مکمل تقویت قوای جنسی

خشم فروخورده، از درون شما را نابود می کند!

خشم فروخورده، از درون شما را نابود می کند!

خشم فورخورده به نوعی خشم گفته می‌شود که افراد برای اینکه احساسات ناراحت کننده خود را در مورد یک مطلب نشان ندهند آن را پنهان می کنند. این افراد معمولا به این موضوع اشاره می کنند که هرگز عصبانی نمی شوند. اما باید بدانید مطالعات روانشناسی به این موضوع اشاره می کنند تمامی افراد سطوحی از خشم و عصبانیت را در خود تجربه می کنند و کسانی که می گویند من عصبانی نمی شم از کسانی هستند که از خشم خود بی خبرند.

خشم فروخورده چیست؟

همانطور که در بالا به این موضوع اشاره کردیم خشم فروخورده نوعی خشم است که افراد معمولا برای اهداف خاص و ناخودآگاه ( به طور مثال ترس برای از دست دادن حمایت کسی) از بروز آن جلوگیری می کنند. این خشم در آینده اسیب های روانی زیادی را به وجود می آورد. یکی از مهمترین مواردی که باعث می شود افراد خشم و ناراحتی خود را نشان ندهند ترس از طر شدن است. همچنین، آسیب های متعددی که در طول زندگی به افراد وارد می شود و آنها به دلیل ضعف و یا دلایل دیگر بروز نمی دهند سبب بروز این اختلال آسیب رسان می شود.

علل این خشم چیست؟

مطالعات نشان داده اند یکی از مهمترین مواردی که باعث بروز خشم فروخورده می شود آسیب های دوران کودکی است، به طور مثال کودکی که والدین خود را از دست داده است و با اشخاص دیگری زندگی می کند برای اینکه به حمایت آن اشخاص نیاز دارد، در برابر برخی از حرکات آنها که به نظرش آسیب رسان است سکوت می کند. هنجارهای فرهنگی عامل دیگری است که باعث می شود افراد خشم خود را فرو بخورند. به طور کلی، مهمترین عللی که باعث می شوند افراد خشم خود را بروز ندهند به شرح زیر است:

  • این افراد واهمه دارند که با بروز خشم از جامعه طرد شوند.
  • این افراد روحیه کمال گرایانه دارند.
  • این افراد به اختلال افسردگی، اضطراب و یا اختلال پس از سانحه دچار شده اند.
  • این افراد به اختلال سو مصرف مواد دچار هستند.
  • این افراد هوش هیجانی پایینی دارند.
  • این افراد به طور کلی از خود شرم زده هستند ( به طور مثال، فردی از طبقه پایین جامعه در برابر توهین های فردی از طبقه بالا سکوت می کند).

خشم فروخورده چیست؟

علائم خشم فروخورده

همانطور که در ابتدای این متن به آن اشاره کردیم خشم سرکوب شده باعث آسیب های زیادی به سلامتی می شود و تغییرات زیادی را احساس، تفکر و رفتار فرد به وجود می آورد. افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و افزایش بی قراری از علائمی هستند که به محض رویایی با یک محرک عصبی در این افراد بروز پیدا می کند. این افراد در زمان عصبانیت حالت تدافعی می گیرند و همین امر باعث می شود تشخیص خشم برای آنها دشوار باشد. علائم خشم سرکوب شده به شرح زیر است:

  • فرد در هنگام عصبانیت احساس گناه می کند.
  • فرد در هنگام عصبانیت درچار دردهای عضلانی مزمن می شود.
  • فرد در هنگام عصبانیت به سردرد دچار می شود.
  • فرد در هنگام عصبانیت استرس زیادی را تجربه می کند.
  • فرد در هنگام عصبانیت افکار منفی و خود انتقادی دارد.
  • فرد در هنگام عصبانیت حالت تدافعی می گیرد.
  • فرد در هنگام عصبانیت بسیار زودرنج می شود.
  • فرد در هنگام عصبانیت رفتار منفعلانه نشان می دهد.

این افراد معمولا در زندگی خود بسیار حواس پرت هستند و گاهی بسیاری از موارد را نادیده می گیرند.

آسیب های جسمانی خشم سرکوب شده

خشم فروخورده آسیب های فیزیکی زیادی را به افراد وارد می کند و کیفیت کلی زندگی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. از اثرات جسمانی خشم فروخورده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابتلا به فشار خون بالا
  • بروز اختلالات خواب
  • بروز مشکلات قلب

اختلالات روانی خشم سرکوب شده

  • بروز اختلال اضطراب مزمن
  • عدم توانایی در برقراری ارتباط
  • عدم تمرکز
  • از دست دادن اعتماد به نفس
  • بی تفاوتی
  • تمایل به اعتیاد
  • ابتلا به افسردگی

راهکارهای موثر برای کمک به درمان خشم فروخورده

راهکارهای موثر برای کمک به درمان خشم فروخورده

بسیاری از افراد در مورد روش درمان خشم فروخورده سوال می پرسند. کسانی که سالیان زیاد این کار را انجام داده اند نمی توانند به سادگی از آسیب های این خشم در امان بمانند. این افراد برای درمان این خشم به کمک های مشاوره نیاز دارند و حتی گاهی باید از داروهای مناسب استفاده کنند. به طور کلی، الگوی درمانی زیر برای درمان خشم فروخورده پیشنهاد می شود.

شناسایی دلایلی که مانع از مانع از بروز عصبانیت می شود

خشم یکی از مهمترین احساسات افراد است که می تواند اطلاعات مناسبی را در اختیار افراد قرار دهد. بهتر است افرادی که احساس می کنند عصبانی نمی شوند به این موضوع فکر کنند چرا نمی خواهند عصبانی شوند. آیا می ترسند جایگاه خود را در کنار برخی از افراد از دست بدهند؟! آیا می خواهند همیشه محبوب باشند؟! آیا به حمایت کسی و یا چیزی نیاز دارند؟! افراد در حضور یک مشاوره می توانند ریشه ای تر به این سوالات پاسخ دهند.

مشخص کردن نشانه های خشم

کسانی که دچار خشم فروخورده هستند در زمان عصبانیت محرک های متفاوتی را در خود احساس می کنند. به همین دلیل آنها باید به دنبال این محرک ها باشند. برخی از افراد بی تفاوت می شوند و برخی از افراد ضربان قلب بالا و سردرد را تجربه می کنند. هر کدام از این موارد نشان می دهد خشم درون این افراد وجود دارد و باید تخلیه شود.

یادداشت کردن احساسات

یکی از مهمترین مواردی که به افراد کمک می کند تا خشم فروخورده خود را درمان کنند نوشتن احساسات روزانه شان است. زمانی که احساسات روزانه نوشته می شود افراد می توانند به این مضوع پی ببرند در برخورد با موارد گوناگون چه عکس العملی را از خود نشان می دهند و این امر می تواند راهگشای درمان آنها باشد.

عدم تکرار افکار خشم برانگیز

افرادی که دچار خشم سرکوب شده هستند معمولا در فکر خود افکار خشم برانگیز را مرور می کنند. به طور مثال، این افراد دائما مسئله ای که او را ناراحت و عصبانی کرده است به یاد می آورند و عکس العملی که در آن لحظه نشان داده اند حال آنها را بدتر می کند. این افراد باید یاد بگیرند در زمان هجوم افکار فکر خود را پرت کنند و بر روی موضوعات دیگری تمرکز کنند. این کار آسیب های ناشی از این خشم را کاهش می دهد.

افزایش فعالیت فیزیکی

خشم باعث ایجاد نوعی انرژی در بدن می شود که اگر خالی نشود می تواند هورمون های بدن را تغییر دهد. به همین دلیل، این افراد باید بیشتر از دیگران بر ورزش کردن تمرکز داشته باشند. دوچرخه سواری و یا دویدن از جمله کارهایی هستند که انرژی حاصل از خشم را خالی می کنند و به ارتقا سلامت روحی و جسمی افراد کمک می کنند.

مدیتیشن

مدیتینش روشی شناخته شده برای کنترل احساسات است. توصیه می شود افرادی که دچار خشم فروخورده هستند روزانه 30 دقیقه مدیتیشن انجام دهند ( اگر به این موضوع علاقه مند هستید، می توانید مقاله روش صحیح تنفس عمیق برای آرام شدن بدن در شرایط پر استرس! را مطالعه کنید).

گزینه های درمانی

مشاوران در کنار این راهکارها روش های دیگری را برای درمان این نوع خشم ارائه می دهند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

درمان شناختی رفتاری یا CBT

این افراد در طی جلسات مشاوره تلاش می کنند تا راههای بهتری را برای مقابله با خشم بیاموزند. آنها به ریشه خشم خود پی می برند و یاد می گیرند تا محرک ها را شناسایی کند و با آنها مقابله کنند.

خانواده درمانی

گاهی ریشه خشم فروخورده درون خانواده است. در این شرایط افراد با اعضای خانواده خود در جلسات مشاوره حضور پیدا می کنند و به ترمیم روابط آسیب دیده خود می پردازند.

خرید قرص ضد افسردگی و ضد اضطراب 

اگر می خواهید برای خرید انواع قرص ضد افسردگی و ضد اضطراب اقدام کنید، می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. کارشناسان این مرکز به شما کمک می کنند تا بتوانید بهترین مکمل را انتخاب کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.