مکمل تقویت قوای جنسی

گلایسین؛ اسید آمینه ای مفید برای بدن

گلایسین

اسیدهای آمینه انواع مختلفی دارند و یکی از آنها گلایسین است. بدن برای عملکرد صحیح خود به این ماده نیاز دارد. گلایسین می تواند توسط بدن تولید شود و برخلاف برخی دیگر از آمینواسیدها تنها با غذا خوردن تولید نمی شود. گلایسین به شکل مکمل نیز در بازار موجود و قابل استفاده است. در ادامه با این ماده و نکات بسیار مهم در ارتباط با آن آشنا می شوید.

گلایسین چه فوایدی برای بدن دارد؟

گلایسین در ترکیب پروتئین هایی خاص مانند کلاژن وجود دارد. کلاژن پروتئینی ساختاری است که در بافت های همبند وجود دارد و در پوست، ماهیچه ها، غضروف ها، استخوان ها و رباط ها وجود دارد. گلایسین حدود 33 درصد از کلاژن بدن را تشکیل می دهد.

گلایسین می تواند فوایدی همچون موارد زیر را برای بدن داشته باشد:

  • بهبود حافظه و خلق و خو

گلایسین باعث تحریک تولید سروتونین می شود. سروتونین هورمون شادی آور است و باعث بهبود خلق و خو، تفکر، حافظه و خواب می گردد.

آزمایشاتی که بر روی جوندگان انجام شده نشان داده مکمل گلایسین باعث افزایش سروتونین می شود. با توجه به این نتیجه بسیاری معتقدند گلایسین می تواند نوعی داروی ضدافسردگی طبیعی باشد هر چند باید دانست این تاثیر کوتاه مدت است. در آزمایشی مشخص شد مصرف مکمل گلایسین می تواند تنها در مدت 10 تا 20 دقیقه سروتونین را افزایش دهد در حالیکه داروهای مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین می توانند میزان سروتونین را تا 180 دقیقه بالا نگه دارند.

باید دانست این آزمایش های بر روی حیوانات انجام شده و ممکن است بر روی انسان ها نتایج متفاوتی داشته باشد.

  • کاهش عوارض داروهای اسکیزوفرنی

تحقیقات انجام شده در سال 2016 شواهد متناقضی در مورد تاثیر گلایسین بر اسکیزوفرنی نشان داد. برخی از تحقیقات نشان از تاثیر مصرف مکمل های گلایسین و داروهای ضد روان پریشی بر کاهش عوارض جانبی شناختی داشتند، در حالیکه در برخی دیگر از تحقیقات این نتایج بدست نیامد. محققان پس از این تحقیقات نتیجه گرفتند باید دوز نسبتا بالایی از گلایسین مصرف شود تا نتایج مثبت دیده شود.

  • کاهش احتمال ابتلا به حمله قلبی

به دلیل اینکه گلایسین آنتی اکسیدان و ضد التهاب است می تواند از آسیب سلولی جلوگیری کند و یا باعث کاهش آن شود. این عملکرد می تواند در کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی موثر باشد.

در سال 2015 پژوهشی در مجله انجمن قلب آمریکا اعلام کرد خطر حمله قلبی در افرادی که گلایسین پلاسمای بیشتری داشته اند با کاهش مواجه بوده است.

  • بهبود خواب

برخی تحقیقات حاکی از این هستند که مصرف مکمل های گلایسین می تواند باعث بهبود کیفیت خواب در افراد مبتلا به بی خوابی شود.

در سال 2015 محققان ژاپنی نقش گلایسین بر بهبود خواب موش ها را بررسی کردند. آنها متوجه شدند گلایسین به دلیل تغییر دادن دما و ریتم شبانه بدن باعث بهبود خواب موش ها می شود.

در تحقیق دیگری که در سال 2012 انجام شد نقش گلایسین بر عملکرد روزانه افراد دچار اختلال خواب بررسی شد. مصرف گلایسین باعث کاهش احساس خستگی و خواب آلودگی شد و عملکرد این افراد را در مقایسه با گروه کنترل بهبود بخشید.

با تمام این شواهد به دلیل این که بیشتر تحقیقات بر روی حیوانات بوده و تحقیقات انسانی بر روی جامعه هدف کوچکی انجام شده به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

گلایسین

  • کاهش آسیب ناشی از سکته مغزی ایسکمیک

در تحقیقات اولیه که در سال 2000 انجام شدند اثرات گلایسین پس از سکته ایسکمیک مورد بررسی قرار گرفت. محققان پس از انجام این تحقیق بر روی 200 شرکت کننده دچار سکته مغزی ایسکمیک در شریان کاروتید شده، به این نتیجه رسیدند که دوز زیر زبانی گلایسین که در عرض 6 ساعت پیش از سکته به بیمار داده شده در محدود کردن آسیب وارد شده به مغز موثر بوده است.

در آزمایش دیگری در سال 2015 محققان به دلیل افزایش میزان مرگ و میر ناشی از سکته مغزی و تاثیر گلایسین بر آن، حدود 29 هزار فرد ژاپنی بزرگسال را مورد بررسی قرار دادند. آنها متوجه شدند رژیم غذایی با مقدار زیاد گلایسین، باعث افزایش فشار خون سیستولیک در مردان و افزایش خطر مرگ ناشی از سکته قلبی در آنها شده است.

نتیجه این دو تحقیق در تضاد با یگدیگرند. ممکن است مصرف زیاد گلایسین خطر ناشی از سکته مغزی را در برخی افراد بالا ببرد.

فواید دیگر گلایسین

علاوه بر موارد فوق از گلایسین برای بهبود موارد زیر نیز استفاده می شود:

  • آسیب کبدی
  • بزرگ شدن پروستات
  • زخم پا
  • مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2

آیا گلایسین عوارض جانبی دارد؟

مصرف مکمل گلایسین علاوه بر مزایایی که به آنها اشاره شد می تواند باعث بروز برخی عوارض جانبی در برخی افراد شود. به طور معمول این مکمل ها در صورتیکه به درستی و طبق دستورالعمل استفاده شوند عوارضی ندارند. با این حال هنوز تحقیقات کافی در مورد مصرف طولانی مدت مکمل های گلایسین انجام نشده است و نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.

 ممکن است برخی افراد پس از مصرف مکمل های گلایسین دچار علائم گوارشی زیر شوند:

  • حالت تهوع
  • اسهال
  • ناراحتی معده
  • استفراغ

موارد احتیاطی مصرف گلایسین

اگر داروهای ضد روان پریشی یا آنتی سایکوتیک استفاده می کنید پیش از مصرف گلایسین با پزشک خود مشورت کنید. همچنین مصرف گلایسین در دوره بارداری و شیردهی توصیه نمی شود مگر با تجویز پزشک.

مقدار مصرف گلایسین

پیش از مصرف مکمل گلایسین با پزشک خود در مورد نیازهای خود و مصرف گلایسین مشورت کنید. گلایسین در چند فرمول مختلف تهیه می شود که رایج ترین آن کپسول خوراکی است و با دوزهای 500 تا 100 عرضه می شود. این مکمل ها به شکل پودر هم در دسترس می باشند.

کرم های موضعی حاوی گلایسین و اسیدآمینه های L-cysteine و DL-threonene نیز برای بهبود زخم پا موجود هستند و با نسخه پزشک قابل تهیه می باشند. از این کرم ها می توان 1 تا 2 بار در روز و یا یک روز در میان استفاده کنید.

گلایسین

آیا مسمومیت با گلایسین امکان پذیر است؟

به ندرت ممکن است با گلایسین مسمومیت رخ دهد اما اگر با آب استریل استفاده شود این اتفاق ممکن است. مسمومیت با گلایسین می تواند با علائم زیر همراه باشد:

  • ضعف
  • استفراغ
  • اختلالات بیناییa
  • احساس خارش پوست
  • خواب آلودگی
  • برافروختگی پوست

باید در نظر داشت مسمومیت با گلایسین می تواند کشنده باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.