مکمل تقویت قوای جنسی

مصرف داروهای مسکن در دوره بارداری؛ مجاز یا ممنوع؟

painkillers during pregnancy 1

دوره بارداری، دوره حساسی است که تغییرات هورمونی باعث بروز تغییراتی در جسم فرد می گردد. زنان باردار با توجه به تغییرات بدنی خود ممکن است با دردهای بیشتری مواجه باشند. گاهی برای تسکین درد به مسکن ها نیاز است اما بسیاری مواقع زنان باردار نگرانی هایی در مورد استفاده از مسکن ها دارند. بسیاری از داروهای بدون نسخه برای مصرف زنان باردار مناسب نیستند و به همین دلیل لازم است زنان باردار پیش از استفاده از هرگونه دارویی با پزشک مشورت کنند. در این مقاله به معرفی داروهای مسکن در دوره بارداری و مجاز یا ممنوع بودن آنها خواهیم پرداخت.

دوران بارداریشما می توانید جهت خرید مکمل بارداری از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

استامینوفن

از این دارو می توان برای تب، سردرد، درد مفاصل یا درد عضلانی استفاده کرد. این دارو از جمله داروهای مسکن در دوره بارداری است که با نظر پزشک استفاده از آن مجاز است. بیشتر پزشکان به زنان اجازه استفاده از این دارو را می دهند به شکلی که حدود 50 درصد از زنان در سه ماهه اول بارداری از این دارو استفاده می کنند. استفاده از این دارو در حالتی مجاز است که به استامینوفن حساسیت ندارید، و یا به مشکلات کبدی مبتلا نیستید. اگر این مشکلات را دارید حتی اگر پزشک به شما اجازه استفاده دهد باید سعی کنید در مدت کوتاهی از این دارو استفاده کنید.
همچنین باید توجه داشت مصرف استامینوفن در کوتاه مدت مجاز است. مطالعه ای نشان داده است مصرف طولانی مدت استامینوفن مانند 28 روز یا بیشتر می تواند کودک را در معرض خطر تاخیر در رشد خفیف یا اختلال نقص توجه و بیش فعالی قرار دهد. تحقیقات دیگری نیز نشان داده اند مصرف روزانه استامینوفن در نیمه دوم بارداری می تواند احتمال آسم یا خس خس سینه را در کودک بالا ببرد. بنابراین لازم است در مورد مصرف طولانی مدت این دارو به این نکات توجه داشته باشید.
استامینوفن باعث مشکلات جدی مانند سقط جنین یا نقایص مادرزادی نمی شود اما تحقیقات نشان داده اند که ممکن است کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)

این داروها شامل داروهایی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین می باشند. این داروها جزو داروهای مسکن مجاز در دوره بارداری نیستند و در مورد مصرف آنها شبهاتی وجود دارد. برخی مطالعات نشان داده اند مصرف (NSAIDs) می تواند باعث احتمال بیشتر سقط جنین شود. همچنین گفته می شود اگر در اوایل بارداری از (NSAIDs) استفاده شود ممکن است کودک دچار مشکل در قلب یا دستگاه گوارش شود. به همین دلیل پزشکان معمولا به جای این داروها استامینوفن تجویز می کنند.
ایبوپروفن و ناپروکسن در حالت غیر بارداری معمولا بی خطر هستند زیرا عوارض گوارشی و جانبی کمتری تولید می کنند. در دوره بارداری استفاده از این داروها تا هفته بیستم بارداری امکان پذیر می باشد. اما در نیمه دوم بارداری از هیچ کدام از NSAIDs نباید استفاده کرد. استفاده از NSAIDs در سه ماهه آخر بارداری ممکن است باعث بسته شدن زود هنگام یک رگ در قلب کودک شود که این مسئله به افزایش فشار خون در ریه کودک می انجامد. همچنین تحقیقات حاکی از این هستند که استفاده از NSAIDs می تواند سطح مایع آمنیوتیک که جنین را در رحم احاطه کرده کاهش دهد و باعث سخت تر شدن زایمان گردد. با توجه به مسائل مطرح شده مصرف داروهای NSAIDs تنها با نظر پزشک امکان پذیر می باشد.
در مورد آسپرین نیز باید دانست این دارو جزو داروهای مسکن در دوره بارداری نمی باشد مگر اینکه پزشک در شرایط خاص آن را تجویز کند. این دارو ممکن است برای کنترل شرایط خاصی مانند «پره‌اکلامپسی» یا «مسمومیت بارداری» تجویز شود. این دارو در دوز کم می تواند در زنان مبتلا به پره اکلامپسی که در معرض زایمان زودرس هستند خطر لخته شدن خون و عوارض دیگر را کاهش دهد. در هنگام استفاده از این دارو و زیر نظر پزشک باید به نحوه استفاده و زمان مصرف آن بسیار توجه داشت زیرا اگر آسپرین در روز زایمان یا روزهای قبل از آن استفاده شود باعث خونریزی شدید و غیر قابل کنترل، در طول زایمان می گردد.

داروهای مسکن در دوره بارداری

داروهای اپیوئیدی

داروهایی مانند کدئین، مورفین و اکسی کدون جزو این گروه هستند و جزو داروهای مسکن در دوره بارداری محسوب نمی شوند. این داروها مسکن های بسیار قوی هستند و در حالت معمول نیز تنها با نظر پزشک قابل استفاده اند. از این داروها برای دردهای شدید مانند درد ناشی از جراحی، جراحت، اعمال دندانپزشکی یا سردردهای میگرنی استفاده می شود. به دلیل عوارض این داروها فقط در مواقع خاص تجویز می شوند.
برخی مطالعات نشان از این می دهند که مصرف اپیوئیدها در دوران بارداری می تواند احتمال تولد نوزاد مبتلا به نواقص مادرزادی و دارای مشکلات قلبی را بالا ببرد. همچنین مصرف این داروها می تواند باعث تولد نوزاد نارس، زایمان زودرس و مرده زایی گردد.
مصرف اپیوئید در دوره بارداری می تواند باعث شود این دارو با عبور از جفت به جنین برسد و باعث وابسته شدن جنین گردد. پس از تولد به دلیل اینکه نوزاد دیگر این دارو را دریافت نمی کند به “سندرم محرومیت نوزاد” مبتلا می شود. این سندرم باعث می شود نوزاد هنگام تولد بسیار کوچک باشد یا مشکلات تنفسی داشته باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.