مکمل تقویت قوای جنسی

آسیب های تجاوز جنسی بر جسم و روان

آسیب های تجاوز جنسی

برخی افراد ممکن است در طول زندگی خود قربانی تجاوز جنسی شوند. تجاوز جنسی به رابطه ای گفته می شود که فردی با استفاده از ضرب، جرح، و خشونت و تهدید، دیگری را به نزدیکی جنسی یا انجام یا تحمل عمل جنسی کند. قربانی تجاوز نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر روحی روانی نیز می تواند در معرض آسیب های فراوانی باشد. در مطلب امروز به آسیب های تجاوز جنسی در فرد قربانی خواهیم پرداخت.

آسیب های فیزیکی تجاوز جنسی

عمل تجاوز جنسی می تواند با خشونت و یا بدون خشونت و با استفاده از ایجاد اختلال با مواد مخدر و هنگام ناهشیاری فرد انجام شود. زمانیکه فرد، قربانی تجاوز خشونت آمیز می شود دچار آسیب های فیزیکی می گردد. برخی از این علائم این آسیب ها به شرح زیرند:

  • کبودی یا خونریزی در داخل یا اطراف ناحیه واژن و مقعد
  • کبودی در سایر نواحی بدن
  • بارداری ناخواسته
  • عفونت‌های ادراری شدید
  • سکس‌ های دردناک به دلیل آسیب دیدن بافت داخلی واژن
  • بروز فیبروم رحم یا تومورهای غیرسرطانی در دیواره‌ عضلانی
  • ابتلا به بیماری ‌های مقاربتی مانند ایدز، زگیل تناسلی، سیفلیس، سوزاک، کلامیدیا و غیره

اثرات روحی روانی تجاوز جنسی

بسیاری از قربانیان تجاوز در دوره های کوتاه مدت و بلند مدت درگیر مشکلات روحی روانی می شوند. در ادامه با شایع ترین احساسات فرد پس از تجاوز جنسی آشنا می شوید:

استرس پس از سانحه

یکی از آسیب های تجاوز جنسی، استرس پس از سانحه است. این استرس یک اختلال اضطرابی است و می تواند پس از سانحه بیش از یک ماه رخ دهد و معمولا سه ماه پس از تجاوز جنسی در فرد آغاز می شود. این استرس می تواند زندگی فرد را تحت شعاع قرار دهد. به طور مثال فرد یک لحظه حال خوبی داشته باشد و پس از چند دقیقه دچار حمله شود. حملات استرس پس از سانحه به شکل تعریق، تپش قلب و تنگی نفس است. ممکن است فرد در مواردی با کوچکترین صدایی دچار دگرگونی و استرس شود.

افسردگی

این اختلال در بیشتر قربانیان پس از تجاوز جنسی دیده می شود و از مهم ترین آسیب های تجاوز جنسی می باشد. افراد قربانی، احساس غم و پوچی دارند و علاقه ای به ادامه فعالیت های روزانه در خود حس نمی کنند. اختلال خواب به دلیل تداعی صحنه تجاوز در این افراد بسیار شایع است. کاهش یا افزایش اشتها نیز می تواند از نشانه های افسردگی پس از تجاوز جنسی باشد. بسیاری از قربانیان حتی میل به خودکشی پیدا می کنند زیرا گمان می کنند از این راه می توانند از خاطرات ناخوشایند تجاوز رها شوند.

آسیب های تجاوز جنسی

احساس گناه

یکی از آسیب های تجاوز جنسی احساس گناه در فرد است. فرد مدام لحظات پیش از تجاوز را مرور می کند و مدام در حال یافتن مقصر است. اینکه خود باعث این مسئله شده است یا نه. این مسئله باعث می شود فرد تجاوز را به مراجع گزارش نکند و متجاوز به راحتی به زندگی خود ادامه دهد.

خشم

قربانی تجاوز یا خشم را به خود معطوف می کند و خود را مقصر می داند و یا این خشم را بر سر دیگران خالی می کند. در واقع این خشم همان خشمی است که هنگام تجاوز فرد نتوانسته است به متجاوزگر نشان دهد.

بی اعتمادی

از دیگر آسیب های تجاوز جنسی عدم اعتماد به افراد است. این حالت زمانی ایجاد می شود که یکی از نزدیکان یا افراد مورد اعتماد فرد به او تجاوز کنند. این مسئله باعث می شود فرد نتواند به دیگران اعتماد کند.

تداعی لحظات تجاوز

یکی از آسیب های تجاوز جنسی این است که فرد قربانی به صورت ناخودآگاه مدام صحنه تجاوز را در ذهن مرور می کند. جملات و چهره متجاوزگر و تمام وقایع مدام در ذهن فرد نقش می بندند و این مسئله شدت افسردگی را در فرد بالا می برد.

اختلال شخصیت مرزی

فردی که دچار اختلال شخصیت مرزی می شود نسبت به هر چیزی ممکن است احساسات فوق العاده ای از خود نشان دهد. در قربانیان تجاوز این احساسات می تواند نسبت به محرکی باشد که فرد را به یاد صحنه تجاوز می اندازد.

آسیب های تجاوز جنسی

اختلالات اشتها

سه نوع اختلال در اشتها می توانند از جمله آسیب های تجاوز جنسی باشند؛ بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و اختلال پرخوری. بی اشتهایی عصبی به گونه ای است که فرد با وجود لاغر بودن خود را چاق تصور می کند و از غذا خوردن امتناع می کند. این مسئله می تواند به گرسنگی و مرگ بر اثر سوء تغذیه بیانجامد. پرخوری عصبی باعث مصرف بیش از حد غذا در فرد می شود و گاهی فرد با ایجاد شرایط استفراغ اجباری کالری دریافت شده را به سرعت باز می گرداند. در اختلال پرخوری که مشابه پرخوری عصبی است فرد بسیار غذا می خورد اما تمایلی به بازگرداندن کالری اضافه ندارد و آن را حفظ می کند.

اختلال خواب

اختلال خواب می تواند به دو شکل پرخوابی و کم خوابی باشد. برخی برای فراموش کردن تجاوز سعی می کنند بیشتر بخوابند اما دسته دوم به دلیل یادآوری مداوم صحنه تجاوز از خوابیدن ناتوان می شوند.

احساس ناتوانی در زندگی

از جمله آسیب های تجاوز جنسی این است که فرد تمرکز سابق را در زندگی ندارد و نمی تواند در موقعیت های مهم زندگی تصمیم گیری داشته باشد. این حس به این دلیل در فرد ایجاد می شود که قربانی گمان می کند متجاوزگر کنترل جسم و روح او را در دست گرفته است و او هیچ اختیاری بر زندگی خود ندارد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.