مکمل تقویت قوای جنسی

خار استخوانی (استئوفیت)؛ علل و درمان

خار استخوانی

خار استخوانی به رشد بیش از حد استخوان ها گفته می شود که در مدت زمان طولانی در مفاصل ایجاد شود. در واقع آنها رشد استخوان طبیعی هستند که با افزایش سن ایجاد می شوند. این خارها به خودی خود دردناک نیستند اما اثر آنها بر قسمت های مجاور خود مانند اعصاب و نخاع باعث درد می شود. در ادامه این مطلب به این بیماری بیشتر خواهیم پرداخت.

مفصل و استخوانشما می توانید جهت خرید قرص مفاصل و استخوان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

خار استخوانی چیست؟

خار استخوانی به برجستگی های صاف و سخت استخوانی گفته می شود که در قسمت انتهایی استخوان ایجاد می شود. خار استخوانی بیشتر در ناحیه مفصل یعنی جایی که دو استخوان به یکدیگر می رسند ظاهر می گردد. خار استخوانی می تواند در بسیاری نقاط بدن ایجاد شود و در بیشتر موارد مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند اما زمانیکه به استخوان کناری ساییده شود و یا اعصاب را تحت فشار قرار دهد باعث بروز درد و سفتی در استخوان می شوند.

علائم خار استخوانی

افراد مبتلا به خار استخوانی به طور معمول دارای علائم زیر هستند. این علائم می توانند با انجام برخی فعالیت ها تشدید شوند یا با استراحت بهبود یابند:

  • احساس درد مبهم در کمر یا گردن در هنگام راه رفتن یا ایستادن
  • درد در باسن و ران
  • درد در شانه ها
  • سردرد
  • سوزش سوزن شدن دست یا پا
  • بی حسی
  • گرفتگی عضلات
  • از دست دادن هماهنگی در قسمت هایی از بدن

چه دلایلی در بروز خار استخوانی موثر هستند؟

از دلایل بسیار مهم در بروز خار استخوانی سایش، پارگی و مشکلات مربوط به افزایش سن مانند التهاب موضعی مانند آرتریت دژنراتیو (استئوآرتریت) یا تاندونیت است. این التهاب می تواند باعث تحریک سلول های تشکیل دهنده استخوان و رسوب استخوان در این ناحیه شود و خار استخوانی را ایجاد کنند. علاوه بر این موارد گاهی صدمه دیدن و ضربه به ستون فقرات نیز می تواند باعث بروز خار استخوانی گردد. همچنین قرارگیری بدن در شرایط نامناسب نیز می تواند باعث این مشکل شود.

خار استخوانی

تشخیص خار استخوانی چگونه است؟

برای درمان این مسئله باید به پزشک ارتوپد یا روماتولوژیست مراجعه شود. پزشک ابتدا به بررسی شرح حال، سابقه پزشکی و همچنین انجام معاینات بالینی برای تشخیص بیماری می پردازد. در ادامه برای بهتر دیدن خار استخوانی ممکن است پزشک درخواست تصویربرداری داشته باشد. از روش های زیر برای تصویربرداری استفاده می شود:

  • سی تی اسکن
  • ام آر آی
  • تست های هدایت الکتریکی

چه درمان هایی برای خار استخوانی وجود دارند؟

گاهی خار استخوانی بدون علامت است و نیاز به درمان خاصی ندارد. در بیماران با علامت، در بیشتر موارد با فشرده سازی خفیف یا متوسط عصب و تحریک ناشی از خارهای استخوانی می توان علائم را بدون جراحی کنترل نمود. با استفاده از روش های زیر پزشک به کنترل این بیماری در فرد می پردازد:

استراحت

می توان با محدود کردن استفاده از ناحیه دچار خار استخوانی و فعالیت های آن به کاهش درد و التهاب کمک کرد.

استفاده از دارو

برای درمان خار استخوانی پزشک می تواند داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی و یا شل کننده های عضلانی تجویز نماید. از آنجا که این داروها خطرات جانبی ممکن است داشته باشند مصرف آنها در دراز مدت باید زیر نظر پزشک و با احتیاط باشد.

کاهش وزن

کاهش وزن می تواند فشار وارده بر روی ستون فقرات و اصطکاک بین مفاصل فاست و مهره ها را کاهش دهد و درد را کمتر کند.

توانبخشی

اگر درد و التهاب خار استخوانی به دلیل عدم تراز و غیر طبیعی بودن الگوهای ستون فقرات باشد با تنظیم آنها می تواند درد و التهاب را کاهش داد. فیزیوتراپیست ها، کایروپراکتیک ها و استئوپات ها با استفاده از دست یا ابزارهای کوچک می توانند فشار روی مهره ها را کاهش دهند.

تزریق

اگر روش های قبل برای کنترل علائم مفید واقع نشود پزشک می تواند با تزریق کورتیکواستروئید به کاهش التهاب و درد کمک نماید.

جراحی

زمانی که فشردگی عصب یا طناب نخاعی باعث درد شدید و مداوم، و ناتوانی فرد در عملکردهای حسی و حرکتی شود ممکن است جراحی توصیه شود. در این جراحی بافت برداشته می شود تا فشار بر روی نخاع و ریشه های عصبی کم شود. به دلیل اینکه خار استخوانی می تواند دوباره رشد کنند جراح ممکن است از روش هایی مانند لامینکتومی و فورامینوتومی برای درمان استفاده کند.

خار استخوانی

چگونه می توانیم از ابتلا به خار استخوانی جلوگیری کنیم؟

در مواردی که خار استخوانی به دلیل ساییدگی طبیعی آرتریت به وجود آمده باشد قابل پیشگیری نیست اما می توان برای حفظ سلامت استخوان ها و مفاصل، و جلوگیری از آسیب دیدگی آنها از روش های زیر استفاده نمود:

وزن متعادل داشته باشید

وزن بالا می تواند فشار و استرس بیشتری روی مفاصل ایجاد کند. بنابراین سعی کنید وزن متعادل خود را حفظ نمایید.

منظم ورزش کنید

ورزش کمک می کند تا ماهیچه ها، مفاصل و استخوان های سالم و قوی داشته باشید. حتی ورزش هایی سبک مانند شنا، یوگا، پیاده روی و دوچرخه سواری می توانند شما را فعال نگه دارند و فشار روی مفاصل را کاهش دهند.

از کفش های استاندارد استفاده کنید

کفش های استاندارد از پاشنه و قوس پا به خوبی پشتیبانی کرده و از بروز خار پاشنه جلوگیری می کنند. همچنین این کفش ها فشار روی زانو، باسن و کمر را کاهش می دهند.

سخن پایانی

خار استخوانی می تواند در بسیاری موارد بدون علامت باشد و فرد را دچار مشکلی نکند اما در مواردی می تواند باعث درد، سفتی و تورم گردد و فرد را در امور روزمره خود ناتوان سازد. بنابراین اگر متوجه درد و سفتی در حرکت مفاصل شدید یا تغییراتی را در ظاهر دست یا انگشتان خود دیدید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.