مکمل تقویت قوای جنسی

کیست مویی چیست و چه روشهایی برای درمان آن وجود دارد؟

چگونه کیست مویی را درمان کنیم؟

کیست مویی زمانی اتفاق می افتد که تار مو به جای اینکه رو به بالا رشد می کند، در زیر پوست گیر می کند و به صورت کیست و یا توده ای کوچک در می آید.  این توده کوچک می تواند عفونی شود و مشکلات زیادی را برای فرد به وجود بیاورد. در این صورت فرد باید به پزشک مراجعه کند و پزشک معمولا تشخیص کیست اپیدرموئید یا کیست پیلونیدال را می دهد. بهتر است بدانید این کیست ها معمولاً خطرناک نیستند، اما ممکن است به شدت دردناک باشند. این کیست ها زمانی خطرناک می شوند که عفونی شوند و این عفونت وارد خون گردد.

کیست مویی چیست؟

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم وقتی مو به دورن پوست رشد می کند توده ای مملو از مایعات ایجاد می شود که به آن کیست می گویند. این کیست معمولا متورم می شود و می تواند سفت، نرم، بزرگ و یا کوچکتر از یک نخود باشد. در اکثر مواقع سر این کیست ها سفید یا زرد رنگ است. اگر کیست عفونی شود قرمز می شود و با خارش همراه است و در اکثر مواقع درد زیادی را به فرد متحمل می کند.

علت کیست مویی در زنان

این کیست می تواند به دلایل مختلفی در زنان و مردان پدیدرا شود. همه موها دارای فولیکول هستند و از درون منفذ کوچکی که بر روی پوست وجود دارد شروع به رشد می کنند. مو در این منفذ تغذیه می شود و مواد مورد نیاز برای رشد خود را دریافت می کند.

گاهی اوقات، مو قبل از اینکه از فولیکول خارج شود در زیر پوست محبوس می شود و در نتیجه مویی رشد نمی کند. در برخی از مواقع فولیکول مور رشد می کند اما این رشد را به جای اینکه رو به بالا ادامه دهد رو به پایین و در درون بافت پوستی ادامه می دهد.

وقتی مو در زیر پوست محبوس می شود، پوست تحریک می شود و مواد مختلفی را برای محافظت از خود ترشح می کند که سبب تشکیل کیست می شود. این کیست ها اغلب حاوی کراتین هستند ( کراتین پروتئین مهمی است که پوست را قوی و انعطاف پذیر نگه می دارد). گاهی نیز کیست ها در اثر باکتریهایی که در بدن وجود دارند و یا پاسخ به التهاب و یا عفونتی که در بدن به وجود آمده است پدیدار می شوند.

چه عواملی خطر کیست مویی را افزایش می دهند؟

چه عواملی خطر کیست مویی را افزایش می دهند؟

تمامی افراد می توانند به این مشکل دچار شوند، اما برخی از افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به چنین کیست هایی قرار دارند. این افراد به شرح زیر هستند:

  • کسانی که از روش اپیلاسیون و یا بند برای رفع موهای زائد خود استفاده می کنند. این امر می تواند سبب تحریک پوست شود و این کیست ها را به وجود بیاورد.
  • افرادی که پوست بسیار خشک دارند، پوست خشک و مرده آنها می تواند بر روی فولیکول  موهای در حال رشد جمع شود و آنها را به دام خود گرفتار کند.
  • افرادی که موهای درشت، فر یا ضخیم دارند بیشتر از دیگران به این کیست ها دچار می شوند.
  • اصطکاک زیاد بر روی پوست نیز یکی از عوامل مهم خطر ابتلا به این کیست به شمار می رود.

کیست مویی در سر

یکی از سوالات پرتکرار این است که آیا این کیست ها در سر رشد می کنند؟ پاسخ به این سوال مثبت است! این نوع کیست ها در اثر تجمه پروتئین در فولیکول مو ایجاد می شوند و با توجه به این موضوع که این پروتئین در پوست سر به مقدار زیاد وجود دارد خطر بروز این کیست ها در سر زیاد است.

کیست مویی کمر

کیست پیلونیدال یک بیماری پوستی شایع است که در شکاف بالای باسن ایجاد می شود. پزشکان بر این باور هستند که این کیست در اثر تغییرات هورمونی بعد از بلوغ و یا اصطکاک ناشی از لباس بر روی پوست و یا نشستن طولانی مدت به وجود می آید.

پیشگیری از کیست مویی

پیشگیری از کیست مویی

برای کاهش خطر ایجاد کیست، بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • برای تسکین پوست پس از اصلاح و اپیلاسیون از کرم مخصوص و یا افترشیو استفاده کنید.
  • اگر این مشکل در اثر اپیلاسیون به وجود می آید از روشهای دیگر رفع مو زائد استفاده کنید.
  • پوست خود را مرطوب نگه دارید.
  • قبل از اصلاح و یا اپیلاسیون، لایه برداری کنید.
  • اگر از تیغ برای رفع موهای زائد خود استفاده می کنید، تیغ را در جهت رشد مو بکشید.
  • اگر پوست شما در ناحیه ای از بدن متورم و یا ملتهب شده است، آنجا را تیغ نکشید و یا اصلاح نکنید.

علائم کیست مویی

کیست مویی معمولا دارای علائم مشخصی است. این علائم به شرح زیرند:

  • توده ای مشابه به خال که تغییر رنگ داده است و یا متورم شده است
  • لکه های قرمز بر روی پوست
  • توده متورم و درد ناک بر روی پوست

به این نکته توجه داشته باشید که این کیست ها می توانند در هر قسمتی از بدن رشد کنند.

درمان خانگی کیست مویی

شما می توانید با انجام برخی از کارها این کیست را در خانه درمان کنید. این موارد به شرح زیرند:

  • کیست و اطراف آن را تمیز نگه دارید.
  • از تراشیدن نواحی اطراف کیست خودداری کنید، زیرا این امر باعث ایجاد باکتری و ایجاد عفونت می شود.
  • کمپرس آب گرم را به مدت 10-15 دقیقه و چندین بار در روز روی کیست قرار دهید.
  • برای جلوگیری از عفونت، یک محلول ضد عفونی کننده مانند روغن درخت چای را روی کیست قرار دهید.
  • از فشار دادن کیست خودداری کنید. زیرا این امر خطر عفونت را بالا می برد.

گاهی اوقات، مو قبل از اینکه به کیست تبدیل شود به خوبی در زیر پوست قابل مشاهده است. در این مرحله بهتر است مو را با استفاده از یک موچین ضد عفونی شده از زیر پوست خارج کنید.

درمان کیست مویی با دارو

اگر کیست دارای شرایط زیر است باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید:

  • کیست بسیار دردناک و قرمز است و همچنان ترشح می کند
  • پوست اطراف کیست بسیار داغ و متورم شده است
  • فرد سیستم ایمنی ضعیفی را دارد و یا به بیماریهای مزمن از جمله دیابت مبتلا است

پزشک در ابتدا استفاده از داروهای آنتی بیوتیک را برای کنترل عفونت تجویز می کند. پس از آن کیست را عمل می کند. همچنین می توان از روش لیزر کیست مویی برای درمان استفاده کرد.

عمل سرپایی کیست مویی

این عمل یکی از ساده ترین عمل هاست و دوران نقاهت کوتاهی دارد و در مطب انجام می شود. در این عمل پزشک ناحیه را به طور موضعی بی حس می کند و سپس مو را از دورن کیست خارج می کند.

سوالات پرتکرار در مورد کیست مویی

سوالات پرتکرار در مورد کیست مویی

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات شما در مورد کیست مویی پاسخ دهیم.

آیا فشار دادن این کیست ها کار درستی است؟

خیر! فشار دادن این کیست ها خطر عفونی شدن آنها را افزایش می دهد. اگر کیست دردناک شده است و درمان های خانگی برای درمان آن موثر نیستند باید به پزشک مراجعه کنید.

آیا خودم می توانم کیست را درمان کنم؟

اگر با توجه به روشهای خانگی که در اینجا ذکر شد، کیست درمان نشد، باید به پزشک مراجعه شود.

برای تهیه انواع  مکملهای دارویی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.