مکمل تقویت قوای جنسی

داروی اسید ترانکزامیک به قطع خونریزی کمک می کند!

موارد احتیاطی که باید در مورد مصرف ایبوپروفن بدانید!

اسید ترانکزامیک دارویی موثر برای پیشگیری و درمان خونریزی ناشی از ضربه، زایمان، جراحی، کشیدن دندان (به خصوص در بیماران هموفیلی)، خون دماغ شدن و قاعدگی است. این دارو به شکل کپسول و آمپول در بازار دارویی کشور موجود است. این دارو 2 تا 11 ساعت در بدن باقی می‌ماند سپس از طریق ادرار از بدن خارج می‌شود.

اسید ترانکزامیک چیست؟

این دارو برای درمان خونریزی شدید در طول دوره قاعدگی یا به عنوان قرص قطع پریود استفاده می شود. ترانکزامیک اسید با کاهش سرعت تجزیه لخته های خون عمل می کند که به جلوگیری از خونریزی طولانی مدت کمک می کند. این دارو متعلق به دسته ای از داروهای شناخته شده به عنوان آنتی فیبرینولیتیک است.

ترانگزامیک اسید یک هورمون نیست. سایر علائم قاعدگی یا قبل از قاعدگی را درمان نمی کند. این نوعی پیشگیری از بارداری نیست و در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نمی کند.

این دارو را به صورت خوراکی با یا بدون غذا طبق دستور پزشک مصرف کنید، معمولاً 3 بار در روز (صبح، بعد از ظهر، قبل از خواب). این دارو را به طور کامل ببلعید. له نکنید و نجوید. قبل از مصرف اولین دوز، صبر کنید تا پریود شما شروع شود. ترانگزامیک اسید را بیش از 5 روز متوالی مصرف نکنید.

دوز بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ شما به درمان است. برای قطع خونریزی بیش از 3 دوز در 24 ساعت مصرف نکنید. در صورت بروز هرگونه مشکل چشمی یا تغییر در بینایی، مصرف ترانگزامیک اسید را قطع کنید و فوراً به پزشک مراجعه کنید. در صورت وجود تغییر در الگوی خونریزی یا ادامه یا بدتر شدن خونریزی شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.

چه کسانی نباید از اسید ترانکزامیک استفاده کنند؟

استفاده از این دارو در شرایط زیر مجاز نیست:

  • سابقه حساسیت شدید
  • ابتلا به اختلال تشخیص رنگ
  • ابتلا به بیماری انعقاد داخل عروقی
  • ابتلا به بیماریهای فعال ترومبوآمبولیک

مصرف همزمان اسید ترانکزامیک با داروهای ضد بارداری و هورمونی مجاز نیست. به یاد داشته باشید که این دارو به این دلیل تجویز شده است که پزشک شما تشخیص داده است که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی، از جمله: مشکلات چشم/پلک، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی اسید ترانکزامیک

عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است، اما اگر پزشک دارویی را برای شما تجویز می‌کند، بی‌شک اثرات مثبت آن بیشتر از عوارض جانبی آن دارو است:

  • تهوع
  • سردرد شدید
  • استفراغ
  • اسهال
  • گرفتگی عضلات
  • دردهای شکمی
  • اختلالات قاعدگی
  • کاهش فشار خون

اگرچه بعید است، این دارو ممکن است باعث مشکلات جدی لخته خون شود. در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بسیار جدی، مصرف ترانگزامیک اسید را قطع کنید و فوراً از پزشک کمک بگیرید: سرفه خونی، غش، درد قفسه سینه/فک/بازوی چپ، درد/تورم/گرمی در کشاله ران/ساق پا، تورم/ضعف/قرمزی /درد در بازوها/پاها، علائم سکته مغزی (مانند ضعف در یک طرف بدن، مشکل در صحبت کردن، تغییرات ناگهانی بینایی، گیجی)، تغییرات بینایی (مانند تغییر دید رنگ، کاهش بینایی/نابینایی).

تداخل دارویی اسید ترانکزامیک

تداخل دارویی اسید ترانکزامیک

تداخل دارویی مسئله بسیار مهمی است که در مصرف هر دارو و مکملی باید در نظر گرفته شود، در غیر اینصورت آسیبهای جبران ناپذیزی به سلامتی وارد می‌شود. اسید ترانکزامیک با داروهای زیر تداخل دارد:

  • اتینیل استرادیول، درو سپیرنون
  • استروژن کونژوگه
  • استرادیول والرات
  • فیبرینوژن
  • کنتراسپتیوتری فازیک
  • بازدوکسیفن
  • استروژن کنژوگه
  • رالوکسیفن

این لیست شامل تمامی تداخلات دارویی اسید ترانکزامیک نیست. بهتر است قبل از استفاده از این دارو لیست کاملی از تمامی داروهایی را که استفاده می‌کنید در اختیار پزشک و یا دارو ساز قرار دهید.

موارد احتیاطی در استفاده از اسید ترانکزامیک

اگر قصد دارید از این دارو استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • با توجه به اینکه این دارو باعث تضعیف اعصاب مرکزی می‌شود و اختلال فعالیتهای فیزیکی و ذهنی به وجود می‌آورد، نباید در هنگام رانندگی یا کارهایی که نیاز به تمرکز دارند استفاده شود.
  • واکنشهای آلرژیک در این دارو به ندرت رخ می‌دهد، اما احتمال بروز حساسیت در تزریق وریدی بیشتر از خوراکی است.
  • اگر این دارو سبب به وجود آمدن مشکلات بینایی مانند خطا در تشخیص رنگها و کاهش دید شد، باید سریعا مصرف دارو قطع شود. داروی اسید ترانکزامیک در افرادی که از بیماری نقص دید رنج می برند نباید مورد استفاده قرار بگیرید. زیرا شدت این بیماری را افزایش می دهد و در موارد حاد خطر از دست دادن بینایی وجود دارد.
  • افراد مبتلا به بیماریهای مغزی، کلیوی و قلبی باید با احتیاط از این دارو استفاده کنند.
  • این دارو برای قطع خونریزی بسیاری مفید است اما افرادی که کلیه های حساسی دارند در تزریق اسید ترانکزامیک باید بسیار محتاط باشند. همچنین افرادی که از مشکل لخته شدن خون در عروق رنج می برند هرگز نباید این دارو را تزریق کنند.

  • اسید ترانکزامیک ( داروی مفید و ارزان قیمت برای قطع خونریزی) نباید در بیماران کبدی مورد استفاده قرار گیرد. زیرا سبب بروز التهابات در کبد می شود و خطر ابتلا به بیماری های شدید کبدی از جمله سیروز کبد را افزایش می دهد.

  • پزشکان در تزریق داروی اسیدترانکزامیک برای قطع خونریزی در بیماران باید بسیار محتاط باشند و سابقه بیمار را مورد بررسی قرار دهند. زیرا تداخلات جدی زیادی در این مورد وجود دارد که گاهی زندگی فرد را به خطر می اندازد.

  • سلامتی مسئله بسیار مهمی است که توجه به آن باید در صدر تمامی امور واقع شود. خونریزی اگر ادامه دار باشد و درمانی برای قطع خونریزی صورت نگیرد خطر مرگ بیمار به طرز زیادی افزایش پید می کند.

  • بنابراین بهتر است بعد از انجام اموری مانند عمل جراحی و کشیدن دندان و یا در زمانهای قاعدگی به این امر توجه داشته باشید. در جراحی دندان به دستور العمل هایی که پزشک می دهد به دقت عمل کنید. اگر در صورت عدم توجه به دستورات و یا موارد دیگر خونریزی آغاز گردید سریعا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید تا پزشکان با تجویز داروهای مناسب به قطع خونریزی کمک کنند.

  • همچنین زنان باید دوره هفت تا ده روزه برای قاعدگی داشته باشند. اگر زمان خونریزی بیشتر از ده روز بود سریعا به پزشک مراجعه کنید و از داروهای مناسب برای قطع خونریزی استفاده کنید.

اسید ترانکزامیک در دوران بارداری

اسید ترانکزامیک در دوران بارداری

دوران بارداری دوران بسیار حساسی است، زیرا هر چه که مادر در این دوران مصرف می‌کند، بر جنین اثر می‌گذارد. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف این دارو در دوران بارداری مشکلی برای جنین ایجاد نمی‌کند. اما مصرف این دارو باید زیر نظر مستقیم پزشک صورت گیرد. همچنین مطالعات کافی در زمینه اثرات این قرص بر روی جنین در سه ماهه اول بارداری صورت نگرفته است.

مکمل بارداریشما می توانید جهت خرید مکمل بارداری از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

داروهای مشابه اسید ترانکزامیک

اگر به این دارو دسترسی نداشتید، می‌توانید از آمینوکاپروئیک اسید استفاده کنید.

دارویی ارزان قیمت و حیاتی برای قطع خونریزی!

قطع خونریزی یکی از عوامل مهمی است که اگر جدی گرفته نشود جان فرد را به خطر می اندازد و خطر مرگ وجود دارد. اسید ترانکزامیک یک دارو ارزان قیمت و در دسترس برای قطع خونریزی است که می تواند جان صدها و یا هزاران نفر را در کل دنیا نجات دهد.

تحقیقات جدید نشان می دهد که استفاده از این دارو بسیار سودبخش است و می تواند جایگزین خوبی برای داروهایی باشد که اکنون برای قطع خونریزی مورد استفاده قرار می گیرند.

روشها و دارو های متفاوتی برای قطع خونریزی پیشنهاد شده اند، اما مطالعات جدید خبر از جایگزینی این داروی ارزان قیمت برای جلوگیری بهینه از خونریزی دارند.

وقتی رگهای خونی پاره می شوند، اسید ترانکزامیک به قطع خونریزی مغزی کمک می کند. موسسه The Lancet اعلام کرده است این دارو اگر به موقع و به اندازه کافی به بدن بیمار تزریق شود بیمار را از خطر مرگ نجات می دهد.

اسید ترانکزامیک از دست رفتن خون از بدن را متوقف می کند و اجازه نمی دهد شدت آن بیشتر شود. این دارو هم اکنون به قطع خونریزی در ناحیه سینه کمک می کند. همچنین این دارو برای قطع خونریزی در زخم های نامتعارف نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

زایمان یکی از اموری است که سبب خونریزی های شدید در زمان زایمان پس از زایمان می شود. همین امر سبب می شود زنان زیادی جان خود را از دست بدهند. استفاده از داروهای قطع خونریزی بسیار هزینه بر است و همین امر مشکلات زیادی را برای بیماران کم بضاعت به وجود آورده است.

به همین دلیل استفاده از داروی اسید ترانکزامیک برای زنانی که پس از زایمان خونریزی دارند بسیار مفید است و به قطع خونریزی در این زنان کمک زیادی می کند.

قرص کم خونیشما می توانید جهت خرید قرص کم خونی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

استفاده موفقیت آمیز از اسید ترانکزامیک در یک بیمار!

پام فولی، هنرمند فارغ التحصیل از دانشگاه آکسفورد، یکی از بیمارانی است که در این تحقیق برای بررسی اثر داروی سید ترانکزامیک در قطع خونریزی شرکت کرد. در این تحقیق 12000 نفر که دچار خونریزی در ناحیه سر بودند مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیق دارای یک گروه دارو نما نیز بود.

پام نمی دانست دارو یی که مصرف می کند بی نظیر است. او از دوچرخه بر زمین افتاده بود و جمجمه اش شکسته بود و از سرش خون می آید.

او می گوید: «تنها چیزی که به یاد می آورم دقیقه ای است که از روی دوچرخه افتادم، سپس تلاش می کردم از روی زمین بلند شود. نمی دانستم چقدر آسیب به من وارد شده است مردم اطرافم جمع شده بودند و به اورژانس زنگ زدند »

پام بعد از آسیب به سر حس بویایی و چشایی خود را از دست داد و این حسها هرگز باز نخواهند گشت! اما او می گوید خیلی خوشحال است که با مصرف این دارو بالاخره نجات یافته است و قطع خونریزی نوید بخش شروع زندگی جدیدی برای او بوده است.

البته باید این مطلب را ذکر کرد که استفاده از اسید ترانکزامیک بر روی همگان موثر نیست. بیمارانی که خونریزیهای متوسط دارند می توانند از این دارو استفاده کنند اما بیمارانی که خونریزیهای شدید دارند معمولا این دارو جوابگو نیست. تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

مجله سلامت داروخانه آنلاین همچنین خرید محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

  • قرص فرورال گلدن لایف | رفع کمبود آهن و کم خونی به ویژه در دوران بارداری
  • کپسول فرو پلاس یوروویتال | کمک به پیشگری از کم خونی ناشی از فقر آهن
محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.