ورم پا نشان دهنده بروز چه مشکلاتی در بدن است؟

آیا ورم پا نشان دهنده بیماری خطرناکی است؟

ورم پا مسئله ای است که ممکن است همگی ما در برهه ای از زندگی تجربه کرده باشیم. گاهی خستگی و یا ایستادن بیش از اندازه سبب بروز این امر می شوند که این ورم به زودی و پس از گذر زمان حل می گردد، اما گاهی دلایل دیگری سبب بروز این امر می شوند که شناخت آنها به شما کمک می کند مراقب سلامتی خود باشید. در این مقاله قصد داریم به موضوع ورم پا بپردازیم. در پایان این مقاله دید بازتری به این موضوع خواهید داشت.

ورم پا نشانه چیست؟

ورم پا نشانه چیست؟

گاهی پا به دلایل مختلفی از جمله تجمع مایعات بدن، ضربه و یا آسیب ورم و مصرف برخی از داروها ورم می کند. همچنین، ابتلا به برخی از بیماریها مانند بیماریهای کلیوی می تواند سبب متورم شدن پا گردد. در این حالت پا بیش از ندازه باد می کند و از حد طبیعی بزرگتر می شود، به گونه ای که راه رفتن برای فرد دشوار می گردد. تشخیص دلیل این مشکل نقش عمده ای در درمان دارد. به طور کلی، متورم شدن پا می تواند سبب بروز احساس ضعف و گیجی در طرف گردد و فرد دائما احساس گرما در ناحیه پا می کند.

دلایل ورم پا

دلایل ورم پا

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، عوامل مختلفی سبب متورم شدن پا می گردند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  • ایستادن طولانی مدت
  • رانندگی اتومبیل
  • اضافه وزن
  • مشکل عروق ( اگر در دریچه های سیاهرگی مشکل وجود داشته باشد خون به درستی به قلب پمپاژ نمی شود و همین امر سبب ورم پا می گردد)
  • بارداری
  • آرتروز و دردهای مفصلی
  • مشکلات قلبی
  • مشکلات کلیوی
  • مشکلات کبدی
  • عفونت
  • جراعی ران، لگن و زانو

در کنار این عوامل، مطالعات نشان داده اند که مصرف برخی از داروها سبب متورم شدن پا می گردند. به طور مثال یکی از عوارض داروهای افسردگی مانند فنلزین، نوروویپتیلین و آمیتریپتیلین متورم شدن پا است. همچنین مصرف داروهای دیگری مانند داروهای فشار خون ( نیفیدیپین، آمیلودیپین و وراپامیل) و داروهای هورمونی مانند قرص های ضد بارداری می توانند سبب بروز این مشکل گردند. بهتر است بدانید که اگر به پا آسیب وارد شود، سبب بروز التهاب می گردد و متورم می شود. این آسیب ها می توانند پیچ خوردگی، شکستگی و پارگی تاندون باشند.

مایعات اضافی در بدن و ورم پا

مایعات اضافی در بدن و ورم پا

گاهی مایعات اضافی در بدن سبب می شوند بخش هایی از بدن متورم شوند. مصرف بیش از اندازه نمک یکی از دلایلی است که سبب ایجاد تورم در بدن می شود. همچنین کسانی که به بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا و یا دیابت مبتلا هستند، باید از داروهای خاصی استفاده کنند و همین امر سبب انتقال مایعات اضافی بدن می گردد ( به متورم شدن پا در اثر ابتلا به بیماری دیابت ورم پا دیابتی می گویند). مصرف داروهای حاوی استروئید و یا داروهای ضد التهابی نیز تعادل مایعات بدن را بر هم می زند و به صورت متورم شدن بخش هایی از بدن از جمله پا خود را نشان می دهد.

با نشانه های کمبود منیزیم در بدن آشنا شوید

ورم پا در بارداری

ورم پا در بارداری

تورم یکی از مسائلی رایجی است که در دوران بارداری رخ می دهد. دلیل اصلی این امر بر هم خوردن تعادل هورمون های بدن است. همچنین، با توجه به این موضوع که مادر در دوران بارداری اضافه وزن پیدا می کند، بخش هایی از بدن مانند پا متورم می شوند. ورم پا در بارداری معمولا امری شایع است و پس از زایمان رفع می گردد.

تشخیص دلیل اصلی ورم پا

تشخیص  ورم پا

گاهی متورم شدن پا به معضلی بزرگ برای سلامتی تبدیل می شود. کارشناسان بر این امر تاکید می ورزند که اگر متورم شدن پا با علائمی نظیر ادرار کم، تهوع، استفراغ، تپش نامنظم قفسه سینه و یا درد در ناحیه قلبی همراه بود، سریعا باید به پزشک مراجعه شود. پزشک برای تشخیص این مشکل باید آزمایش های مختلفی را انجام دهد. آزمایش خون یکی از راهکارهایی است که پزشک برای تشخیص از آنها استفاده می کند.

همچنین پزشک وضعیت قلب بیمار را چک می کند تا مطمئن شود که عروق قلبی به خوبی کار می کنند. بررسی وضعیت کلیه یکی دیگر از موارد مهمی است که به آن توجه می شود. در این روند پزشک سلامت مفاصل را نیز در نظر می گیرد. اختلال در کارکرد هر یک از این ارگان ها می تواند سبب ورم پا شود.

درمان ورم پا

درمان ورم پا

برخی از درمان ها، درمان هایی هستند که توصیه می شود افراد در خانه برای کاهش و بهبود ورم پا انجام دهند. به همین دلیل به آنها درمان های خانگی نیز گفته می شود. این راهکارها به شرح زیرند:

  • استراحت ( این امر نقش مهمی در بهبود این مشکل دارد)
  • استفاده از یخ ( یکی از بهترین راهکارها استفاده از یخ به مدت 15 تا 20 دقیقه در ناحیه متورم به مدت سه تا چهار ساعت است)
  • قرار دادن بالشت زیر پا

اگر متورم شدن پا به دلیل ابتلا به بیماریهای قلبی و یا کلیوی باشد پزشک داروهای مناسب را برای درمان تجویز می کند. همچنین استفاده از داروهای مناسب برای کاهش درد مفاصل و بهبود آرتروز نقش مهمی در جلوگیری از این امر دارد. اگر درد زیاد باشد، پزشک استفاده از داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن را پیشنهاد می دهد.

پیشگیری از ورم پا

پیشگیری از ورم پا

برای پیشگیری از متورم شدن پا می توانید کارهایی را انجام دهید. به طور مثال اگر کار شما به گونه ای است که مجبور هستید ساعتهای طولانی بایستید بهتر است از کفش مناسب استفاده کنید و سعی کنید در حین کار بنشینید و پاهای خود را ماساژ دهید. از رژیم غذایی مناسب پیروی کنید تا از بروز مایعات اضافی در بدن جلوگیری کنید. بهتر است نمک اضافی را از رژیم غذایی خود حذف کنید. استخر و شنا نقش مهمی در آرامش بدن از جلوه پا دارد.

برای تهیه بهترین محصولات دارویی  به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!

برای تهیه بهترین محصولات دارویی  به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.