قرص کلداکس ( قرص کلد استاپ ) نوعی قرص است که برای درمان سرماخوردگی، آلرژی و آنفولانزا به کار می رود. این قرص حاوی ترکیبات متفاوت است و به صورت قرص روز و شب برای سرماخوردگی نیز شناخته شده است. کلداکس باعث می شود روند بهبود بیماری سرماخوردگی بهبود پیدا کند و همین امر سبب شده است استفاده از این قرص در صدر توجه قرار گیرد. اما این قرص همانند قرص ها و مکمل های دارویی دیگر دارای محدودیت هایی است که در ادامه به آنها می پردازیم.
قرص کلداکس® سینوس و آلرژی برای چی خوبه
همانطور که در ابتدای این متن به آن اشاره کردیم این قرص به طور عمده برای درمان سرماخوردگی به کار می رود. این قرص می تواند درد و تب ناشی از سرماخوردگی، گرفتگی بینی، سرما و حتی آبریزش بینی را از بین ببرد. به همین دلیل یکی از قرص های پرطرفدار برای درمان و بهبود سرماخوردگی به شمار می رود.
ترکیبات این قرص چیست؟
ترکیبات قرص روز آن عبارتند از استامینوفن، فنیل افرین هیدروکلراید و دکسترومتورفان هیدرو بروماید و ترکیبات قرص شب آن عبارتند از استامینوفن، فنیل افرین هیدروکلراید، دکسترومتورفان هیدروبروماید و کلرفنیرامین مالئات. این قرص بدون نسخه پزشک به فروش می رسد و شما می توانید آن را در خانه داشته باشید و با شروع علائم سرماخوردگی استفاده از آن را آغاز کنید.
نحوه مصرف قرص کلداکس
این قرص به دو صورت قرص روز و قرص شب موجود است. شما می توانید قرص روز را هنگام بیداری و برای از بین بردن درد و تب ناشی از سرماخوردگی مصرف کنید. توصیه می شود هر 8 ساعت یکبار این قرص را استفاده کنید. قرص شب برای کاهش درد و تب ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت، از بین بردن گرفتگی بینی و از بین بردن حساسیت و آبریزش بینی در هنگام خواب است. با توجه به این موضوع که قرص شب حاوی آنتی هیستامین است، به شدت خواب آور است و نباید در طول روز مصرف شود.
آیا در دوران بارداری و شیردهی می توان این قرص را مصرف کرد؟
قرص کلداکس در مصرف کم و کوتاه مدت معمولا باعث بروز مشکل خاصی در جنین و یا نوزداد تازه متولد شده نمی شود. اما اگر بخواهید این قرص را در طولانی مدت استفاده کنید، می توانید بر سلامتی جنین یا نوزاد اثر بگذارد. به همین دلیل مصرف این قرص در دوران بارداری تنها زیر نظر پزشک امکان پذیر است. مصرف این قرص در دوران شیردهی باعث می شود تا مواد آن وارد شیر مادر شوند و همین امر باعث تحریک پذیری غیر عادی در نوزاد می شود. همچنین، استفاده از قرص کلداکس ممکن است جریان شیر را کاهش دهد. با توجه به تمامی این موارد مصرف این قرص در دوران شیردهی ممنوع است.
عوارض قرص کلداکس
عوارض این قرص بسیار محدود است. برخی از عوارض این قرص به شرح زیر هستند:
- سرگیجه
- احساس دلشوره و نگران
- اختلال در خواب
- کم خونی
- تحریپ پذیری بالا
- خشکی شدید دهان و گلو
- خشکی شدید بینی
قرص کلداکس برای کرونا
بهتر است بدانید از قرص کلداکس برای کرونا نیز استفاده می شود. همانطور که در ابتدای این متن به آن اشاره کردیم این قرص حاوی استامینوفن و دیفن هیدرامین است. این ترکیبات می توانند درد و التهاب ناشی از ویروس کرونا را تا حد زیادی کنترل کنند. به همین دلیل، شما می توانید پس از مشورت با پزشک از این قرص برای درمان کرونا استفاده نمایید.
استفاده از کلداکس در چه مواردی منع مصرف دارد؟
- این دارو برای نوزادان تازه متولد شده یا نوزادان نارس مناسب نیست.
- افرادی که به مواد موجود در کلداکس حساسیت دارند، باید از مصرف آن خودداری نمایند.
- بیماران با علائم بزرگ شدن پروستات، باید از مصرف این دارو پرهیز کنند.
- مصرف کلداکس در بیماران با فشار خون بسیار بالا یا بیماریهای قلبی و عروقی شدید منع شده است.
- در بعضی از شرایط مجاری تنفسی مثل آسم، مصرف این دارو منع میشود.
- استفاده طولانی مدت از کلداکس در دوران بارداری و شیردهی ممکن است برای جنین و نوزاد آسیب زننده باشد.
- آب سیاه چشم احتمال ایجاد انسداد مجاری تنفسی را افزایش میدهد و مصرف کلداکس در این مورد منع شده است.
- مصرف همزمان این دارو با برخی از داروها ممکن است تداخل ایجاد کند، بنابراین باید از هماهنگی با داروهای دیگر مطلع شوید.
این قرص با چه داروهایی تداخل دارد؟
تداخل دارویی مسئله مهمی است که اگر نادیده گرفته شود آسیب های زیادی به سلامتی وارد می کند. قرص کلداکس با داروهای زیر تداخل دارد:
- بتابلوکرها مانند پروپرانولول، فورازولیدون، ایندومتاسین، ایزونیازید
- مهار کننده های منوآمین اکسیداز مانند فنلزین
- داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین
- دیگوکسین
- فنی توئین
- متیل دوپا
- گوانتیدین
آیا کلداکس همان کلد استاپ است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر! قرص کلداکس با کلد استاپ متفاوت است. این داروها دارای ترکیبات مشابهی هستند ولی میزان دوز به کار رفته در هر یک از این قرص ها با یکدیگر متفاوت است و همین امر باعث شده است که عملکرد آنها نیز متفاوت باشد.
موارد احتیاطی
در صورتی که می خواهید از قرص کلداکس استفاده کنید به موارد زیر توجه داشته باشید:
- اگر علائم بیماری شما بیش از 7 روز به طور انجامید به پزشک مراجعه کنید.
- در صورت استفاده از الکل، مصرف داروهای آنتی هیستامین دیگر، استفاده از داروهای خواب آور و آرام بخش، استفاده از بابیتورات ها، داروهای ضد تشنج و شل کننده عضلات قبل از استفاده از قرص کلداکس با پزشک مشورت کنید.
- این دارو باعث خشکی دهان می شود که باید مایعات زیادی میل کنید. همچنین، جوبدن آدامس بدون قند و یا آبنبات باعث ترشح بزاق می شود و خشکی دهان را از بین می برد.
- اگر خشکی دهان بیش از دو هفته به طول انجامید به پزشک مراجعه کنید زیرا این امر دهان و دندان را در معرض ابتلا به بیماری های دندان و لثه قرار می دهد.
- قبل از انجام هر گونه عمل جراحی به پزشک و یا دندانپزشک بگویید از این قرص استفاده می کنید.
- مصرف قرص کلداکس برای افراد زیر 12 سال ممنوع است.
- مصرف همزمان این قرص با داروهای حاوی استامینوفن منجر به مسمومیت می شود.
- استفاده از این قرص برای نوزادان تازه متولد شده و یا نارس، افراد مبتلا به بیماری های پروستات، افراد مبتلا به آب سیاه چشم، افراد مبتلا به آسم، افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی نظیر عروق قلبی و ضربان شدید قلب ممنوع است.
خرید قرص گلو درد و سرماخوردگی
اگر به دنبال بهترین انواع دارو و قرص گلودرد و سرماخوردگی هستید، می توانید حین مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین به سایت داروخانه آنلاین مراجعه نمایید و با کارشناسانی که در این مرکز هستند، مشورت نموده تا بهترین مکمل دارویی را انتخاب کنید.

عالی ومفید ممنون
مطالب جالب و مورد استفاده بود
ممنون
سلام خسته نباشید ببخشید من چهار قرص کلداکس هر ۸ساعت خوردم والان چهار روزه احساس گیجی و منگی میکنم وفکر میکنم فراموشی گرفتم وخشکی دهان و گز کردن پا دوست وبقیه علائم ممنون میشم اعلام بفرمایید این علائم چند روز طول میکشد🌹🙏🏻
سلام وقتتون بخیر علائم اعلام شده به علت وجود مواد داخل کلداکس بوده. در مرحله اول مصرف قرص را قطع کرده و مقدار زیاد مایعات بنوشید تا مواد موجود داخل بدن به طور کامل دفع شود. این علائم به علت مصرف دوز زیاد از قرص بوده و بعد از گذشت چند روز از بین می رود.