مکمل تقویت قوای جنسی

اضطراب تلفنی؛ چرایی و راه های غلبه برآن

اضطراب تلفنی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پیش از تماس تلفنی با افراد یا مکان های مختلف دچار ترس و اضطراب شوید و با اینکه این تماس برایتان مهم است از برقرای تماس امتناع کنید. این وضعیت چندان ناآشنا نیست و به آن اضطراب تلفنی گفته می شود. افراد مبتلا به این عارضه از ارتباط تلفنی دوری می کنند و برای انجام آن دچار استرس می شوند. در ادامه با این مشکل بیشتر آشنا می شوید.

افسردگی و اضطرابشما می توانید جهت خرید مکمل ضد افسردگی و اضطراب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

اضطراب تلفنی چیست؟

اضطراب تلفنی یا (Telephone phobia) به وضعیتی گفته می شود که فرد تمایلی به صحبت کردن با تلفن ندارد و پیش از انجام آن دچار ترس و اضطراب است. این ترس می تواند بر زندگی شخصی و اجتماعی فرد تاثیر بگذارد زیرا در طول زندگی شخصی و کاری در مواقع بسیاری فرد ناچار است از تماس تلفنی استفاده کند و اضطراب تلفنی می تواند باعث بروز مشکلاتی در روند زندگی او گردد.

علائم اضطراب تلفنی

افراد دچار این ترس نشانه های زیر را در رفتار خود دارند:

  • اضطراب شدید پیش، در حین و پس از تماس تلفنی
  • مشغول شدن به هر کاری برای خودداری از تماس تلفنی
  • به تاخیر انداختن تماس تلفنی
  • تجربه علائم فیزیکی مانند ضربان قلب و یا لرزش در بدن
  • تجزیه و تحلیل کردن گفتگو پس از تماس
  • نگرانی از خوب پیش نرفتن تماس تلفنی
  • نگرانی از آزردن طرف مقابل
  • شکایت دیگران از عدم تماس آنها

دلایل بروز اضطراب تلفنی

تماس تلفنی، برخلاف سایر روش های ارتباطی مانند فرستادن پیامک از شما می خواهد تا در لحظه فکر کنید و واکنش نشان دهید. شما در حین تماس تلفنی فرصت بیشتر فکر کردن ندارید و باید گفتگو را بدون وقفه پیش ببرید. این دلایل می توانند برای برخی اضطراب تلفنی را ایجاد کنند خصوصا اگر برای شخص سخت باشد تا تمرکز بالایی در حین گفتگو برای فکر و جواب دادن داشته باشد.
ریشه اضطراب تلفنی می تواند به دلیل ترس از مورد ارزیابی قرار گرفتن نیز ایجاد شود. اینکه نگران باشیم دیگران در مورد ما چگونه فکر می کنند. از طرفی هر موقعیت و تماس جدیدی می تواند باعث تولید اضطراب در فرد شود خصوصا که بروز اشتباه در آن بتواند تبعاتی به همراه داشته باشد. بنابراین این دلایل نیز می توانند در بروز اضطراب تلفنی موثر باشند.

اضطراب تلفنی

چگونه باید اضطراب تلفنی را کنترل کنیم؟

برای کنترل اضطراب تلفنی روش های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم:

منطقی باشید

بسیاری مواقع ما به دلیل وقوع رخدادی ناخوشایند هنگام صحبت تلفنی یا یک خرابکاری در حین صحبت در گذشته، دچار اضطراب می شویم. در واقع ذهن برای انجام یک تماس جدید بر اساس تجارب قبلی، شروع به تحریف واقعیت می کند تا داستانی برای شما بسازد و ترس شما را عمیق تر کند. در چنین موقعیت هایی که نگران خرابکاری های پیش رو هستید به چند نکته فکر کنید و به این سوال ها پاسخ دهید:

  • به تماس های تلفنی خوبی که با دیگران داشته اید فکر کنید و آنها را بشمارید.
  • موقعیت های تلفنی خود را بررسی کنید. آیا همواره به هم می ریخته اید؟
  • به این فکر کنید که در صورت بروز مشکل چگونه می توانید آن را حل کنید؟

با به چالش کشیدن باورهای منفی می توانید ذهنیت خود را درمورد تلفن زدن تغییر دهید.

بیشتر تماس تلفنی برقرار کنید

برقرار کردن تماس تلفنی به صورت مداوم می تواند ترس اینکار را در شما از بین ببرد. با انجام بیشتر آن اضطراب تلفنی را در خود کاهش می دهید.

ذهن را آماده کنید

زمانی که فرد دچار اضطراب می شود در واقع نشان می دهد برای آن رویداد آماده نیست و اعتماد به نفس کافی ندارد. برای اینکه سریعا این حس را برطرف کنید می توانید صحبت کردن پای تلفن را با خود تمرین کنید. اینکار باعث می شود اعتماد به نفس بیشتری برای صحبت داشته باشید و این موقعیت برای ذهنتان چندان نا آشنا نباشد تا دچار اضطراب شوید.

هر تماس را فرصتی برای یادگیری بدانید

هر کار جدید، تجربه ای جدید برای فرد است. گاهی لازم است خود را در معرض تجربه های جدید قرار دهید حتی اگر از آنها می ترسید و از حاشیه امن خود خارج شوید. با این تصور می توانید به تماس تلفنی خود به شکل تجربه ای جدید نگاه کنید و به این فکر کنید که اگر به خوبی پیش نرفت تجربه ای جدید است، نکته ای را به شما یاد داده و قدمی مثبت برای پیشرفت شما در زندگی است.

تمرکز خود را روی طرف مقابل قرار دهید

زمانیکه مضطرب هستید بیشتر ناظر رفتار خود می شوید تا از اشتباه جلوگیری کنید، اینکار باعث می شود بر روی شخص مقابل تمرکز نداشته باشید. برای جلوگیری از این کار خود را آماده تمرکز بر روی طرف مقابل کنید. اینکار باعث می شود ارتباط بهتری با شخص بگیرید و ترس شما حین صحبت کاهش یابد.

ضعف های خود را برطرف کنید

اگر واقعا در برخی موارد احساس ضعف دارید و این ضعف واقعی است سعی کنید به رفع آنها بپردازید. به طور مثال اگر مهارت های ارتباطی مناسبی ندارید آنها را فراگیرید. با اینکار می توانید خود را در موقعیتی با اعتماد به نفس بالا قرار دهید و از اضطراب تلفنی جلوگیری نمایید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.