مکمل تقویت قوای جنسی

علت ابتلا به رگ های واریسی چیست؟

علت ابتلا به رگ های واریسی چیست؟

رگ های واریسی رگهای پیچ خورده و بزرگ شده هستند. هر سیاهرگ سطحی می تواند به واریس تبدیل شود، اما وریدهایی که بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند وریدهای پا هستند. این بیماری به دلیل ایستادن طولانی مدت و راه رفتن زیاد رخ می دهد که باعث افزایش فشار در رگ های پایین تنه فرد می شود.

در منابع خارجی آمده است که برای بسیاری از افراد، رگ‌های واریسی و رگ‌های عنکبوتی ( یک نوع رایج و خفیف رگ‌های واریسی ) صرفاً یک نگرانی زیبایی هستند. برای سایر افراد، واریس می تواند باعث درد و ناراحتی دردناک شود. گاهی اوقات واریس منجر به مشکلات جدی تری می شود. درمان این رگ ها شامل اقدامات خودمراقبتی یا اقدامات پزشکی برای بستن یا برداشتن رگ‌ها هستند.

علائم رگ های واریسی

وریدهای واریسی احتمال دارد هیچ دردی ایجاد نکنند. علائمی این بیماری  عبارتند از:

  • رگهایی که به رنگ بنفش تیره یا آبی در آمده اند و از زیر پوست نمایان می شوند.
  • رگهایی که پیچ خورده اند و برآمده به نظر می رسند. آنها اغلب مانند طناب روی پاهای فرد هستند .

علائم دیگر

  • احساس درد یا سنگینی در پاهای فرد
  • سوزش، ضربان، گرفتگی عضلات و تورم در ساق پا
  • تشدید درد پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت
  • خارش در اطراف یک یا چند رگ در فرد
  • تغییر رنگ پوست در اطراف ورید واریسی
  • رگهای عنکبوتی که شبیه به رگ های واریسی اما کوچکتر هستند. رگ‌های عنکبوتی نزدیک‌تر به سطح پوست هستند و اغلب قرمز یا آبی هستند.
  • رگ‌های عنکبوتی روی پاها ایجاد می‌شوند، اما در صورت نیز دیده می‌شوند. اندازه آنها متفاوت است و اغلب شبیه تار عنکبوت هستند.

علت به وجود آمدن واریس چیست؟

دریچه های ضعیف یا آسیب دیده می توانند منجر به واریس شوند. شریان‌ ها خون را از قلب به بقیه بافت‌ ها می‌برند و سیاهرگ‌ ها خون را از بقیه بدن به قلب باز می‌ گردانند، بنابراین خون می‌ تواند به گردش درآید. برای بازگرداندن خون به قلب، سیاهرگ های پا باید بر خلاف نیروی جاذبه عمل کنند.

انقباضات عضلانی در ساق پاها به عنوان پمپ عمل می کنند و دیواره های ورید الاستیک به بازگشت خون به قلب کمک می کنند. دریچه‌های ریز در رگ‌ها با جریان یافتن خون به سمت قلب باز می‌شوند و سپس برای جلوگیری از جریان خون به سمت عقب بسته می‌ شوند. اگر این دریچه‌ ها ضعیف یا آسیب دیده باشند، خون می‌تواند به سمت عقب جریان یابد و در ورید جمع شود و باعث کشیدگی یا پیچ خوردگی رگ‌ ها شود.

عوامل خطرناک ابتلا به رگ های واریسی

عوامل خطرناک ابتلا به رگ های واریسی

این عوامل خطرناک ابتلا به واریس را افزایش می دهند:

  • سن. خطر ابتلا به واریس با افزایش سن افزایش می یابد. افزایش سن باعث ساییدگی و پارگی دریچه های رگ ها می شود که به تنظیم جریان خون کمک می کند. در نهایت، این سایش باعث می‌شود که دریچه‌ها اجازه دهند مقداری خون به جای جریان یافتن به سمت قلب، به داخل رگ‌ها برگردند.
  • جنسیت. زنان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. تغییرات هورمونی قبل از قاعدگی یا در دوران بارداری یا یائسگی می تواند عامل این بیماری باشد. زیرا هورمون های زنانه تمایل به شل کردن دیواره سیاهرگ ها دارند. درمان های هورمونی، مانند قرص های ضد بارداری، احتمال خطر ابتلا به واریس را افزایش می دهد.
  • بارداری. در دوران بارداری، حجم خون در بدن فرد افزایش می یابد. این تغییر از رشد جنین حمایت می کند، اما همچنین می تواند یک عارضه جانبی ناخوشایند ایجاد کند مانند بزرگ شدن رگ های پاهای فرد . تغییرات هورمونی در دوران بارداری هم امکان دارد نقش داشته باشد.
  • سابقه خانوادگی. اگر سایر اعضای خانواده رگ های واریسی داشته باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که شما نیز دچار واریس شوید.
  • چاقی. اضافه وزن فشار زیادتری به رگ های شما وارد می کند.
  • ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی. اگر برای مدت طولانی در یک وضعیت باشید، خون شما به خوبی جریان نمی یابد.

عوارض ابتلا به رگ های واریسی

عوارض واریس، اگرچه نادر است، می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • زخم ها. زخم های دردناک روی پوست در نزدیکی رگ های واریسی، به ویژه در نزدیکی مچ پا ایجاد می شوند.
  • لخته شدن خون. گاهی اوقات، سیاهرگ های عمقی پاها بزرگ می شوند. در چنین مواردی، پای آسیب دیده دردناک و متورم می شود. درد و یا تورم مداوم پا نیاز به مراقبت پزشکی دارد زیرا احتمال دارد نشان دهنده لخته شدن خون باشد ( وضعیتی که از نظر پزشکی به عنوان ترومبوفلبیت شناخته می شود)
  • خون ریزی. گاهی اوقات، رگهای بسیار نزدیک به پوست می ترکند. این شرایط معمولا فقط باعث خونریزی جزئی می شود. اما هر خونریزی نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

جلوگیری از ابتلا به رگ های واریسی

هیچ راهی برای پیشگیری کامل از واریس وجود ندارد. اما بهبود گردش خون  خطر ابتلا به وریدهای واریسی  را کاهش می دهد. روش های زیر می توانند به جلوگیری از ابتلا به رگ های واریسی کمک کنند:

  • ورزش کردن
  • مراقبت از وزن
  • یک رژیم غذایی پر فیبر و کم نمک
  • عدم استفاده از کفش های پاشنه بلند
  • بالا بردن پاها
  • تغییر وضعیت در صورت نشستن یا ایستادن طولانی مدت

تشخیص رگ های واریسی

برای تشخیص واریس، پزشک معاینه فیزیکی انجام می دهد، از جمله نگاه کردن به پاهای شما در حالی که ایستاده اید. همچنین پزشک از شما می خواهد که هر گونه درد  در پاهایتان را توصیف کنید . همچنین احتمال دارد نیاز به آزمایش اولتراسوند داشته باشید تا پزشک ببیند آیا دریچه‌های رگ‌های شما به طور طبیعی کار می‌کنند یا نشانه‌ای از لخته شدن خون وجود دارد.

درمان رگ های واریسی

خوشبختانه، درمان معمولاً به معنای بستری شدن در بیمارستان یا بهبودی طولانی و ناراحت کننده نیست. در ادامه به معرفی راهکارهای مناسب برای درمان رگ های واریسی می پردازیم.

روش های خود مراقبتی

مراقبت از خود، مانند ورزش کردن، کاهش وزن، نپوشیدن لباس های تنگ، بلند کردن پاها و اجتناب از ایستادن یا نشستن طولانی مدت ، می تواند درد رگ های واریسی را کاهش دهد و از بدتر شدن رگ های واریسی جلوگیری کند.

جوراب های تنگ

پوشیدن جوراب های تنگ در تمام روز اغلب اولین روشی است که باید قبل از شروع به درمان های دیگر امتحان کنید. این جوراب ها به طور پیوسته پاها را منقبض می کنند و به رگ ها و ماهیچه های پا کمک می کنند تا خون را به طور موثرتری حرکت دهند.

خرید مکمل دارویی 

برای خرید انواع مکمل دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی، قرص قلب و عروق و قرص مفاصل و استخوان می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. همچنین، برای درمان واریس می توانید محصول زیر را سفارش دهید:

نویسنده و گردآورنده: پرستو رجبی

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.