مکمل تقویت قوای جنسی

چه غذاهایی به کاهش استروژن در بدن کمک می کنند؟

چه غذاهایی به کاهش استروژن در بدن کمک می کنند؟

استروژن نام گروهی از هورمون های زنانه است که در سیکل طبیعی تخمدان آزاد می شود. طی دوران بارداری، مقدار زیادی از استروژن‌ها ترشح می‌شوند. اگر سطح استروژن در بدن افزایش یابد مشکلاتی از جمله اضافه وزن، فیبروکیستیک سینه، کیست تخمدان، قائدگیهای نامنظم، سردردها و در بعصی موارد سرطان سینه در بدن به وجود می آیند. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راه های طبیعی برای کاهش استروژن در بدن هستند. یکی از این راهکارها حفظ سلامت تغذیه و رژیم غذایی است.

مکمل بارداریشما می توانید جهت خرید مکمل بارداری از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

چه غذاهایی  باعث کاهش استروژن در بدن می شوند؟

یکی از سوالات پرتکرار این است که چه غذایی باعث کاهش این هورمون در بدن می شوند. در ادامه به معرفی این غذاها می پردازیم.

فیبرها:

یکی از غذاهایی که باعث کاهش استروژن در بدن می شود، فیبرها هستند. در واقع رژیم غذایی حاوی فیبر باعث کاهش سطح استروژن در خون می گردد. استروژن مازاد در بدن  از طریق مدفوع خارج میشود؛ اما اگر بنا به دلایلی مدفوع در روده باقی بماند،استروژن دوباره در بدن جذب می‌شود. کرفس،سیب، توت، بلغور، جو، آجیل، مغزها و انواع حبوبات غذاهای حاوی فیبر هستند که باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

بذرکتان:

بذر کتان خود منبع استروژن گیاهی به شمار می رود، به همین دلیل نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. بذر کتان بهترین منبع حاوی لیگنان است که میتوانید در پخت نان یا کیک از آن استفاده کنید. همچنین می توانید بذر کتان را بر روی سالاد بپاشید و بخورید.

سویا:

سویا و محصولات مبتنی بر سویا، مانند توفو حاوی ایزوفلاون هستند که به کاهش سطح استروژن اضافی کمک می کند. با این حال، سویا ممکن است برای همه مناسب نباشد، زیرا می تواند از جذب برخی داروها جلوگیری کند و ممکن است اثرات سلامتی دیگری داشته باشد. سویا را در مقادیر متوسط به عنوان بخشی از رژیم متعادل خود مصرف کنید.

چای سبز:

چای سبز حاوی کاتچین است که به متابولیسم استروژن و کاهش سطوح اضافی آن در بدن کمک می کند. می توانید آن را گرم یا سرد، ساده یا طعم دار شده با کمی عسل یا لیمو بنوشید.

ماهی ها:

ماهی های چرب مانند سالمون و خال خالی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که در متعادل کردن هورمون ها در بدن نقش دارند.

غذاهای حاوی سولفور:

کبد در بدن مانند فیلتر عمل می کند و مواد مضر را از جریان خون پاک میکند و آنها را از بین میبرد. این ارگان فعال می تواند استروژن اضافی را در بدن جذب کند. وقتی کبد به درستی کار نکند، سطح مواد مضر و سمی در بدن بالا میرود. به همین دلیل بهتر است غذاهایی مصرف شوند که کبد را پاک سازی می کنند و همین امر به کاهش استروژن در بدن کمک می کند.

غذاهایی مانند پیاز، سیر، زرده تخم مرغ به دلیل وجود گوگرد در مواد تشکیل دهنده خود می توانند سم های کبد را از بین ببرند. غذاهای دیگری از جمله لیمو، اسفناج، سبزیجات برگ پهن و سبز و کلم بروکلی به سم زدایی بدن کمک می کنند و در نتیجه سبب کاهش استروژن در بدن می شوند. باید توجه داشته باشد که کلم بروکلی خود حاوی استروژن گیاهی است، به همین دلیل نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

غذاهای ارگانیک:

از میوه ها، سبزیجات و حتی گوشت ارگانیک استفاده کنید. غذاهایی ارگانیک هستند که در کشت و تولید آنها از آفت کش ها استفاده نمی شود و یا هورمونی به آنها اضافه نمی گردد.

اگر از میوه هایی استفاده می کنید که ارگانیک نیستند حتما قبل از استفاده آنها را به خوبی بشویید. این غذاها برای کاهش استروژن و ارتقا سلامتی بسیار مفید هستند. بهتر است به جای استفاده از محصولات شیمیایی، استفاده از محصولات ارگانیک را به رژیم غذایی خود بیافزاید.

چه غذاهایی  باعث کاهش استروژن در بدن می شوند؟

پرهیز غذایی برای حفظ تعادل هورمون استروژن 

برای کاهش سطوح استروژن در بدن، مصرف برخی غذاها باید محدود شود. همچنین برخی از غذا ها باید به طور کامل از رژیم غذایی حذف شوند. غذا ها و نوشیدنی هایی که حاوی کافئین هستند باید از رژیم غذایی کنار گذاشته شوند. مطالعات نشان داده  اند که در برخی موارد، مصرف یک فنجان قهوه در روز می تواند سطوح استروژن را افزایش دهد.

  • غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده: این غذاها اغلب سرشار از مواد افزودنی، نگهدارنده و مواد مصنوعی هستند که ممکن است تعادل هورمونی را مختل کنند.
  • محصولات لبنی پرچرب: محصولات لبنی پرچرب مانند شیر کامل، پنیر و بستنی ممکن است حاوی هورمون‌های رشد باشند که می‌توانند به تسلط استروژن کمک کنند.
  • گوشت های غیر ارگانیک: برخی از گوشت ها، به ویژه گوشت های حیوانات تحت درمان با هورمون، ممکن است حاوی سطوح بالایی از استروژن و سایر هورمون ها باشند.
  • الکل: مصرف زیاد الکل می تواند تعادل هورمونی را مختل کند و به تسلط استروژن کمک کند.
  • کافئین: کافئین همچنین می تواند تعادل هورمونی را مختل کند و ممکن است در برخی افراد به تسلط استروژن کمک کند.

کدام میوه ها به کاهش استروژن در بدن کمک می کنند؟!

هورمون پروژسترون سطح استروژن  را در طول دوره قاعدگی متعادل می کند. باید توجه داشت که در سیکل های نامنظم، سطوح استروژن افزایش می یابد و همین امر تاثیرات نامطلوبی بر بدن دارد.

سطح بالای این هورمون در بدن مشکلاتی نظیر تغییر خلقیات، افزایش وزن، سردرد، حساسیت پستان و حتی سرطان سینه و رحم را بوجود می آورد. با این حال، مصرف برخی میوه ها (و همچنین غذا ها) به تنظیم و کاهش استروژن در بدن کمک می کند و از بروز مشکلات و اختلالات شدید جلوگیری به عمل می ورد.

انار:

موسسه تحقیقات سرطان در آمریکا یادآور می شود که انار سرشار از آنتی اکسیدان است و همچنین اثرات ضد آروماتازی دارد. آروماتازی آنزیمی است که  تستسترون و هورمونهای استروئیدی و چربی را به این هورمون تبدیل می کند. انار با مسدود کردن این آنزیم، به کاهش استروژن در خون کمک می کند و به بهبود سلامتی کمک می کند.

انگور و کاهش استروژن:

انگور یکی دیگر از میوه های حاوی آنتی اکسیدان است که اثرات مشابهی در جلوگیری از تولید این هورمون در بدن دارد. موسسه تحقیقات سرطان در آمریکا اعلام کرده است که این میوه، با مهار آنزیم آروماتاز، به حفظ تعادل و کاهش استروژن در بدن کمک می کند.

توت ها:

برخی از انواع توت ها مانند توت فرنگی و تمشک، حاوی ترکیباتی هستند که به کاهش سطح استروژن اضافی کمک می کنند. توت ها را به عنوان میان وعده بخورید یا به اسموتی ها یا بلغور جو دوسر اضافه کنید.

انجیر:

انجیر دارای مزایای متعددی است. این میوه پر دانه سرشار از فیبر است و به کاهش وزن کمک می کند. با توجه به اینکه هورمونها در بافت چربی ذخیره می شوند، این میوه با کاهش استروژن و چربی های مازاد در بدن کمک می کند. بنابراین مصرف روزانه انجیر به طور ویژه به زنان یائسه پیشنهاد می شود. همچنین این میوه از بروز سرطان سینه جلوگیری به عمل می آورد.

مرکبات:

مرکبات از جمله پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از ویتامین سی و مواد مغذی هستند. علاوه بر این، این میوه‌ها تولید بیش از حد هورمون استروژن را در بدن متوقف می کنند. کاهش استروژن در بدن امری بسیار مهم است که تنها با پیروی از رژیم غذایی سالم می توانید این هورمون حیاتی را متعادل نگاه دارید. رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی دارد. بنابراین بهتر است به این مسئله توجه زیادی داشته باشید و از مصرف غذاهای آماده به شدت بپرهیزید.

قرص تقویت سیستم ایمنیشما می توانید جهت خرید قرص تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

تغییرات سبک زندگی و درمان تسلط استروژن

  1. مطمئن شوید که یک رژیم غذایی سالم شامل میوه ها، سبزیجات و غلات کامل می خورید. برای کاهش تسلط استروژن، از مصرف غذاهای شیرین و فرآوری شده خودداری کنید.
  2. ورزش منظم می تواند به تعادل هورمون ها و بهبود سلامت کلی کمک کند.
  3. استرس می تواند تعادل هورمونی را مختل کند. مدیتیشن و یوگا فعالیت های خوبی برای کاهش استرس هستند.
  4. سعی کنید خود را در معرض سموم محیطی قرار ندهید. برخی از مواد شیمیایی و سموم می توانند استروژن را در بدن تقلید کنند و باعث غلبه استروژن شوند.
  5. از ظروف پلاستیکی برای غذا و نوشیدنی استفده نکنید.
  6. با خواب کافی تعادل هورمونی را حفظ کنید.
  7. ساعت خواب در شب را هدف قرار دهید.
  8. هورمون درمانی می تواند غلبه استروژن را اصلاح کند. برای تعیین بهترین روش درمانی با پزشک خود مشورت کنید.

نکات پایانی

استروژن برای عملکرد صحیح دستگاه تناسلی زنان ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به مشکلات مختلفی شود. استروژن بیش از حد در بدن می تواند باعث نفخ و نوسانات خلقی (PMS) ، افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به سرطان های خاص شود. افزودن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی می تواند به کنترل سطح استروژن کمک کند. علاوه بر رژیم غذایی، باید با ورزش کافی و مدیریت استرس، یک سبک زندگی سالم را نیز حفظ کنید.

عوامل زیادی مانند قرار گرفتن در معرض سموم محیطی، عدم تعادل هورمونی و عادات سبک زندگی ناسالم باعث تسلط استروژن می شوند. بنابراین بهتر است ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، جهت پرداختن به تسلط استروژن در بدن خود و علل آن با یک متخصص مشورت نمایید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.