مکمل تقویت قوای جنسی

کودک سالم یعنی رشد عزت نفس در کودکان همراه با نیازهای جسمانی!

کودک سالم یعنی رشد عزت نفس در کودکان همراه با نیازهای جسمانی!

گاهی اوقات به راحتی می توان متوجه شد که بچه ها احساس خوبی نسبت به خود دارند یا نه. ما اغلب این احساس خوب را در مورد خود «عزت نفس» توصیف می کنیم. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند منظور ازعزت نفس در کودکان این است که افراد چقدر برای خود ارزش قائل هستند و چقدر معتقدند که در دنیای خود اهمیت دارند. ممکن است بشنوید که مردم در مورد اهمیت عزت نفس در کودکان و به طور خاص «عزت نفس مثبت» صحبت می کنند. اما این دقیقاً چیست؟ و چرا اینقدر اهمیت دارد؟ به بیان ساده ، عزت نفس در کودکان زمانی به آن مثبت گفته می شود که افراد نسبت به خود احساس خوبی دارند.

کودکان دارای عزت نفس:

  • احساس دوست داشتن و پذیرفته شدن
  • احساس اعتماد به نفس کنند
  • به کاری که می توانند بکنند احساس غرور کنند
  • درباره خودشان چیزهای خوبی فکر کنند
  • خودشان را باور کنند

کودکانی که عزت نفس پایینی دارند:

  • خود انتقادی هستند و به خود سخت می گیرند
  • احساس می کنند آنها مانند بچه های دیگر خوب نیستند
  • به زمان هایی فکر می کنند که شکست می خورند تا زمانی که موفق می شوند
  • عدم اعتماد به نفس
  • شک می کنند که آنها می توانند کارها را به خوبی انجام دهند

چرا عزت نفس در کودکان اهمیت دارد ؟

کودکانی که احساس خوبی نسبت به خود دارند، اعتماد به نفس دارند تا چیزهای جدیدی را امتحان کنند. به احتمال زیاد آنها تمام تلاش خود را می کنند. آنها با انجام کارهایی که می توانند انجام دهند احساس غرور می کنند. عزت نفس در کودکان کمک می کند تا با اشتباهات کنار بیایند. این امز به بچه ها کمک می کند تا دوباره تلاش کنند، حتی اگر در ابتدا شکست بخورند. در نتیجه، عزت نفس درکودکان کمک می کند تا در مدرسه، در خانه و با دوستان بیشتر پیشرفت کنند.

کودکانی که عزت نفس پایینی دارند از خود مطمئن نیستند. در صورتی که فکر می کنند دیگران آنها را نمی پذیرند، ممکن است به آنها ملحق نشوند. ممکن است اجازه دهند دیگران با آنها رفتار بدی داشته باشند. ممکن است برای آن ها ایستادن در برابر مشکلاتشان سخت باشد. آنها ممکن است به راحتی تسلیم شوند یا اصلاً تلاش نکنند. کودکانی که عزت نفس پایینی دارند، هنگام اشتباه، شکست می خورند یا تسلیم می شوند، بنابراین کنار آمدن آنها با این مسائل مشکل است. در نتیجه، آنها ممکن است آنطور که می توانند عمل نکنند.

چرا عزت نفس در کودکان اهمیت دارد ؟

عزت نفس در کودکان چگونه رشد می یابد ؟

عزت نفس می تواند از همان دوران کودکی شروع شود و به تدریج در طول زمان رشد یابد. این امر می تواند فقط به این دلیل شروع شود که کودک احساس امنیت، دوست داشته شدن و پذیرفته شدن می کند. این موضوع می تواند زمانی شروع شود که کودک مورد توجه مثبت و مراقبت های محبت آمیز قرار گیرد.

نوزادان نوپا و کودکان خردسال می توانند برخی کارها را به تنهایی انجام دهند. وقتی آنها بتوانند از مهارت های جدید خود استفاده کنند، نسبت به خود احساس خوبی پیدا می کنند. عزت نفس درکودکان زمانی افزایش می یابد که والدین به آن ها توجه کنند و اجازه دهند کودک تلاش کند، لبخند بزنند و نشان دهند که به او افتخار می کنند.

با رشد کودکان عزت نفس درکودکان نیز می تواند رشد کند. هر زمان که بچه ها کارهایی را امتحان می کنند، کارهایی را انجام می دهند و چیزهایی را می آموزند می توانند فرصتی برای رشد عزت نفس پیدا کنند. این موضوع می تواند زمانی اتفاق بیفتد که کودکان در شرایط زیر هستند:

  • پیشرفت به سوی هدف دارند
  • چیزهایی را در مدرسه یاد بگیرید
  • با دیگران دوست شوند و یا کنار بیایند
  •  مهارت ها، موسیقی، ورزش، هنر، آشپزی و مهارت های فنی را بیاموزند
  • فعالیت های مورد علاقه خودشان را تمرین کنند
  • تلاش کنند تا مهربان باشند
  • برای رفتارهای خوب آنان را تحسین کنید
  • در کارهای سخن سخت تلاش کنند
  • کارهایی را انجام دهند که در آنها خوب هستند و از آن لذت می برند
  • توسط دیگران از لحاظ محبت تأمین شوند
  • درک شدن و پذیرفته شدن را احساس کنند
  • جایزه یا نمره خوبی دریافت کنند که می دانند آن را کسب کرده اند

وقتی عزت نفس درکودکان وجود داشته باشد، احساس اعتماد به نفس، توانایی و پذیرفته شدن برای آنچه هستند افزایش پیدا می کند .

چگونه والدین می توانند عزت نفس در کودکان ایجاد کنند ؟

هر کودکی متفاوت است. عزت نفس درکودکان  ممکن است برای برخی از کودکان راحت تر از بقیه باشد. و برخی از کودکان با چیزهایی روبرو می شوند که می تواند عزت نفس در کودکان را کاهش دهد. اما حتی اگر عزت نفس کودک پایین باشد ، می توان آن را بالا برد.

مواردی که والدین می توانند برای کمک به ایجاد عزت نفس در کودکان خود ، استفاده کنند !

  • به فرزند خود کمک کنید تا کارها را یاد بگیرد؛ در هر سنی، چیزهای جدیدی برای یادگیری بچه ها وجود دارد. حتی در دوران کودکی، یادگیری نگه داشتن یک فنجان یا برداشتن اولین قدم ها باعث ایجاد حس تسلط و لذت می شود. با رشد کودک، مواردی مانند یادگیری لباس پوشیدن، خواندن یا دوچرخه سواری احساس عزت نفس در کوکان را افزایش می دهد .
  • هنگام آموزش نحوه انجام کارها به کودکان؛ ابتدا به آنها نشان دهید و به آنها کمک کنید. سپس بگذارید آنها حتی الامکان اشتباهاتی را انجام دهند. مطمئن باشید که فرزند شما فرصتی برای یادگیری، تلاش و احساس افتخار پیدا می کند. چالش های جدید را خیلی آسان یا خیلی سخت نکنید.
  • فرزند خود را تحسین کنید؛ اما این کار را عاقلانه انجام دهید. البته خوب است بچه ها را تحسین کنیم. ستایش شما راهی است برای نشان دادن افتخار شما. اما برخی از روشهای تحسین بچه ها در واقع می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

نحوه درست انجام دادن روش های ایجاد عزت نفس در کودکان

در ادامه به معرفی نکاتی می پردازیم که به شما کمک می کند تا عزت نفس در کودکان را به بهترین شکل ایجاد کنید.

عدم تجمید بیش از حد

بیش از حد تمجید نکنید. ستایشی که احساس نمی شود به دست آمده واقعی به نظر نمی رسد. به عنوان مثال ، وقتی به کودکی می گویید که یک بازی را عالی انجام داده است، وقتی می داند که در واقعیت اینطور نیست بنابراین احساس پوچی و ساختگی می کند، پس بهتر است بگوییم: «می دانم که این بهترین بازی شما نبود، اما همه ما روزهایی داریم که نمی توانیم در آن بهترین باشیم، من به شما افتخار می کنم که تسلیم نشدید. فردا ، دوباره به بازی خود برمی گردی و مطمئنا بهترین خودت میشوی.»

تحسین برای تلاش کودک

تلاش او را ستایش کنید. از تمرکز تمجید فقط بر نتایج (مانند گرفتن نمره 20 ) یا ویژگی های ثابت مانند (باهوش یا ورزشکار بودن) خودداری کنید.

تحسین برای تلاش، پیشرفت و نگرش کودک

بیشتر تلاش، پیشرفت و نگرش خود او را ستایش کنید. به عنوان مثال: «شما روی این درس سخت کار می کنی و مطمئنا موفق می شوی. داری در امتحان املاء  بهتر و بهتر می شوی» یا «من به شما افتخار می کنم که پیانو تمرین می کنید و واقعاً با پشتکار آن را ادامه داده اید». با این نوع تحسین، بچه ها تلاش می کنند تا در جهت اهداف خود تلاش می کنند. وقتی بچه ها این کارها را انجام می دهند، احتمال موفقیت آنها بیشتر است.

والدین الگوی خوب برای کودکان

الگوی خوبی باشید. وقتی در کارهای روزمره تلاش می کنید (مانند رسیدگی به گیاهان ، غذا خوردن ، تمیز کردن ظروف یا شستن ماشین)، شما یک الگو خوب را به کودکانتان نشان می دهید. فرزند شما می آموزد که برای انجام تکالیف خانه، تمیز کردن اسباب بازی ها یا مرتب کردن تخت خودش تلاش کند و مسئولیت پذیر باشد .

 وقتی کارها را با نشاط (یا حداقل بدون غر زدن یا شکایت) انجام می دهید، به فرزند خود یاد می دهید که همین کار را انجام دهد. وقتی از انجام کارهای عجولانه اجتناب می کنید و به کاری که به خوبی انجام داده اید افتخار می کنید ، این کار را به فرزند خود نیز آموزش می دهید.

عدم انتقاد شدید

 پیامهایی که کودکان در مورد خود از دیگران می شنوند به راحتی می تواند به احساس آنها نسبت به خود تبدیل شود. کلمات تند («تو خیلی تنبل هستی!») مضر هستند  و هیچوقت باعث به وجود آمدن انگیزه در آن ها نمی شود . وقتی بچه ها پیام های منفی را در مورد خود می شنوند، به عزت نفس آنها آسیب می رسد. بچه ها را با صبر آشنا کنید و به آنها بیاموزید چگونه روی کارهایشان تمرکز کنند.

تمرکز بر نقاط قوت

بر نقاط قوت تمرکز کنید. به کارهایی که فرزندتان خوب انجام می دهند و از آن لذت می برند توجه کنید. اطمینان حاصل کنید که فرزند شما شانس رشد این نقاط قوت را دارد. اگر می خواهید به کودکان کمک کنید احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند، بیشتر بر نقاط قوت تمرکز کنید تا نقاط ضعف.

کمک گرفتن از کودکان

بگذارید بچه ها کمک کنند. عزت نفس در کودکان زمانی افزایش می یابد که بچه ها ببینند کاری که انجام می دهند برای دیگران اهمیت دارد. بچه ها می توانند در خانه کمک کنند، یک پروژه خدماتی در مدرسه انجام دهند یا به خواهر یا برادر خود لطف کنند. اقدامات کمک کننده و مهربان باعث ایجاد عزت نفس در کودکان و سایر احساسات خوب می شود.

رشد روانی کودک همزمان با رشد جسمانی کودک اهمیت دارد!

همانطور که ممکن است از قبل بدانید کودک سالم به کودکی گفته می شود که رشد جسمانی و روانی او همزمان با هم باشد. برای رشد جسمانی کودک استفاده از مکمل های مناسب اهمیت دارد. به طور مثال، تمامی والدین باید استفاده از مکمل غذای کودک، مکمل گوارش کودک، مکمل کم خونی کودکان، مکمل رشد کودکان، مکمل حافظه و یادگیری کودک و مولتی ویتامین کودک را مد نظر قرار دهند. برای تهیه مکمل های مناسب برای کودک می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.