مکمل تقویت قوای جنسی

اثر بیسموت ساب سالیسیلات بر بهبود گوارش بدن

بیسموت ساب سالیسیلات

بیسموت ساب سالیسیلات برای درمان اسهال و رفع مشکلات دستگاه گوارش در بزرگسالان و نوجوانان استفاده می شود. همچنین در تسکین علائم ناراحتی معده مانند سوزش سر دل، سوء هاضمه و حالت تهوع در بزرگسالان و نوجوانان کاربرد دارد.

ترکیب بیسموت ساب سیترات، مترونیدازول و تتراسایکلین همراه با امپرازول برای درمان عفونت معده ناشی از باکتری هلیکوباکتر پیلوری و زخم اثنی عشر استفاده می شود. این باکتری در صورت عدم درمان می تواند باعث زخم معده شود. بیسموت ساب سالیسیلات نباید برای هیچ عفونت دیگری استفاده شود.

بیسموت ساب سالیسیلات در بدن چگونه عمل می کند؟

بیسموت ساب سالیسیلات یک کمپلکس نامحلول است که اسید سالیسیلیک و بیسموت سه ظرفیتی را تشکیل می دهد. پس از تجویز خوراکی، بیسموت ساب سالیسیلات در معده هیدرولیز می شود و به بیسموت اکسی کلرید تبدیل می شود که حداقل جذب جریان خون می شود و اسید سالیسیلیک که تقریباً به طور کامل جذب می شود.

بیسموت با سایر آنیون ها و ترکیبات مانند اسید هیدروکلریک، بی کربنات، فسفات و سولفید هیدروژن در دستگاه گوارش برهمکنش می کند و نمک های بیسموت مانند اکسی کلرید بیسموت، ساب کربنات بیسموت، فسفات بیسموت و بیسموت سولفید را تشکیل می دهد. فعالیت باکتری‌کشی و ضد میکروبی، عمدتاً با جلوگیری از اتصال و رشد باکتری‌ها بر روی سلول‌های مخاطی معده انجام می شود و هیچ تاثیری بر فلور طبیعی روده ندارد.

بیسموت ساب سالیسیلات با جلوگیری از اتصال باکتری به سلول‌های مخاطی، از ترشح روده و از دست دادن مایعات جلوگیری می‌کند، باعث جذب مجدد مایعات و الکترولیت‌ها می‌شود، التهاب دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد و باعث بهبود زخم از قبل موجود در معده می‌شود.

اسید سالیسیلیک از بیسموت ساب سالیسیلات جدا شده با مهار آنزیم سیکلواکسیژناز و محدود کردن تشکیل پروستاگلاندین، یک واسطه پیش التهابی، به اثرات ضد التهابی نمک های بیسموت می افزاید. بیسموت ساب سالیسیلات دارای فعالیت محافظت کننده سلولی و آرام بخش است که آن را به یک داروی موثر در بیماری زخم پپتیک تبدیل می کند. چسبندگی هلیکوباکتر پیلوری به سلول های اپیتلیال معده را مسدود می کند و فعالیت آنزیم های باکتری از جمله فسفولیپاز، پروتئاز و اوره آز را مسدود می کند.

قرص دستگاه گوارششما می توانید جهت خرید قرص دستگاه گوارش به صورت آنلاین از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

چه دارویی هایی حاوی بیسموت هستند؟

داروهای زیر حاوی ترکیباتی از بیسموت هستند:

  • بیسماترول.
  • دیوتام.
  • کائوپکتات.
  • کاپتولین.
  • کلا پکتین.
  • پپتو بیسمول.

چرا بیسموت ساب سالیسیلات تجویز می شود؟

 بیسموت ساب سالیسیلات برای درمان اسهال، سوزش سر دل و ناراحتی معده در بزرگسالان و کودکان 12 سال و بالاتر استفاده می شود. بیسموت ساب سالیسیلات در دسته ای از داروها به نام عوامل ضد اسهال قرار دارد. این دارو با کاهش جریان مایعات و الکترولیت ها به روده عمل می کند، التهاب داخل روده را کاهش می دهد و ممکن است ارگانیسم هایی را که می توانند باعث اسهال شوند را از بین ببرد.

آنچه قبل از مصرف بیسموت ساب سالیسیلات باید بدانید

اگر به مسکن های سالیسیلات مانند آسپرین، کولین منیزیم تری سالیسیلات، کولین سالیسیلات (Arthropan)، دیفلونیزال (Dolobid)، منیزیم سالیسیلات (Doan’s، دیگران) و سالسالات (Argesic، Disalic، سالژ) حساسیت دارید، یا چنانچه هر داروی دیگری چه داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها، مکمل های غذایی و محصولات گیاهی را مصرف می کنید یا قصد دارید مصرف کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر از داروهای زیر استفاده می کنید، با پزشک مشورت کنید:

  • ضد انعقاد (رقیق کننده خون) مانند وارفارین (کومادین)
  • آسپرین روزانه
  • دارو برای دیابت، آرتریت و نقرس.

آنتی بیوتیک های تتراسایکلین مانند دمکلوسایکلین (دکلومایسین)، داکسی سایکلین (دوریکس، ویبرامایسین)، مینوسیکلین (دایناسین، مینوسین) و تتراسایکلین (سومایسین) استفاده می کنید، آنها را حداقل 1 ساعت قبل یا 3 ساعت پس از مصرف بیسموت ساب سالیسیلات مصرف کنید.

هشدارهای مصرف بیسموت ساب سالیسیلات

اگر تا به حال زخم، مشکل خونریزی، مدفوع خونی یا سیاه شده یا بیماری کلیوی داشته اید، قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید. همچنین قبل از مصرف بیسموت ساب سالیسیلات در صورت داشتن تب یا مخاط در مدفوع احتیاط کنید.

اگر بیسموت ساب سالیسیلات را به کودک یا نوجوان می‌دهید، اگر کودک هر یک از علائم زیر را قبل از دریافت دارو داشت، به پزشک اطلاع دهید: استفراغ، بی‌حالی، خواب‌آلودگی، گیجی، پرخاشگری، تشنج، زردی پوست. یا چشم، ضعف یا علائمی شبیه آنفولانزا.

اگر مشکلات خونریزی، زخم معده، خون در مدفوع خود دارید یا اگر به آسپرین یا سایر سالیسیلات ها حساسیت دارید، نباید از بیسموت ساب سالیسیلات استفاده کنید. این دارو را به کودک یا نوجوان مبتلا به تب، علائم آنفولانزا یا آبله مرغان ندهید.

بیسموت ساب سالیسیلات

عوارض جانبی بیسموت ساب سالیسیلات

در صورت داشتن علائم واکنش آلرژیک :

  • کهیر؛
  • دشواری در تنفس؛
  • تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو.

مصرف بیسموت ساب سالیسیلات را متوقف کنید و اگر موارد زیر را دارید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تغییر در رفتار با حالت تهوع و استفراغ؛
  • از دست دادن شنوایی یا زنگ زدن در گوش؛
  • اسهال که بیش از 2 روز طول بکشد؛
  • تشدید علائم معده

بیسموت ساب سالیسیلات می تواند باعث ایجاد زبان سیاه یا تیره شود. این یک عارضه جانبی بی ضرر است.

عوارض جانبی رایج عبارتند از:

یبوست؛ یا مدفوع تیره رنگ

چه داروهای دیگری بر بیسموت ساب سالیسیلات تأثیر می گذارد؟

قبل از استفاده از بیسموت ساب سالیسیلات با سایر داروها با پزشک مشورت کنید، به خصوص:

  • داروی آرتریت؛
  • داروی نقرس؛
  • انسولین یا داروهای خوراکی دیابت؛
  • رقیق کننده خون – وارفارین، کومادین، جانتوون.

این لیست کامل نیست. سایر داروها ممکن است بیسموت ساب سالیسیلات را تحت تأثیر قرار دهند، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی. همه تداخلات دارویی ممکن در اینجا ذکر نشده است.

بیسموت ساب سالیسیلات

اگر یک دوز را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد؟

از آنجایی که بیسموت ساب سالیسیلات در صورت نیاز استفاده می شود، ممکن است در برنامه دوز نباشید. اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرا رسیده است، از هر نوبت فراموش شده صرفنظر کنید. از دو دوز در یک زمان استفاده نکنید.

هنگام مصرف بیسموت ساب سالیسیلات از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟

قبل از مصرف سایر داروهای ضد اسید یا اسهال، یا مصرف داروهایی که ممکن است حاوی سالیسیلات باشند (مانند آسپرین، سالسالات، منیزیم سالیسیلات، کولین سالیسیلات، دیفلونیزال، اکوترین، تریکوسال، تریلیسیت و غیره) از پزشک یا داروساز سوال کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.