مکمل تقویت قوای جنسی

بیماری کبد چرب چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟

بیماری کبد چرب چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟

کبد چرب نام بیماری است که این روزها زیاد در مورد آن شنیده ایم. کبد یکی از مهمترین ارگان های بدن است که اگر آسیب ببیند سلامتی انسان به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد. به همین دلیل توجه به سلامتی این ارگان اهمیت بسیار زیادی دارد. همانطور که می دانید، کبد برای اینکه سالم بماند نیازمند این است که درون آن کمی چربی وجود داشته باشد اما اگر تجمع چربی بیش از اندازه شود می تواند عوارض بسیار بدی را برای بدن به همراه داشته باشد. وظیفه اصلی کبد پردازش غذاهاست، در حقیقت کبد مانند یک فیلتر عمل می کند و از ورود مواد مضر به درون خون جلوگیری می کند. به طور کلی اگر سلولهای کبدی دچار آسیب دیدگی شوند، خود این ارگان می تواند آنها را ترمیم کند، اما اگر این آسیب دیدگی ادامه پیدا کند کبد دچار التهاب می گردد.

قرص کبدشما می توانید جهت خرید قرص کبد از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم کبد چرب

 اگر این بیماری در مراحل اولیه باشد، معمولا علائمی ندارد. اما با پیشرفت این بیماری علائم یک به یک ظاهر می شوند. یکی از علائم اصلی این بیماری بروز دردهای شکمی و خستگی است. با توجه به این موضوع که در بیماری کبد چرب تجمع چربی در بدن افزایش پیدا می کند، التهاب در کبد بالا می رود و علائم زیر بروز می کنند:

  • کاهش اشتها
  • کاهش وزن
  • ضعف عمومی بدن
  • درد در ناحیه شکم
  • خستگی
  • گیجی

اگر این بیماری شدید شود علائمی نظیر بزرگ شدن شکم، زردی پوست و چشم و خونریزی داخلی نیز ممکن است رخ دهد. به همین دلیل با بروز اولین علائم بهتر است که برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

چرا کبد چرب به وجود می آید؟

چرا کبد چرب به وجود می آید؟

یکی از سوالات پرتکرار در مورد این بیماری این است که چرا این بیماری به وجود می آید؟! به طور کلی دلایل متفاوتی وجود دارند که می توانند سبب بروز این بیماری شوند و از مهمترین آنها می توان به مصرف بیش از حد الکل، اضافه وزن و مصرف بیش از حد مواد قندی و چربی اشاره کرد. همچنین کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند. از عوامل دیگر بروز این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم تحرک بودن
  • مصرف برخی از داروها
  • ژنتیک
  • افزایش چربی خون

در اینجا ذکر این نکته حائز اهمیت است اگر قدرت بدن برای انجام متابولیسم چربی کاهش پیدا کند، سلولهای چربی اضافی در کبد ذخیره می شوند و همین امر سبب بروز این بیماری می شود.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کبد چرب هستند؟

به طور کلی کسانی که اضافه وزن دارند و یا الکل زیادی مصرف می کنند از جمله کسانی هستند که به احتمال زیاد به این بیماری مبتلا می شوند. افراد دیگری که جز گروه های پرخطر در ابتلا به این بیماری به شمار می روند، افرادی هستند که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند. زیرا مطالعات نشان داده اند هر چقدر بدن بیشتر در مقابل انسولین مقاوم شود، چربی کبدی افزایش پیدا می کند. افرادی که از بیماریهای متابولیکی رنج می برند، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

انواع بیماری کبد چرب

این بیماری به چند دسته تقسیم می شود که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:

  • کبد چرب غیر الکلی : منشا این بیماری ارتباطی به مصرف الکل ندارد و طی آن تجزیه چربی در کبد به سختی انجام می شود.
  • کبد چرب الکلی: منشا این بیماری به دلیل مصرف بیش از اندازه کبد است. که طی آن کبد دیگر نمی تواند چربی ها را تجزیه کند. این بیماری معمولا با عدم مصرف الکل رو به بهبودی می رود.
  • کبد چرب دوران بارداری: این بیماری به دلیل بارداری به وجود می آید و عمدتا در سه ماهه سوم بارداری رخ می دهد و علائمی نظیر درد در ناحیه راست شکم، سردرد، خستگی، کاهش اشتها و زردی را به همراه دارد.

انواع گریدهای کبد چرب

انواع گریدهای کبد چرب

تاکنون شنیده اید که وقتی مبتلا به این بیماری می شوید از شما می پرسند که این بیماری از کدام گرید است؟! گرید در واقع همان مرحله و یا شدت وخامت این بیماری را نشان می دهد و هر چقدر که گرید این بیماری بالاتر باشد، مدل آن شدیدتر است که به شرح زیرند:

  • کبد چرب گرید 1 : ساده ترین نوع این بیماری است که معمولا به دلیل مصرف غذاهای ناسالم رخ می دهد
  • کبد چرب گرید 2: این بیماری کمی سخت تر از وضعیت پیشین است و فرد باید تحت معالجه قرار گیرد و از رژیم غذایی خاصی پیروی کند.
  • کبد چرب گرید 3: این بیماری شرایط سخت تر از گرید 2 است که فرد باید وزن خود را کاهش دهد، مصرف مواد محرک و الکل را به طور کامل کنار بگذارد و دائما ورزش کند.
  • کبد چرب گرید 4: این وضعیت که به سیروز کبدی معروف است خطرناکترین مرحله این بیماری است و فرد به پیوند کبد نیاز دارد.

تشخیص کبد چرب

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، این بیماری معمولا با بروز خستگی، کاهش اشتها و درد در ناحیه شکم خود را نشان می دهد. به همین دلیل به محض بروز چنین نشانه هایی باید سریعا برای درمان به پزشک مراجعه کنیم. پزشک برای تشخیص این بیماری راهکارهای زیر را به کار می برد:

  • معاینات فیزیکی
  • آزمایش خون
  • عکس برداری سی تی اسکن و ام آر آی
  • بیوپسی از بافت کبد

درمان کبد چرب

درمان کبد چرب

برای درمان این بیماری انواع راهکارها پیشنهاد می شوند، اما بهتر است بدانید که هیچ گونه دارویی که بتواند مستقیم این بیماری را درمان کند وجود ندارد و از بیمار خواسته می شود با رعایت برخی از موارد، شرایط خود را به صورت ایده آل در آورد. یکی از مواردی که این بیماران در پروسه درمان باید به آن توجه داشته باشند عدم مصرف الکل است. همچنین، بیمارانی که اضافه وزن دارند نباید از مواد قندی استفاده کنند و باید سطح تری گلیسیرید خون خود را نرمال نگه دارند.

یکی از موارد مهمی که به این بیماران توصیه می شود ورزش و تحرک است. مطالعات نشان داده اند هیچ چیز مانند تحرک و ورزش نمی تواند به بهبود این بیماری کمک کند. همچنین، پیروی از رژیم غذایی سالم مانند مصرف میوه ها و سبزیجات سبب می شود بدن بیمار به انواع ویتامین ها و مواد معدنی دست پیدا کند و التهابات بدنی اش کاهش چشمگیری پیدا می کند. در کنار این موارد افرادی که به بیماریهای مزمن مانند دیابت و یا کلسترول بالا مبتلا هستند باید با استفاده از راهکارهای مناسب این بیماری ها را کنترل کنند.

قرص کبد

انواع قرص کبد موجود هستند که با توجه به فرمولاسیون های برای کنترل این بیماری طراحی شده اند که به روند بهبود بیماری کمک می کنند و درمانی موثر برای این بیماری به شمار می روند. برای خرید این قرص ها می توانید به داروخانه ها و یا داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

درمان های خانگی برای کبد چرب

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که داروهای گیاهی نقش موثری در درمان این بیماری دارند. داروهای موثر گیاهی برای درمان این بیماری به شرح زیر هستند:

  • شاه تره و خارشتر
  • سنکنجبین عنصلی
  • دم کرده گل مریم

داروخانه آنلاین خواندن مقالات زیر را به شما پیشنهاد میدهد:

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.