مکمل تقویت قوای جنسی

سندرم ایمپاستر چیست؟

سندرم ایمپاستر

سندرم ایمپاستر به اختلالی در فرد می گویند که فرد با اینکه موفق است اما این موفقیت را حاصل شانس یا مسائل دیگر می داند و یا احساس می کند لایق این موفقیت نیست. ابتلا به این سندرم باعث می شود فرد با وجود توانمندی بالا در کسب و کار خود احساس لیاقت نکند و این مسئله ممکن است به مرور باعث شکست شخص در موقعیت های مختلف شود. این اصطلاح در سال 1978 ابداع شد و به افراد با توانمندی بالا اشاره دارد که دستاوردهای خود را نادیده می گیرند و ترس از شکست دارند.

قرص مغز و اعصابشما می توانید جهت خرید قرص مغز و اعصاب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

سندرم ایمپاستر در میان چه افرادی شایع است؟

  • افراد دارای موفقیت بالا بیشتر در معرض این سندرم هستند.
  • افرادی که در کارهای خود به نحو احسن ظاهر می شوند و بهتر عمل می کنند نیز بیشتر دچار این سندرم می شوند.

سندرم ایمپاستر چند نوع دارد؟

ابتلا به سندرم ایمپاستر باعث بروز علائم رفتاری مشترکی در میان افراد می شود. طبق این علائم پنج نوع سندرم ایمپاستر وجود دارد:

متخصص ها:

این دسته از افراد گمان می کنند پیش از شروع هر کاری باید آن را به طور کامل آموزش دیده باشند. این دسته از افراد مدام در حال گذراندن دوره های آموزشی و دریافت انواع مدرک و گواهینامه می باشند. متخصص ها اگر برای استخدام کاری بخواهند اقدام کنند و تمام نیازمندی های آن شغل را نداشته باشند برای استخدام فرم ارسال نمی کنند. معمولا این اشخاص به سختی کار پیدا می کنند.

کمال طلب ها:

این افراد دارای اهداف آرمانی و بسیار بزرگ هستند و از طرفی توقع بالایی از خود دارند. این افراد به طور معمول اهداف غیر ممکنی را برای خود تعیین می کنند و حتی در صورت نزدیکی به آن هدف آن را دستاوردی مهم برای خود نمی بینند و از نتیجه کار خود راضی نمی باشند.

فردگراهای منزوی:

این افراد تمایلی به درخواست کمک از دیگران ندارند و این مسئله را نشانه ضعف خود می شمارند. فردگراها احساس می کنند کمک گرفتن از دیگران به مرور به توانمندی آنها لطمه می زند و این کار معنی شکست برای آنها دارد.

سندرم ایمپاستر

مستعد و نابغه:

این افراد برای یادگیری و پرورش مهارت ها به طور معمول به زمان کمی نیاز دارند و وقتی با چالشی مواجه می شوند که زمان و انرژی بیشتری از آنها می طلبد احساس ناکافی بودن به آنها دست می دهد. این مسئله باعث می شود بسیاری مواقع به دلیل ترس از شکست از امتحان کردن راه های جدید اجتناب کنند.

ابرقهرمان بودن:

افراد دارای احساس ابر قهرمانی مدام خود را وادار به انجام کارهای سخت می کنند تا به دیگران نشان دهند چقدر کوشا و موفق هستند. آنها تمایل دارند در تمام لحظات زندگی به موفقیت برسند و در غیر این صورت احساس نگرانی و ضعف می کنند.

اصلی ترین نشانه های سندرم ایمپاستر چیست؟

درست است که این سندرم به عنوان اختلال در کتابچه راهنمای تشخیص اختلالات روانی معرفی نشده است اما حدود 70 درصد انسان ها آن را در زندگی خود تجربه کرده اند. مهم ترین علائم این سندرم به شرح ذیل می باشد:

  • کمبود یا عدم اعتماد به نفس
  • هدف گذاری های بسیار سخت و چالشی برای خود
  • دست کم گرفتن خود و توانمندی های خود
  • اهمیت دادن بیش از حد نسبت به انتقادات
  • نگران از عالی نبودن
  • نسبت دادن موفقیت ها و دستاوردها به شانس و عواملی بیرون از خود
  • نگران و حساس بودن به انتقادات
  • تخریب کردن دستاوردهای شخصی

عوامل موثر در ایجاد سندرم ایمپاستر :

روانشناسان علت بروز سندرم ایمپاستر را مرتبط با ویژگی های شخصیتی فرد و از طرف دیگر خانواده و اتفاقات رخ داده در کودکی فرد می دانند:

عوامل درونی:

تجربیات ما در دوران کودکی باعث شکل گیری شخصیت ما در بزرگسالی می شود. کودکانی که خواهر و برادر موفق تر از خود داشته و یا در دوران تحصیل والدینی سخت گیر داشته و همیشه در تلاش برای گرفتن بهترین نمره ها بوده اند در معرض این سندرم قرار می گیرند. این کودکان برای اینکه والدین خود را راضی و محبت آنها را جلب کنند دست به تلاش بیشتری می زنند و این مسئله به مرور در آنها درونی سازی می شود و تا آخر عمر در فرد به شکل سندرم ایمپاستر باقی می ماند.

عوامل بیرونی:

عواملی همچون تبعیض در دوران تحصیل و یا محیطی که فرد در آن به سر می برد نیز در این اختلال موثرند. زمانی که فرد در محیطی به سر می برد که تفاوت بسیاری با دیگران دارد بیشتر دچار این اختلال می شود. به طور مثال اقلیت مذهبی یا دانشجویان بین المللی این اختلال را بیشتر گزارش می کنند.

سندرم ایمپاستر

برای درمان سندرم ایمپاستر چه باید کرد؟

  • سعی کنید در مورد احساسات خود با دیگران صحبت کنید و باورهای خود را به چالش بکشید.
  • سعی کنید به توانایی خود به صورت واقعگرایانه نگاه کنید و آنها را بسنجید.
  • از مقایسه کردن خودتان با دیگران خودداری کنید.
  • از شبکه های اجتماعی به دلیل ایجاد حس کم بینی اجتناب نمایید.
  • از شکست نترسید.
  • به دنبال عالی و کامل بودن نباشید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.