مکمل تقویت قوای جنسی

انسولین چگونه قند خون را کاهش میدهد؟

انسولین چگونه قند خون را کاهش میدهد؟

انسولین هورمونی طبیعی است که توسط لوزالمعده تولید می شود و میزان گلوکز و قند خون را در بدن کنترل می کند. این هورمون مانند کلیدی است که به گلوکز اجازه ورود به سلولها را در سراسر بدن می دهد و نقش بسیار مهمی در متابولیسم بدن دارد. اگر این هورمون کارآیی خود را در بدن از دست دهد، مشکلات فراوانی از جمله ابتلا به بیماری دیابت به وجود می آید و در موارد حاد خطر مرگ وجود دارد. پانکراس در زمان غذا خوردن این هورمون را آزاد می کند و به بدن کمک می کند تا از گلوکز انرژی تولید کند.

قرص دیابتشما می توانید جهت خرید قرص دیابت از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

اختلال در ترشح انسولین و ابتلا به بیماری دیابت

در دیابت نوع 1 پانکراس دیگر قادر به تولید انسولین نیست. در دیابت نوع 2 ، لوزالمعده در ابتدا این هورمون را تولید می کند، اما سلولهای بدن شما قادر به استفاده مناسب از آن نیستند. این بیماری  مقاومت بدن  به انسولین نامیده می شود.اگر بیماری دیابت کنترل نشود، باعث می شود گلوکز در خون جمع شود و دیگر گلوکز در سلول ها توزیع و ذخیره نمی شود.

آزمایش خون به سرعت نشان می دهد که سطح گلوکز خون زیاد است یا کم. در صورت عدم کنترل بیماری دیابت مشکلاتی نظیر بیماری کلیوی، آسیب عصبی، مشکلات قلبی و مشکلات چشمی و معده به وجود می آیند. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای ادامه زندگی به تزریق این هورمون نیاز دارند. برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 برای کنترل سطح قند خون نیز باید از انسولین استفاده کنند.

محل تزریق انسولین

این دارو معمولاً به داخل شکم تزریق می شود، اما می تواند به قسمت بالای بازوها، ران ها یا باسن نیز تزریق شود. توصیه می شود محل تزریق دائما تغییر داده شود. زیرا تزریق مکرر در همان نقطه می تواند باعث رسوب چربی شود و انتقال این هورمون را در بدن دشوار می کند.

عوارض انسولین

تزریق مکرر این هورمون در بدن می تواند عوارضی را در پی داشته باشد که برخی از این عوارض به شرح زیرند:

  • تعریق
  • سرگیجه یا سبکی سر
  • لرزش
  • گرسنگی
  • ضربان قلب سریع
  • سوزن سوزن شدن در دست ها، پاها، لب ها یا زبان
  • مشکل در تمرکز یا گیجی
  • تاری دید

انسولین از چه ساخته شده است؟

انسولین از چه ساخته شده است؟

این هورمون پروتئینی است که از دو زنجیره آ و ب تشکیل شده است، زنجیره آ با 21 آمینو اسید و زنجیره ب با 30 آمینو اسید. همچنین، بدن برای ساخت این هورمون به یک پیش هورمون با 74 امینو اسید به نام پرینسولین نیاز دارد.

انسولین در لوزالمعده تولید می شود!

هنگام غذا خوردن، غذا به معده و روده کوچک می رود، جایی که مواد مغذی به گلوکز تبدیل می شوند. این مواد از طریق جریان خون جذب و توزیع می شوند. پانکراس غده ای است که در پشت معده واقع شده است و نقش اساسی در روند هضم غذا دارد. آنزیم هایی که توسط پانکراس تولید می شوند چربی، نشاسته و قند موجود در غذا را تجزیه می کنند. هورمون انسولین در سولهای بتا لوزالمعده تولید می شود و این سلولها 75 درصد از سلولهای پانکراس را تشکیل می دهند. سایر هورمون های تولید شده از پانکراس به شرح زیر هستند:

  • هورمون گلوکاگون که به کبد شما هشدار می دهد در صورت کم شدن قند خون، میزان قند خون را افزایش دهد
  • گاسترین که تولید اسید معده را بر عهده دارد
  • آمیلین که به کنترل اشتها کمک می کند

کپسول سنسولین او پی دی فارما915

وظایف هورمون انسولین در بدن

همانطور که متوجه شده اید، این هورمون یکی از هورمون های حیاتی برای بدن است که وظایف متعددی را بر عهده دارد. در ادامه به وظایف این هورمون در بدن می پردازیم.

توزیع انرژی

عملکرد اصلی این هورمون در بدن کمک به تبدیل گلوکز به انرژی و توزیع آن در بدن، از جمله سیستم عصبی مرکزی و سیستم قلبی عروقی، است. بدون وجود این هورمون در بدن، سلولها بدون انرژی باقی می مانند و این امر می تواند منجر به عوارض تهدید کننده برای زندگی شود.

ذخیره در کبد

انسولین به کبد کمک می کند تا گلوکز اضافی را از جریان خون دریافت کند. اگر بدن انرژی کافی داشته باشد، کبد گلوکز مورد نیاز را بلافاصله ذخیره می کند تا بعداً بتواند از آن برای تولید انرژی استفاده کند.

ذخیره گلوکز در عضلات

این هورمون به عضلات و سلولهای چربی در بدن کمک می کند تا گلوکز اضافی را ذخیره کنند. این امر سبب می شود تا از تجزیه گلوکز برای تثبیت سطح قند خون جلوگیری شود. در نتیجه، سلول ها شروع به ایجاد گلیکوژن می کنند. با کاهش سطح قند خون، گلیکوژن در بدن انرژی تولید می کند.

وقتی کبد نمی تواند گلیکوژن بیشتری را در خود نگه دارد، انسولین سلول های چربی را برای دریافت گلوکز تحریک می کند. گلوکز به عنوان تری گلیسیرید در خون ذخیره می شود که بعداً می تواند برای انرژی استفاده شود.

متعادل نگه داشتن قند خون

قند خون یا گلوکز به تامین انرژی در بدن کمک می کند. گلوکز توسط کربوهیدارت هایی که مصرف می کنیم، در بدن ایجاد می شود. گلوکز یا بلافاصله مورد استفاده قرار می گیرد و یا در سلول های شما ذخیره می شود. انسولین کمک می کند تا گلوکز خون در یک حد طبیعی باشد. این هورمون برای انجام این کار گلوکز را از جریان خون خارج می کند و به سلولهای بدن انتقال می دهد. سپس سلولها از گلوکز برای تولید انرژی استفاده می کنند و مقدار اضافی آن را در کبد، عضلات و بافت چربی ذخیره می کنند. بهتر است بدانید که گلوکز زیاد یا کم در خون می تواند مشکلات جدی در سلامتی ایجاد کند. پیروی از راهکارهای مناسب برای کاهش قند خون اهمیت زیادی دارد.

حفظ سلامت سلولها

سلول ها در هر قسمت از بدن  برای عملکرد مناسب به انرژی نیاز دارند. انسولین گلوکز مورد نیاز سلول ها را برای تأمین انرژی فراهم می کند. بدون این هورمون، گلوکز در جریان خون باقی می ماندکه می تواند منجر به عوارض خطرناکی مانند افزایش قند خون شود. همچنین، انسولین به آمینو اسیدها کمک می کند تا وارد سلولهای بدن شوند و همین امر نقش مهمی در ایجاد توده عضلانی دارد. این هورمون به سلولها کمک می کند تا الکترولیتهایی مانند پتاسیم را در بدن متعادل نگه دارد.

کنترل کتون

انسولین به سلولهای بدن کمک می کند تا از گلوکز برای تولید انرژی استفاده کنند. وقتی سلول ها نتوانند از گلوکز اضافی استفاده کنن ، شروع به سوزاندن چربی برای تولید انرژی می کنند. این فرآیند سبب تجمع خطرناکی از مواد شیمیایی به نام کتون می شود. بدن تلاش می کند تا کتون را از طریق ادرار از بین ببرد، اما گاهی این امر می تواند منجر به یک وضعیت تهدید کننده به نام کتواسیدوز دیابتی شود. علائم این امر نفس بوی شیرین، خشکی دهان و حالت تهوع و استفراغ هستند.

داروخانه آنلاین، داروخانه ای در منزل شما!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.