مکمل تقویت قوای جنسی

علائم اندوکاردیت و درمان آن چگونه است؟

2222222222

اندوکاردیت(endocarditis) یک التهاب در پوشش داخلی اتاقک ها و دریچه های قلب است. این پوشش اندوکارد نامیده می شود. اندوکاردیت معمولاً در اثر عفونت ایجاد می شود. باکتری ها، قارچ ها یا سایر میکروب ها وارد جریان خون می شوند و به مناطق آسیب دیده در قلب می چسبند. در این نوشتار راه های درمان این عارضه را بررسی خواهیم کرد.

اندوکاردیت چیست؟

اندوکاردیت یک عفونت نادر و بالقوه کشنده پوشش داخلی قلب (اندوکارد) است. این بیماری بیشتر در اثر ورود باکتری ها به خون و رفتن به قلب ایجاد می شود. اگرچه قلب معمولاً به خوبی در برابر عفونت محافظت می‌شود، اما دور زدن سیستم ایمنی برای باکتری‌ها در افرادی که دارای موارد زیر هستند، آسان‌تر است:

  • زمانی که افراد باریک شدن یکی از دریچه‌های قلب خود را تجربه می‌کنند، جراحی جایگزینی دریچه قلب مصنوعی (پروتز) به طور فزاینده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • بیماری قلبی مادرزادی، جایی که فرد با نقص قلبی متولد می شود
  • کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، جایی که سلول های عضله قلب بزرگ شده و دیواره های حفره های قلب ضخیم می شوند.
  • دریچه های قلب آسیب دیده، به دلیل عفونت یا بیماری قلبی
  • قبلا آندوکاردیت داشته باشند
  • افرادی که مواد مخدر تزریق می کنند نیز بیشتر در معرض ابتلا به اندوکاردیت هستند.

علائم اندوکاردیت

علائم اندوکاردیت می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اندوکاردیت به آرامی یا ناگهانی ایجاد می شود. این بستگی به نوع میکروب های ایجاد کننده عفونت و وجود سایر مشکلات قلبی دارد.

علائم شایع اندوکاردیت عبارتند از:

  • درد مفاصل و عضلات
  • درد قفسه سینه هنگام نفس کشیدن
  • خستگی
  • علائم آنفولانزا مانند تب و لرز
  • عرق شبانه
  • تنگی نفس
  • تورم در پاها یا شکم
  • صدای هق هق جدید یا تغییر یافته در قلب (سوفل)

علائم اندوکاردیت کمتر شایع می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • خون در ادرار
  • حساسیت زیر قفسه سینه چپ (طحال)
  • لکه های مسطح قرمز، بنفش یا قهوه ای بدون درد در کف پا یا کف دست (ضایعات Janeway)
  • برجستگی های دردناک قرمز یا بنفش یا لکه های پوست تیره (هیپرپیگمانته) در نوک انگشتان دست یا پا (گره های Osler)
  • لکه های گرد ریز بنفش، قرمز یا قهوه ای روی پوست (پتشی)، در سفیدی چشم یا داخل دهان

علل ایجاد اندوکاردیت

اندوکاردیت معمولاً در اثر عفونت با باکتری، قارچ یا سایر میکروب ها ایجاد می شود. میکروب ها وارد جریان خون شده و به قلب می روند. در قلب به دریچه های آسیب دیده قلب یا بافت آسیب دیده قلب متصل می شوند.

معمولا سیستم ایمنی بدن هر گونه باکتری مضری را که وارد جریان خون می شود از بین می برد. با این حال، باکتری های روی پوست یا در دهان، گلو یا روده (روده ها) ممکن است وارد جریان خون شده و در شرایط مناسب باعث اندوکاردیت شوند.

بیشتر اوقات، عفونت باکتریایی باعث اندوکاردیت می شود. اقدامات دندانپزشکی (به ویژه کشیدن دندان) و معاینات آندوسکوپی می تواند باعث ورود باکتری به خون شما شود. گاهی اوقات، باکتری‌های دهان، پوست، روده، سیستم تنفسی یا مجاری ادراری  می توانند وارد جریان خون شما شوند. این می تواند باعث اندوکاردیت شود. باکتری ها به سرعت کلونی تشکیل می دهند، پوشش گیاهی را رشد می دهند و آنزیم تولید می کنند، بافت اطراف را از بین می برند و راه را برای تهاجم باز می کنند.

دریچه های طبیعی قلب در برابر عفونت بسیار مقاوم هستند. با این حال، باکتری ها می توانند به نقص های سطح دریچه های بیمار بچسبند. دریچه های جایگزین قلب نسبت به دریچه های معمولی بیشتر در معرض عفونت هستند.

اندوکاردیت

چه کسانی مستعد ابتلا به اندوکاردیت هستند؟

اندوکاردیت یک بیماری نادر است، حتی در افرادی که در معرض خطر بالاتری هستند. در افراد مسن بیشتر شایع است. اما مواردی از اندوکاردیت در کودکان، به ویژه آنهایی که با بیماری مادرزادی قلبی متولد شده اند، ثبت شده است. مردان دو برابر زنان مبتلا می شوند. اگرچه ممکن است عجیب به نظر برسد، نرخ اندوکاردیت به دلیل پیشرفت در مراقبت های پزشکی در حال افزایش است. این به این دلیل است که تعداد افرادی که با جراحی تعویض دریچه یا جراحی برای ترمیم بیماری های مادرزادی قلبی تحت درمان قرار می گیرند، افزایش می یابد.

تشخیص اندوکاردیت

اندوکاردیت باکتریایی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما اندوکاردیت باکتریایی را پس از موارد زیر تشخیص می دهد:

  1. تأیید اینکه علائم اندوکاردیت را دارید.
  2. دریافت نتایج معاینه فیزیکی.
  3. دریافت نتایج تست های تشخیصی

چه آزمایشاتی برای تشخیص اندوکاردیت انجام می شود؟

تست های تشخیصی اندوکاردیت عبارتند از:

کشت‌های خونی که باکتری‌ها یا میکروارگانیسم‌هایی را نشان می‌دهند که پزشکان اغلب با آندوکاردیت مشاهده می‌کنند. کشت خون – آزمایش‌های خونی که در طول زمان انجام می‌شود – به آزمایشگاه اجازه می‌دهد باکتری‌های خاصی را که باعث عفونت شما می‌شوند را جدا کند. برای اطمینان از تشخیص، آزمایشگاه باید قبل از شروع مصرف آنتی بیوتیک، کشت خون را انجام دهد.

شمارش کامل خون، که می تواند به پزشک شما بگوید که آیا تعداد گلبول های سفید به طور غیرعادی بالایی دارید یا خیر. این می تواند به این معنی باشد که شما شاید عفونت داشته باشید.

آزمایش خون برای موادی مانند پروتئین واکنش‌گر C می‌تواند نشان دهد که التهاب دارید.

اکوکاردیوگرام (سونوگرافی قلب)، که رشد (روش های روی دریچه)، آبسه (سوراخ)، نارسایی جدید (نشت) یا تنگی دریچه مصنوعی قلب را نشان دهد که شروع به جدا شدن از بافت قلب کرده است. . گاهی اوقات پزشکان یک پروب اولتراسوند را در مری یا “لوله غذا” (اکوی ترانس مری) قرار می دهند تا نگاه دقیق تری به قلب شما داشته باشند.

بررسی بافت دریچه قلب برای یافتن نوع میکروبی که دارید.

توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) یا اسکن پزشکی هسته ای برای ایجاد تصاویر با استفاده از مواد رادیواکتیو که می تواند محل عفونت را نشان دهد.

مدیریت و درمان اندوکاردیت

اندوکاردیت باکتریایی چگونه درمان می شود؟

پس از گرفتن کشت خون، پزشک با آنتی بیوتیک وریدی (IV) شروع می کند. آنها از یک آنتی بیوتیک با طیف وسیع برای پوشش تا حد امکان گونه های باکتریایی مشکوک استفاده خواهند کرد. به محض اینکه بدانند کدام نوع ارگانیسم خاصی دارید، آنتی بیوتیک های شما را برای هدف قرار دادن آن تنظیم می کنند. معمولاً برای درمان عفونت خود تا شش هفته آنتی بیوتیک IV دریافت خواهید کرد.

پزشک شما علائم شما را در طول درمان کنترل می کند تا ببیند آیا درمان شما موثر است یا خیر. آنها همچنین کشت خون شما را تکرار خواهند کرد. اگر این عارضه به دریچه قلب و هر قسمت دیگری از قلب شما آسیب برساند، برای تعمیر دریچه قلب و بهبود عملکرد قلب نیاز به جراحی دارید. پس از تکمیل درمان، پزشک شما منابع باکتری در خون شما (به عنوان مثال، عفونت های دندان) را تعیین کرده و آنها را درمان می کند.

چه داروها یا درمان هایی استفاده می شود؟

آنتی بیوتیک ها آندوکاردیت باکتریایی را درمان می کنند. برای سایر انواع اندوکاردیت، ممکن است به داروهای رقیق کننده خون یا داروهای ضد قارچ نیاز داشته باشید. داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند، اما این درمان برای محافظت از زندگی شما ضروری است. برخی از افراد ظرف چند روز پس از شروع درمان احساس بهتری دارند. برای دیگران، شاید بیشتر طول بکشد.

نکات پایانی

مواردی که احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش می دهد دریچه های مصنوعی قلب، دریچه های آسیب دیده قلب یا سایر نقص های قلبی است. بدون درمان سریع، اندوکاردیت می تواند به دریچه های قلب آسیب برساند یا از بین ببرد. بنابراین این عارضه می تواند زندگی را محدود کند و برای جلوگیری از آسیب به دریچه های قلب و عوارض جدی تر به درمان سریع نیاز دارید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.