مکمل تقویت قوای جنسی

آنژیم گیلاسی یا خال های قرمز چرا ایجاد می شوند؟

cherry angioma 3

شاید شما نیز متوجه خال های قرمز کوچکی روی پوست خود شده باشید. به این خال های قرمز، آنژیم گیلاسی می گویند. این خال ها ضایعات پوستی شایعی هستند که می توانند در نقاط مختلف بدن ایجاد شوند و خطر خاصی ندارند. در مقاله امروز به آنژیم گیلاسی و نکات مهمی پیرامون آن خواهیم پرداخت.

آنژیم گیلاسی چیست؟

آنژیم گیلاسی برجستگی های گنبدی شکل قرمز روشنی هستند که با قطر حداکثر 5 میلی متر روی پوست ایجاد می شوند. این خال های قرمز بیشتر در تنه و اندام فوقانی به وجود می آیند و به ندرت روی دست، پا و صورت ظاهر می شوند. به این خال ها، آنژیم های پیری یا لکه های کمپل دو مورگان نیز گفته می شود. خال های گیلاسی بیشتر در افراد بالای 30 سال به وجود می آید و به دلیل رگ های کوچک داخل آنژیوم ها به رنگ قرمز دیده می شود. آنژیم گیلاسی و رشد آنها مسئله نگران کننده ای نیست مگر اینکه دچارخونریزی شوند و یا رنگ، شکل و اندازه آنها تغییر نماید.

علل به وجود آمدن آنژیم گیلاسی چیست؟

آنژیم گیلاسی می تواند به دلایل مختلفی روی پوست ایجاد شود. عمده دلایل بروز آن می تواند موارد زیر باشد:

  • سن: آنژیم گیلاسی معمولا با بالا رفتن سن و پس از 30 سالگی ایجاد می شود. در مطالعه ای نشان داده شد 75 درصد بزرگسالان بالای 75 سال خال قرمز دارند.
  • شرایط بدنی: آنژیم گیلاسی بیشتر بر روی پوست افرادی ایجاد می شود که به طور مثال برخی مشکلات زمینه ای مانند کلسترول بالا دارند.
  • بارداری یا شیردهی: آنژیم گیلاسی می تواند به دلیل افزایش پرولاکتین که پس از بارداری در بدن افزایش می یابد ایجاد شود.
  • مصرف برخی داروها: استفاده از برخی داروها مانند سیکلوسپورین یا هورمون ها می توانند باعث بروز این خال های قرمز شوند.
  • آسیب و بیماری کبدی: در مطالعه انجام شده در سال 2015 مشخص شد آنژیم گیلاسی می تواند ناشی از بیماری کبد چرب غیرالکلی باشد. حدود 340 نفر فرد بالای 40 سال که همگی آنژیم گیلاسی داشتند در این تحقیق حاضر شدند و محققان متوجه شدند 239 نفر آنها به کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند. به همین دلیل، تعداد بالای آنژیم گیلاسی روی پوست، به گفته انجمن استئوپاتیک پوستی امریکا، می تواند نشانه بیماری کبدی باشد.

آنژیم گیلاسی

روش درمان آنژیم گیلاسی چگونه است؟

آنژیم گیلاسی هیچگونه مشکلی برای پوست به وجود نمی آورند اما ممکن است بسیاری تمایل داشته باشند تا این خال ها را از روی پوست از بین ببرند. در این موارد روش های درمانی زیر پیشنهاد می شوند:

لیزر

در این نوع درمان از لیزر رنگی پالسی برای از بین بردن آنژیم گیلاسی استفاده می شود. این لیزر با حرارت خال را بر می دارد. این روش بسیار سریع و سرپایی انجام می شود و تعداد جلسات آن به تعداد آنژیم های گیلاسی بستگی دارد. پس از درمان ممکن است کمی کبودی ایجاد شود که پس از چند روز از بین می رود.

الکتروکوتر

در این روش با استفاده از جریان الکتریکی که توسط یک پروب کوچک ارسال می شود آنژیم گیلاسی سوزانده می گردد.

کرایوتراپی

کرایوتراپی به روشی گفته می شود که با استفاده از سرما خال را از بین می برند. در این روش با انجماد پوست، خال قرمز از بین برده می شود. در کرایوتراپی پزشک یک سواپ پنبه ای را به نیتروژن مایع آغشته می کند و روی پوست قرار می دهد. اینکار باعث یخ زدن و تاول زدن آنژیم گیلاسی و افتادن آن می گردد. این روش در یک جلسه انجام می شود و زخم ایجاد شده توسط آن نیز به سرعت بهبود می یابد.

عمل جراحی

در این روش پزشک آنژیم گیلاسی را با یک تیغ کوچک از پوست جدا می کند. این روش ممکن است کمی فررفتگی روی پوست ایجاد کند و جای زخم آن روی پوست بماند.

آنژیم گیلاسی

آیا از روش های خانگی می توان برای درمان آنژیم گیلاسی استفاده کرد؟

برخی از مواد گیاهی می توانند در درمان آنژیم گیلاسی نقش داشته باشند. به طور مثال روغن درخت چای و ید در پمادهایی که برای کوچک کردن آنژیم گیلاسی تهیه شده اند به کار می روند. سرکه سیب از دیگر موادی است که از شکل تخمیری خالص آن به دلیل وجود اسید استیک برای درمان آنژیم گیلاسی استفاده می شود. این ماده همچنین باعث پاکسازی پوست و جلوگیری از بروز ضایعات آکنه و جوش می شود.
این درمان ها به دلیل اینکه ممکن است در زمان طولانی جواب بدهند و یا بر روی همه افراد اثرگذار نباشند توصیه نمی شوند.

پس از درمان آنژیم گیلاسی چگونه باید از پوست مراقبت کنیم؟

به دلیل اینکه تعداد آنژیم گیلاسی می تواند با افزایش سن بر روی پوست افزایش یابد، توصیه می شود تا زمانیکه اندازه آنها کوچک و کم تعداد هستند برای درمانشان اقدام شود. پس از درمان توجه به نکاتی در مراقبت پوست لازم است که به شرح زیر می باشند:

  • از مرطوب کننده روی ناحیه درمان شده استفاده کنید.
  • بر روی آنژیم گیلاسی درمان شده حتما ضد آفتاب بزنید.
  • برای شستشوی آن ناحیه از پوست، از پاک کننده ملایم استفاده کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.