مکمل تقویت قوای جنسی

آیا اختلال شخصیت وسواسی درمان پذیر است؟

آیا اختلال شخصیت وسواسی درمان پذیر است؟

بیماری اختلال شخصیت وسواسی یک بیماری روانی است که باعث ایجاد افکار یا احساسات ناخواسته مکرر می شود و فرد تمایل دارد و یا اجباری را در خود احساس می کند که کاری را تکرار کند. این بیماری شامل عاداتی نظیر جویدن ناخن یا اندیشیدن به افکار منفی نیست. فکر وسواسی می تواند تفکر بیش از حد در مورد خوب یا بد باشد. یا اینکه فرد احساس کند باید چیزی را مدام بشویید. این فرد احساس می کند که نمی تواند این کارها را متوقف سازد. این بیماری درمان قطعی ندارد، اما با استفاده از روش های گوناگون می توان آن را کنترل کرد.

بررسی ماهیت افکار وسواسی

همه کسانی که به شخصیت اختلالی وسواسی مبتلا هستند، ماهیت افکار خود را بدین گونه توصیف می کنند:

  • این افکار خارج از کنترل هستند.
  • این افکار لذت بخش نیستند.
  • این افکار وقت زیادی را از شما می گیرند.
  • این افکار باعث تداخل در زندگی اجتماعی می شوند.

انواع اختلال شخصیت وسواسی و علائم آن

این بیماری انواع مختلفی دارند که مهمترین آنها به شرح زیر هستند:

  • بررسی مداوم: در این شرایط فرد مدام قفل ها، سیستم های هشدار دهنده، اجاق ها یا کلیدهای روشنایی را بررسی می کند.
  • آلودگی: در این شرایط فرد دائما می ترسد که نکند همه چیز کثیف باشد. این امر می تواند اختلالات روانی دیگر را نیز به همراه داشته باشد و فرد را خسته کند.
  • تقارن و نظم: در این شرایط فرد نیاز به چیدمان همه چیز به روشی خاص دارد و تلاش می کند همه چیز را طبق اصول بچیند. اگر این تقارن بهم بخورد، فرد بیمار می شود.
  • نشخوار فکری: در این شرایط فرد دائما افکار مزاحم و آزار دهنده را بررسی می کند و به سلامت روحی خود لطمه وارد می کند. به این اختلال اختلال شخصیت وسواسی فکری نیز گفته می شود.

انواع اختلال شخصیت وسواسی و علائم آن

وسواس و اجبار

بهتر است بدانید کسانی که به اختلال شخصیت وسواسی مبتلا هستند، افکار و یا عاداتی دارند که اصلا منطقی و خوشایند نیست. آنها کارها و یا افکار خود را به این دلیل انجام نمی دهند که از آنها لذت می برند، بلکه آنها قدرت پایان دادن به این افکار و کارها را ندارند.  افکار وسواسی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نگرانی در مورد صدمه دیدن خود یا افراد دیگر
  • آگاهی مداوم از پلک زدن، تنفس یا سایر احساسات بدن
  • مشکوک بودن به خیانت همسر، بدون هیچ دلیلی برای باور آن

عادات اجباری شامل موارد زیر هستند:

  • انجام وظایف به ترتیب خاص
  • نیاز به شمارش چیزها مانند پله یا بطری
  • ترس از دست زدن به دستگیره در، استفاده از توالت عمومی یا دست دادن

اختلال شخصیت ocd و عوامل خطر

پزشکان هنوز مطمئن نیستند که چرا افراد به اختلال شخصیت وسواسی مبتلا می شوند. اما استرس یکی از عواملی است که می تواند زمینه ساز بروز این بیماری شود. بهتر است بدانید خطر بروز این بیماری در زنان بیشتر از مردان است و علائم آن اغلب در نوجوانی مشخص می شود. عواملی که خطر ابتلا به بیماری اختلال شخصیت وسواسی را افزایش می دهند به شرح زیرند:

  • والدین، ​​خواهر و برادر مبتلا به این بیماری هستند
  • مغز فرد در برخی از قسمت ها دارای تفاوت هایی با افراد عادی است
  • کسانی که افسردگی شدید دارند
  • کسانی که به مشکل اضطراب دچار هستند
  • کسانی که به مشکل تیک دچار هستند
  • کسانی که تجربه تروما داشته اند
  • کسانی که در کودکی تحت سو استفاده جنسی قرار گرفته اند

در برخی از شرایط اختلال شخصیت وسواسی به دلیل بروز عفونت به دلیل وجود نوعی باکتری است که کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد و به آن بیماری پانداس می گویند.

تشخیص اختلال شخصیت وسواسی

پزشک برای تشخیص این بیماری انواع معاینات فیزیکی را انجام می دهد. گاهی پزشک آزمایش خون را تجویز می کند تا مطمئن شود که این بیماری به دلیل ابتلا به بیماری جسمانی نیست. شرایط وضعیت بیمار را بر اساس  DSM بررسی می کند و سپس برای تشخیص این بیماری تصمیم گیری می کند.

درمان اختلال شخصیت وسواسی

متاسفانه باید بگوییم که هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. با این وجود فرد می تواند با استفاده از دارو و مشاوره کیفیت زندگی خود را بالا ببرد. برخی از این درمان ها به شرح زیرند:

  • روان درمانی شناختی رفتاری می تواند به تغییر الگوهای تفکر بیمار کمک کند. در مدل درمانی به نام مواجهه و پیشگیری از واکنش، پزشک بیمار را در موقعیتی قرار می دهد که برای ایجاد اضطراب یا عادات اجباری طراحی شده است. در این شرایط بیمار یاد خواهد گرفت تا افکار یا اقدامات OCD خود را کاهش داده و سپس متوقف کنید.
  • مدیتیشن، یوگا و ماساژ از جمله مواردی هستند که می توانند به بهبود این بیماری کمک کنند.
  • برای این بیماری داروهای مهار کننده بازجذ سروتونین تجویز می شوند. معمولا 2 تا 4 ماه طول می کشد تا این داروها اثر کنند. رایج ترین داروهایی که برای درمان این بیماری تجویز می شوند عبارتند از: سیتالوپرام (سلکسا) ، اسکیتالوپرام (لکساپرو) ، فلوکستین (پروزاک) ، فلووکسامین ، پاروکستین (پاکسیل) و سرترالین (زولوفت)

اگر پزشک متوجه شود که با استفاده از این درمان ها حال بیمار بهبود نیافت، ممکن است از روش تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای استفاده کند. این روش مورد تایید FDA است و برای درمان اختلال شخصیت وسواسی مورد تایید قرار گرفته است. در روشی پیچیده تر الکترودهایی در سر بیمار کاشته می شوند.

سوالات پرتکرار

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار در این زمینه پاسخ دهیم.

تست اختلال شخصیت وسواسی

تست دقیقی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد. گاهی درمان گر تلاش می کند تا با استفاده از تست های مختلف میزان استرس و اضطراب فرد را اندازه گیری کند و بر پایه آنها برای تشخیص این بیماری نتیجه گیری کند.

تفاوت اختلال وسواس و شخصیت وسواسی

اختلال وسواس به شرایطی گفته می شود که فرد می خواهد دائما همه چیز را تمیز کند، اما اختلال شخصیت وسواسی به شرایطی گفته می شود که فرد افکار آزار دهنده را نیز تجربه می کند.

ازدواج با اختلال شخصیت وسواسی و جبری

همانطور که متوجه شده اید ازدواج با فردی که به این اختلال دچار است می تواند سبب شود این بیماری به فرزندان انتقال پیدا کند. با این وجود، فرد باید خودش برای ازدواج با این فرد تصمیم گیری کند.

اختلال شخصیت وسواسی فکری

در این اختلال افکار مزاحم و ناخوشایند در زندگی فرد اختلال ایجاد می کنند.

برای خرید مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنیم؟

برای خرید مکمل های دارویی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. همچنین، می توانید در زمان خرید از مشاوره های رایگان و تخصصی این مرکز بهره مند شوید.

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.