مکمل تقویت قوای جنسی

میسوفونیا چیست و چه عواملی سبب بروز این بیماری می شوند؟!

میسوفونیا چیست و چه عواملی سبب بروز این بیماری می شوند!

میسوفونیا یا صدا بیزاری نوعی بیماری است که بر تمامی جنبه های زندگی فرد به ویژه ارتباط او با دیگران تاثیر می گذارد. این بیماری به معنای انزجار و نفرت فراوان از صداهای خاص به ویژه صدای دهان و بینی دیگران است. صدای جویدن بادهان باز، ملچ و مولوچ کردن، هورت کشیدن و مانند اینها حالات روانی شدیدی را در فرد به وجود می آورند. به همین دلیل، افرادی که از این بیماری رنج می برند ترجیح می دهند تنها غذا بخورند و از جمع کناره گیری کنند.

میسوفونیا چیست؟

میسوفونیا نوعی بیماری است که صدای جویدن، ضربه زدن روی قلم و یا صداهای کوچک دیگر فرد را آزار می دهد و یا می توان گفت برای او غیر قابل تحمل است. این بیماری برای اولین بار در سال 2001 نام گذاری گردید و این کلمه از واژه ای یونانی به معنای نفرت از صدا گرفته شده است. همچنین، برخی از منابع خارجی این بیماری را سندروم حساسیت انتخابی صدا می نامند. این بیماری یک ناهنجاری واقعی در مغز است که دارای علائم روانی و فیزیولوژیک است. مطالعات اخیر نشان داده اند که اسکن ام آر آی تفاوت قابل توجهی را در ساختار مغز نشان می دهد که آنها صدا ها را چند برابر می شنوند. این بیماری می تواند زندگی افراد را مختل کند و احساس اضطراب، خشم، انزوا و افسردگی را در آنها به وجود می آورد. مطالعات جدید در DSM این بیماری را در دسته اختلالات وسواس فکری و عملی قرار داده است.

چه چیزی باعث تحریک میسوفونیا می شوند؟

صداهای تحریک کننده در افراد مبتلا به این بیماری متفاوت است و ممکن است در طول زمان تغییر کند. رایج ترین محرک ها آنهایی هستند که از دهان دیگران سرچشمه می گیرند. محرک های دیگر به شرح زیرند:

  • هورت کشیدن
  • قورت دادن
  • تمیز کردن گلو
  • بو کشیدن
  • نوشتن
  • خش خش کاغذ
  • تیک تاک ساعت
  • صدای درب ماشین
  • صدای جیرجیرک

تقریباً هر صدایی می تواند یک محرک بالقوه باشد. برخی از بیماران مبتلا به میسوفونیا نیز دارای محرک های بینایی هستند که به شرح زیرند:

  • تکان دادن پا
  • مالیش بینی
  • پیچ دادن موها

افراد مبتلا به این بیماری چه حسی را تجربه می کنند؟!

بهترین راه برای توصیف افرادی که مبتلا به این بیماری هستند مانند کشیدن میخ بر روی تخته سیاه است؟! چه حسی پیدا می کنید؟! پوست تان سوزن سوزن می شود و اعصاب شدیدا تحریک می شود. این حس می تواند بسیار دشوار باشد و تحمل آن غیر ممکن است. دکتر بارون لرنر این بیماری را بدین صورت توصیف می کند: خون شروع به جوشیدن می کند و ضربان قلب بالا می رود و معده به تپش می افتد.  دکتر جانسون، پزشک دیگری که بر بیکاری میسوفونیا کار می کند، بر این موضوع اشاره می کند که این بیماری مانند سونامی است که تمامی عملکرد های شناختی را تحت تاثیر قرار می دهد.

چه چیزی باعث تحریک میسوفونیا می شوند؟

چه عواملی سبب ابتلا به این بیماری می شود؟

محققان هنوز نمی دانند که علت ابتلا به بیماری میسوفونیا چیست! این اختلال در افرادی که شرایط زیر را دارند بیشتر رخ می دهد:

  • اختلال وسواس جبری
  • اختلالات اضطرابی
  • سندرم تورت

همچنین به نظر می رسد این بیماری در افرادی که وزوز گوش دارند شایع تر است. وزوز گوش یک اختلال متفاوت است که در آن بیماری صداهایی مانند زنگ گوش را می شنود. لرنر می گوید: «به نظر می رسد میسوفونیا شرایط خاص خود را دارد، اما قطعاً این بیماری با این شرایط دیگر همپوشانی دارد. شرایط استرس زا قطعا باعث تحریک این بیماری می شود». اما به این موضوع توجه داشته باشید که میسوفونیا نباید با اختلالاتی نظیر اضطراب اشتباه گرفته شود، بلکه اضطراب محرک این بیماری است.

نکات مهم در مورد بیماری میسوفونیا

در ادامه به معرفی نکات مهم در مورد این بیماری می پردازیم:

  • شروع این بیماری عموماً قبل از بلوغ است و اولین علائم اغلب در سنین 9 تا 12 سالگی ظاهر می شود.
  • زنان بیش از مردان مبتلا به این بیماری می شوند.
  • افراد مبتلا به این بیماری ضریب هوشی بالاتری دارند.
  • به احتمال زیاد این بیماری به صورت ارثی انتقال پیدا می کند.

درمان میسوفونیا

متاسفانه باید بدانید تا به حال هیچ درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است. اما گزینه های متفاوتی وجود دارد که به درمان کمک می کند.

  • مشاوره های سی بی تی و روانشناختی
  • درمان استرس
  • گوش دادن مداوم به صداهای طبیعت

مطالعات جدید نشان می دهند کسانی که دائما به صداهای طبیعت گوش می دهند تا میزان قابل توجهی می توانند حساسیت خود را به صداهای دیگر کاهش دهند.

مکمل های مفید برای کاهش اضطراب 

با توجه به این موضوع که درمان اضطراب نقش بسیار مهمی در کنترل این بیماری دارد، افراد مبتلا به این بیماری می توانند پس از مشورت با پزشک استفاده از مکمل های کاهش اضطراب را آغاز کنند. برخی از این مکمل ها به شرح زیرند:

تحقیقات جدید در مورد این بیماری!

تحقیقات جدید تلاش کرده اند دلایل ابتلا به بیماری میسوفونیا را کشف کنند.تحقیقی در انگلستان  صورت گرفت و 20 فرد مبتلا به این بیماری را با 22 فرد سالم بررسی کردند. صداها به سه دسته تقسیم بندی شدند:

  • صداهای منزجر کننده (برای افراد مبتلا به این بیماری )مانند غذا خوردن و نفس کشید،
  • صداهای کلی مانند گریه بچه و جیغ،
  • صداهای طبیعی مانند صدای باران.

همانطور که انتظار می رفت افراد مبتلا به میسوفونیا بدترین نوع صدا را صداهایی مانند غذا خوردن و نفس کشیدن می دانستند اما در میان افراد سالم اینگونه نبود. هر دو گروه به یک اندازه صدای کودک را صدایی ناخوشایند می دانند. همچنین تمامی آنها صداهای طبیعی را به یک اندازه دوست داشتند.

اهمیت این تحقیق در این بود که نشان می داد افراد مبتلا به میسوفونیا تنها از صداهایی مانند غذا خوردن و نفس کشیدن انزجار دارند! اما در بقیه موارد مانند انسانهای سالم هستند! محققان خاطر نشان کردند افراد مبتلا به این بیماری استرس بالاتری نسبت به افراد سالم داشتند.

خبر خوبی در راه است!

پزشکان در آمریکا و سراسر دنیا در حال کار بر روی درمان این بیماری هستند. آنها در حال تلاش هستند تا درمانهایی مانند عدم تمرکز بر صدای منزجر کننده مانند گوش دادن به صدای دیگر و درمانهای شناختی را امتحان کنند. تا به حال درمانهای پیشنهادی برای این بیماری موفق بوده اند! اما به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. بررسی علل روانی این بیماری می تواند دریچه ای برای درمان قطعی بیماری میسوفونیا باشد.  

سوالات پرتکرار

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار در مورد این بیماری پاسخ دهیم.

درمان گیاهی میسوفونیا

با توجه به این موضوع که تا به حال درمانی برای این بیماری پیدا نشده است، شما می توانید از داروهای گیاهی برای کاهش استرس استفاده کنید. این امر نقش مهمی در بهبود این بیماری دارد. به طور مثال دمنوش بابونه و گل گاو زبان برای این بیماری مفید است.

درمان حساسیت به صدای ملچ ملوچ

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم این بیماری درمان خاصی ندارد و فرد بیمار باید از مشاوره های روانشناسی کمک بگیرید.

تست میسوفونیا

پزشک برای تشخیص این بیماری صداهای مشخصی را پخش می کند، اگر واکنش فرد نسبت به صداها جدی باشد، پزشک بر اساس المان های شدتی، این بیماری را تشخیص می دهد.

برای خرید مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنیم؟

برای خرید مکمل های دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی بدن می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. همچنین، می توانید در زمان خرید از مشاوره های رایگان این مرکز بهره مند شوید. 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.