ابتدا خودتان برای خواب تلاش کنید و اگر به خواب نرفتید زولپلون را مصرف کنید. اگر قصد دارید در طول شب بیدار شوید این قرص مناسب شما نیست.
زولپیدم (Ambien, Edluar, Intermezzo)
این قرص ها نیز بسیار رایج هستند و کمک می کنند سریعتر به خواب روید و زمان طولانی تری نیز در خواب باشید. تاثیر این قرص ها بیشتر در بدن باقی می ماند و نباید در روز پس از مصرف آنها رانندگی و کارهایی که نیازمند هوشیاری هستند انجام دهید. همچنین پس از استفاده از این قرص باید 7 تا 8 ساعت زمان برای خوابیدن داشته باشید.
سوورکسانت (Belsomra)
این قرص خواب با مسدود کردن هورمونی که در بیداری و بی خوابی ما موثر است باعث خواب ما می شود. این دارو در زمان طولانی تری در بدن می ماند و فرد در روز بعد از استفاده از آن نیز احساس خواب آلودگی خواهد داشت. افرادی که در به خواب رفتن یا در خواب ماندن مشکل دارند می توانند از این قرص استفاده کنند.
اسزوپیکلون
یکی دیگر از انواع قرص خواب، اسزوپیکلون است که باعث می شود سریعتر به خواب روید. مصرف این قرص می تواند به شما کمک کند 7 تا 8 ساعت بخوابید. پس زمانی از این قرص استفاده کنید که زمان کافی برای خواب دارید. در غیر این صورت در روز بعد احساس گیجی و خواب آلودگی خواهید داشت. این قرص عوارض جانبی احتمالی دارد و FDA برای شروع مصرف 1 میلی گرم آن را پیشنهاد می دهد.
راملتئون
این قرص برخلاف قرص های دیگر به جای آنکه روی اعصاب مرکزی تاثیر بگذارد روی چرخه بیداری اثر دارد. کسانی که در به خواب رفتن دچار مشکل اند می توانند از این قرص استفاده کنند. این قرص در صورت استفاده در دراز مدت اعتیاد و وابستگی به همراه ندارد.
آیا انواع قرص خواب عارضه جانبی دارند؟
قرص ها بنابر نوع خود می توانند عوارضی را برای فرد به همراه داشته باشند:
- سردرد؛
- بروز مشکل در عملکرد روزانه و حافظه؛
- ایجاد واکنش های آلرژیک و حساسیت های شدید؛
- سرگیجه و منگی؛
- بروز مشکل در دستگاه گوارش (اسهال و تهوع)؛
- مشکل در رانندگی و غذا خوردن بواسطه عدم هوشیاری کامل؛
- خواب آلودگی طولانی مدت بر اثر استفاده از قرص های موثر بر طول خواب.
چگونه باید از قرص خواب استفاده کنیم؟
در اولین قدم باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با شنیدن وضعیت شما می تواند علت بی خوابی را در شما تشخیص دهد و داروی مناسب را تجویز نماید.
پس از تجویز دارو باید شیوه و زمان مصرف دارو را به درستی دنبال کنید. عوارض جانبی دارو را نیز در بروشور دارو بخوانید و در صورت ابهام حتما از پزشک خود سوال کنید.
قرص خواب را به دلیل تاثیرش در هوشیاری، حتما در پایان فعالیت های روزانه و هنگام به خواب رفتن مصرف کنید. در نظر داشته باشید زمان کافی یعنی 7 تا 8 ساعت برای خوابیدن دارید در غیر این صورت از قرصهایی استفاده کنید که برای 4 ساعت خواب تهیه شده اند.
حتما به عوارض مصرف قرص ها توجه داشته باشید. اگر در طول روز حالت گیجی و خواب آلودگی دارید یا عارضه جانبی دیگری مشاهده کردید حتما این مسئله را با پزشک در میان بگذارید.
در زمان استفاده از یک داروی خواب، از الکل و قرص خواب دیگری استفاده نکنید زیرا می تواند باعث سرگیجه، گیجی و غش کردن در فرد شوند. همچنین الکل می تواند در کنار قرص خواب باعث کند شدن نفس و کما در فرد گردد و یا بی خوابی را تشدید کند.
حتما به نسخه پزشک عمل کنید. دوز قرص را بالا نبرید و یا کم نکنید.
مصرف قرص را سرخود قطع نکنید زیرا برخی از آنها را باید به تدریج قطع نمود.
اگر با مصرف قرص باز هم دچار بی خوابی بودید باید با پزشک مشورت کنید تا روش دیگری را به کار ببندید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- قرص خواب چه عوارضی بر بدن دارد؟
- قرص ملاتونین چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟
- بی خوابی و 6 ماده غذایی موثر بر آن

[…] انواع قرص خواب و موارد تجویز آنها […]
[…] قرص خواب و موارد تجویز […]
[…] انواع قرص خواب و موارد تجویز آنها […]
[…] انواع قرص خواب و موارد تجویز آنها […]
[…] انواع قرص خواب و موارد تجویز آنها […]
[…] انواع قرص خواب و موارد تجویز آنها […]