برگ مو همان برگ درخت انگور است که در فرهنگ غذایی ایرانی برای طبخ برخی غذاها به کار می رود. بسیاری از افراد از برگ مو استفاده می کنند بدون اینکه از خواص بی نظیر آن با خبر باشند. در مقاله امروز به معرفی خواص برگ مو خواهیم پرداخت.
ارزش غذایی برگ مو
در برگ مو مواد مغذی بسیاری مانند ویتامین های C، E، A، K و B6 موجود است. همچنین موادی همچون آهن، ریبوفلاوین، کلسیم، مس، فیبر رژیمی، فولات، منیزیم و منگنز نیز در این گیاه وجود دارند. برگ مو کالری کمی دارد و می تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که در حال کاهش وزن هستند. سدیم، قند و چربی برگ مو بسیار کم است.
فواید برگ مو برای بدن چیست؟
برگ مو با توجه به ترکیبات خود می تواند نقش مهمی در سلامتی بدن و بهبود بسیاری مشکلات بدنی داشته باشد. در ادامه با مهم ترین خواص برگ مو آشنا می شوید:
تقویت سیستم ایمنی بدن
برگ مو حاوی ویتامین C است و می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید. همچنین این ویتامین نقش مهمی در بهبود عملکرد پادتن های بدن در برابر ویروس ها و باکتری ها دارد.
شما می توانید جهت خرید مکمل تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
تنظیم کننده قند خون
برگ مو شاخص گلیسمی پایینی دارد و برای افراد دارای دیابت بسیار مناسب است. همچنین فیبر برگ مو بالا است و می تواند به کاهش قند خون یاری رساند.
کاهش دهنده التهاب
خواص ضد التهابی برگ مو می تواند از بسیاری التهاب ها مانند ورم لوزه، ورم مزمن معده و التهاب مفاصل جلوگیری کند. وجود اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان ها در این گیاه خواص ضد التهابی به برگ مو می دهند.
جلوگیری از یبوست
فیبر بالای برگ مو می تواند در جلوگیری از یبوست مفید باشد. فیبر باعث می شود غذا بهتر هضم شود و مواد زائد راحت تر در روده ها حرکت کنند و خارج شوند.
بهبود دهنده گوارش
فیبر موجود در برگ مو نقش مهمی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جذب مواد مغذی در بدن دارد.
محافظت از مخاط روده
زینک موجود در برگ مو می تواند در ترمیم و محافظت مخاط روده مفید باشد. این ماده معدنی می تواند به سرعت صدمه وارد شده از اسهال به مخاط روده را درمان کند.
جلوگیری از اثر رادیکال های آزاد
ویتامین سی موجود در برگ مو نقش مهمی در دفع اثر رادیکال های آزاد برای بدن دارد. این ویتامین خواص آنتی اکسیدانی دارد و می تواند از بدن در برابر خطرات رادیکال های آزاد محافظت نماید.
پیشگیری از سرطان
نقش برگ مو در مبارزه با رادیکال های آزاد می تواند از جهش سلول های سرطانی پیشگیری کند و جلوی رشد تومور را بگیرد.
بهبود سلامت قلب
از آنجا که در برگ مو پتاسیم بالایی وجود دارد می تواند برای قلب مفید باشد. پتاسیم برای انقباض های طبیعی قلب ضروری است زیرا این انقباض ها خون را به تمام نقاط بدن پمپاژ می کنند.
پیشگیری از کم خونی
آهن به میزان بالایی در برگ مو وجود دارد و می تواند از کم خونی پیشگیری کند. از طرفی برگ مو حاوی ویتامینC است که نقش مهمی در جذب آهن در بدن دارد.
بهبود سلامت استخوان ها
کلسیم موجود در برگ مو می تواند برای تراکم استخوان، استحکام و سلامت آنها بسیار مفید باشد.
سلامت دندان ها
کلسیم برگ مو نقش مهمی در استحکام دندان ها و حفظ سلامت آنها دارد.
سلامت مفاصل
برگ مو حاوی منگنز است که نقش مهمی در ساخت غضروف دارد. از آنجا که غضروف باعث نرم شدن مفاصل و کاهش اصطکاک می شود، ساخت بیشتر آن نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به آرتروز ایفا می کند.
کاهش گرفتگی عضلات
منزیم برگ مو نقش شل کننده برای عضلات دارد و می تواند از گرفتگی عضلات جلوگیری نماید.
سلامت پوست
برگ مو حاوی مس است. مس نقش مهمی در تولید کلاژن که از اجزای ضروری پوست است دارد. مس برگ مو می تواند به کلاژن سازی بهتر پوست یاری رساند. از طرفی مس از بروز جوش بر روی پوست نیز جلوگیری می کند. ویتامین E موجود در برگ مو نیز از مواد ضروری برای پوست است و خواص آنتی اکسیدانی برای پوست دارد.
بهبود جراحت ها
خواص آنتی اکسیدانی برگ مو می تواند سرعت درمان بریدگی ها و زخم ها را افزایش دهد.
محافظت از دستگاه عصبی
ویتامین B موجود در برگ مو می تواند از دستگاه عصبی محافظت کند. این ویتامین از انتهای رشته های عصبی در برابر هر نوع آسیبی محافظت می کند و از احساس کرختی یا مورمور شدن بدن می کاهد. از طرفی ویتامین B6 برگ مو می تواند از مغز محافظت کند و عملکرد شناختی آن را بهبود بخشد. این ویتامین در جلوگیری از ابتلا به زوال عقل نیز موثر است.
بهبود نارسایی مزمن وریدی
این بیماری باعث می شود وریدهای بدن در انجام عمل پمپاژ دچار مشکل شوند و خون را به قلب بازگردانند. در اثر این بیماری پاها دچار تورم می شوند. مطالعات نشان داده اند عصاره برگ مو می تواند به کاهش این تورم یاری رساند. از طرفی برگ مو می تواند باعث بهبود عملکرد دستگاه گردش خون شود و از ایجاد رگ های واریسی جلوگیری نماید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- از علف لیمو یا لمون گرس چه می دانید؟
- رزماری چیست و چه خواصی برای بدن دارد؟
- با خواص گیاه مریم گلی آشنا شوید
ارسال نقد و بررسی