مکمل تقویت قوای جنسی

سادیسم یا دگرآزاری؛ علل و نشانه های آن

سادیسم

کلمه سادیسم شاید بسیاری مواقع به گوش شما خورده باشد و کم و بیش با مفهوم آن آشنا باشید. اختلال سادیسم یا دگرآزاری به وضعیتی گفته می شود که فرد با آزار دیگران دچار کامیابی می شود. این اختلال می تواند مشکلات بسیاری را متوجه فرد و اطرافیان او کند. در مقاله امروز به این اختلال و مسائل مربوط به آن خواهیم پرداخت.

ضد افسردگی و اضطرابشما می توانید جهت خرید قرص ضد افسردگی و اضطراب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

سادیسم چیست؟

سادیسم نوعی اختلال شخصیتی است که فرد مبتلا به آن با آزار رساندن و ناراحت کردن دیگران دچار حس لذت می شود. این آزار می تواند روحی روانی باشد یا فیزیکی. افراد سادیستی مدام حالاتی مانند خشونت و پرخاشگری را از خود بروز می دهند و شخصیت ضد اجتماعی دارند. این افراد فاقد همدلی و نگرانی در مورد دیگران هستند و از تحقیر و رنج کشیدن آنها لذت می برند. مطالعات نشان داده اند این افراد نه تنها از آزار دادن دیگران لذت می برند بلکه از مشاهده آزار دیدن فردی توسط دیگری نیز دچار لذت می شوند.

علل بروز سادیسم در فرد

طبق نظریه روانکاوی این اختلال ریشه در دوران کودکی فرد و رابطه او با والدین یا مراقبانش دارد. موارد زیر می توانند در بروز این اختلال نقش داشته باشند:

  • ژنتیک و ارث
  • داشتن روابطه بیمارگونه از دوران کودکی
  • داشتن تجربه های سخت در دوران کودکی یا در مراحل رشد جنسی
  • وجود اختلالات روانی در فرد
  • اختلالات هورمونی
  • مورد سوء رفتار جنسی قرار گرفتن در گذشته

نشانه های سادیسم

افراد مبتلا به سادیسم رفتار زیر را از خود بروز می دهند:

  • تحقیر کردن دیگران
  • ایجاد مشکل در زندگی دیگران
  • تحت کنترل قرار دادن دیگران در محیط خانه و محیط های اجتماعی
  • لذت از آسیب زدن به دیگران
  • سعی در نا امید کردن افراد
  • ایجاد محدودیت برای دیگران به طور مثال همسری که مدام زنش را کنترل می کند.
  • تمایل به انجام ورزش های خشن و هنرهای رزمی
  • تمایل به دیدن جراحت و مرگ دیگران

انواع مختلف سادیسم

برای سادیسم چهار نوع دسته بندی در نظر گرفته شده است که به شرح زیر می باشند:

سادیسم بی مهره

این شکل از سادیسم با انواع دیگر آن بسیار متفاوت است. در این نوع، افراد شخصیت بسیار ضعیفی دارند و به نوعی ترسو هستند. این افراد به سراغ افرادی برای آزار دادن می روند که بسیار ناتوان و ضعیف تر از آنها باشند. بسیاری مواقع این افراد با تصور کردن موقعیت های دلخواه در ذهن خود و آزار دادن دیگران در تصورات خود، دچار لذت می شوند. این افراد علائم پرخاشگرانه دارند و از آن برای پنهان کردن ترس درونی خود استفاده می کنند.

سادیسم انفجاری

این افراد به نشان دادن خشونت غیرقابل پیش بینی مشهور هستند زیرا از زندگی خود نا امید می باشند. این افراد زمانیکه به طور ناگهانی احساس خطر کنند با تغییرات ناگهانی دیگران را شوکه می کنند. به بیانی دیگر این افراد دارای شخصیت مرزی هستند و می توانند به سرعت عصبانی و خشمگین شوند. افراد مبتلا به این نوع سادیسم بیشتر در مواقع نا امیدی و تحقیر کنترل خود را از دست می دهند و انتقام بدرفتاری را می گیرند. این افراد پس از انفجار خشم خود، معمولا حس پشیمانی دارند.

سادیسم

سادیسم ستمگرانه

یکی از ترسناک ترین و ظالمانه ترین نوع سادیسم این نوع است. افراد مبتلا از تهدید و انجام عمل وحشیانه برای آزار دیگران لذت می برند و قربانی خود را ناچار به اطاعت و تسلیم در برابر خود می کنند. در این نوع سادیسم فرد، قربانی خود را با دقت انتخاب می کند تا مطمئن باشد هنگام حمله به او توانایی مقابله نخواهد داشت. ایجاد رعب و وحشت و آزار دیگران، به این افراد که اعتماد به نفس پایین و حس نا امنی دارند، احساس برتری می دهد.

سادیسم اجبارگر

افراد مبتلا به این نوع بیشتر در بین ناظران زندان، گروهبانان نظامی، افسران پلیس و مشاغلی که می توانند دیگران را مدیریت یا تنبیه کنند دیده می شوند. این افراد با بهانه منافع مشترک به تنبیه و آزار افراد خاطی می پردازند در حالیکه انگیزه های روانی پشت رفتار آنها نهفته است. افراد در این مشاغل زمانی که فرد مقابلشان از قوانین پیروی نکند شدیدترین مجازات را برای او در نظر می گیرند.

درمان سادیسم چگونه است؟

به طور معمول افراد مبتلا به سادیسم تمایلی به درمان ندارند مگر در حین ارتکاب جرم دستگیر شوند و تحت درمان قرار گیرند. برای درمان این مشکل از روان درمانی و دارودرمانی استفاده می شود:

روان درمانی

روش درمانی با توجه به تشخیص روانشناس انتخاب می شود و در بیشتر موارد از روش رفتاری شناختی استفاده می گردد. روانشناس سعی می کند با آموزش تمرینات عملی و راهکارهای متفاوت به بیمار، علائم این بیماری را کنترل و از بین ببرد.

دارودرمانی

ممکن است لازم باشد روانپزشک وارد عمل شود. در بسیاری مواقع روانپزشک برای درمان و کنترل علائم از داروهای ضد افسردگی استفاده می کند تا تعادل هورمونی بدن را تنظیم نماید. همچنین تجویز داروهای آرامش بخش برای کنترل اضطراب، پرخاشگری و درگیری فیزیکی می تواند مفید باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.