مکمل تقویت قوای جنسی

فلوراید چیست؟ فواید و عوارض آن

فواید فلوراید برای بدن!

فلوراید یک ماده معدنی مهم است که بدن برای حفظ ساختار دندان ها و استخوانها به آن نیاز دارد. همچنین، این ماده به طور طبیعی در آب، خاک، گیاهان، سنگها و هوا یافت می شود. این ماده در دندانپزشکی برای تقویت مینای دندان نیز مورد استفاده قرار می گیرد و دندانپزشک آن را به لایه خارجی دندان تزریق می کند تا از ایجاد حفره در دندان جلوگیری کند. در بسیاری از کشورهای دنیا این ماده معدنی به مقدار کم به منابع عمومی آب اضافه می شود که به این فرآیند فلوراسیون می گویند.

دهان و دندانشما می توانید جهت خرید محصولات دهان و دندان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

فلوراید در چه مواردی کاربرد دارد؟

این ماده عموما برای بهبود سلامت دندان مورد استفاده قرار می گیرد و در محصولاتی مانند خمیر دندان و دهان شویه وجود دارد. دهان شویه هایی که حاوی فلوراید هستند از ایجاد حفره بر روی دندان جلوگیری می کنند. برخی از این دهانشویه ها را می توان بدون نسخه تهیه کرد و برخی از آنها نیاز به نسخه دارند. دهانشویه هایی که نیاز به نسخه دارند حاوی مقادیر زیادی از این ماده معدنی هستند. از فلوراید در موارد دیگری نیز استفاده می شود که مهمترین آنها به شرح زیرند:

  • در اسکن های تصویربرداری پزشکی مانند اسکن PET
  • در آفت کش ها
  • برای ساخت محصولات تفلون، فولاد و آلومینیوم

مزایای فلوراید برای سلامتی

همانطور که تا بدینجای متن به آن اشاره کردیم وجود این ماده معدنی برای حفظ سلامت دندان مفید است. از فواید این ماده برای دندانها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت مینای دندان و بازسازی مجدد آن
  • کاهش علائم پوسیدگی دندان
  • جلوگیری از رشد باکتریهای مضر در دهان

به طور کلی، وقتی باکتریهای موجود در دهان قند و کربوهیدارت را تجزیه می کنند، اسیدهایی در دهان تولید می شود که مینای دندان را از بین می برند. در نتیجه مینای دندان ضعیف می شود و حفره هایی بر روی آن به وجود می آیند. این ماده معدنی از بروز این حفره ها جلوگیری می کند و نقش مهمی در حفظ بافت دهان و دندان دارد.

آمارها نشان می دهند کسانی که از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده می کنند تا 68 درصد می توانند از بروز خطر پوسیدگی دندان جلوگیری کنند. در نتیجه استفاده از خمیر دندان مناسب موضوع مهمی است که همگان باید به آن توجه داشته باشند.

 

عوارض جانبی فلوارید

فلوراید یک ترکیب طبیعی است، اما اگر این ماده بیش از اندازه مورد استفاده قرار گیرد، عوارض جانبی زیادی را به همراه خواهد داشت و باعث آسیب به سلامتی می شود. عوارض جانبی فلوراید به شرح زیرند:

  • فلوروز دندان (فلوروز دندان زمانی اتفاق می افتد که دندانها هنوز از لثه خارج نشده اند و کودک از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده می کند. این امر منجر به ایجاد لکه های سفید در سطح دندان می شوذ. این عارضه فقط کودکان زیر 8 سال را که هنوز دندان دائمی در نیاورده اند، تحت تأثیر قرار می دهد)
  • فلوروز اسکلتی ( فلوروز اسکلتی مانند فلوروز دندان است اما به جای دندان استخوان درگیر می شود. علائم اولیه این بیماری شامل درد و سفتی مفصل هستند. این بیماری در گذر زمان می تواند ساختار استخوان را تغییر داده و باعث کلسیفیکاسیون رباط ها شود. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که فرد آب آشامیدنی حاوی فلوراید بیش از حد را مصرف کند. به طور مثال آتش سوزی و یا انفجار ممکن باعث شود منابع زمینی حاوی این ماده وارد آب آشامیدنی بشوند. افرادی که عادت به بلعیدن خمیر دندان دارند نیز ممکن است به این بیماری دچار شوند)

عوارض دیگر

برخی از مطالعات نشان می دهند که خطر بروز بیماریهای حادی در اثر مصرف این ماده معدنی وجود دارد، اما برخی هیچ رابطه ای نشان نمی دهند. به طور کلی دانشمندان در مورد این عوارض هنوز به یک جمع بندی کلی نرسیده اند. این عوارض به شرح زیرند:

  • گسستگی استخوان (برخی شواهد نشان می دهند که این ماده معدنی می تواند استخوان ها را ضعیف کند و خطر شکستگی را افزایش دهد. یک مطالعه شکستگی استخوان را در جمعیت چینی با مقادیر مختلف فلوراید طبیعی مشاهده کرد. میزان شکستگی زمانی افزایش می یابد که افراد برای مدت طولانی در معرض مقادیر بسیار پایین یا بسیار بالای این ماده قرار بگیرند. از طرف دیگر، نوشیدن آب با حدود 1 ppm فلوراید با کاهش خطر شکستگی ارتباط دارد. به طور کلی دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که مصرف بسیار کم و بسیار زیاد این ماده خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد)
  • خطر سرطان ( استئوساركوم نوع نادري از سرطان استخوان است. این بیماری معمولاً استخوانهای بزرگتر بدن را تحت تأثیر قرار می دهد و بیشتر در افراد جوان به ویژه مردان دیده می شود. مطالعات متعددی به بررسی ارتباط بین آب آشامیدنی حاوی فلوراید و خطر استئوسارکوما پرداخته اند، با این وجود اکثر آنها هیچ پیوند واضحی بین این دو پیدا نکرده اند. با این حال، یک مطالعه ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فلوراید در دوران کودکی و افزایش خطر ابتلا به سرطان استخوان در پسران جوان را گزارش کرد. به طور کلی این موضوع هنوز در حد فرضیه است و به اثبات نرسیده است)
  • اختلال در رشد مغز (برخی نگرانی ها در مورد تأثیر فلوراید بر مغز انسان در حال رشد وجود دارد. یک مطالعه به بررسی كودكانی پرداخت كه در مناطقی با منابع بالای آبی فلوراید زندگی می کردند. این کودکان ضریب هوشی كمتری را در مقایسه با کودکانی كه در مناطقی با غلظت كمتر زندگی می كنند نشان می داد)

آیا آب حاوی فلوراید خطرناک است؟

در این زمینه مطالعات زیادی صورت گرفته اند و تمامی آنها بر این امر تاکید می ورزند که وجود فلوراید برای حفظ سلامتی مفید است و تنها هنگامی مشکل ایجاد می شود که میزان این ماده در آب آشامیدنی افزایش پیدا کند.  اگر میزان این ماده معدنی در آب بیش از اندازه باشد خطر بروز مشکلات زیر وجود دارد:

  • ضریب هوشی پایین در کودکان
  • سرطان استخوان
  • آرتروز
  • بیماری کلیوی

مطالعه ای در سال 2006 انجام پذیرفت و نشان می داد که قرار گیری کودکان در معرض آب حاوی فلوراید با میزان بالای سرطان استخوان در مردان ارتباط دارد. اما مطالعات دیگری که در این زمینه صورت گرفته اند هیچ گونه ارتباطی را میان این دو پیدا نکردند. مطالعات در مورد ضریب هوشی پایین و ارتباط آن با مصرف بیش از اندازه این ماده معدنی نتایج ضد و نقیضی را نشان می دهند. به همین دلیل به مطالعاتی منسجم تر در این زمینه نیاز است.

افزودن فلوراید به آب موضوعی بحث برانگیز است!

افزودن فلوراید به آب آشامیدنی عمومی موضوع بحث برانگیز چند دهه اخیر است. برخی از کشورها بر این باور هستند که اضافه کردن این ماده معدنی به آب خطر پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان را کاهش می دهد. اما بسیاری از کشورها تصمیم گرفته اند به دلیل کمبود مطالعات در این زمینه اضافه کردن این ماده معدنی به آب آشامیدنی را متوقف کنند. آنها بر این باور هستند که بهداشت دندان باید با استفاده از محصولات مناسب دهان و دندان صورت بگیرد نه آب آشامیدنی به صورت طبیعی! بهتر است بدانید که بسیاری از سازمان های بهداشتی از فلوراسیون آب پشتیبانی می کنند و می گویند که این یک روش مقرون به صرفه برای کاهش حفره های دندان است.

منابع فلوراید

منابع این ماده معدنی به شرح زیر هستند:

  • آب حاوی فلوراید: کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا ، انگلیس و استرالیا به منابع عمومی آب خود فلوراید اضافه می کنند.
  • آبهای زیرزمینی: آبهای زیرزمینی به طور طبیعی حاوی فلوراید هستند، اما غلظت آنها متفاوت است. این غلظت به طور معمول بین 0.01 تا 0.3 ppm متغییر است. اما در برخی مناطق این مقدار بسیار بالاست و در صورت استفاده خطر بروز مشکلات جدی وجود دارد.
  • مکمل های فلوراید: این داروها به صورت قطره یا قرص موجود هستند. مکمل های حاوی فلوراید برای کودکان بالای 6 ماه که در معرض خطر ایجاد حفره در سطح دندان هستند و در مناطق بدون فلوراید زندگی می کنند، توصیه می شود.
  • غذاها: بعضی از غذاها ممکن است با استفاده از آب حاوی فلوراید فرآوری شوند یا ممکن است فلوراید را از خاک جذب کنند. برگ های چای، به ویژه برگ های قدیمی، ممکن است حاوی مقدار زیادی از این ماده معدنی نسبت به غذاهای دیگر باشند.
  • محصولات مراقبت از دندان: این ماده معدنی در محصولات مراقبت از دندان وجود دارد.

چگونه مکمل های حاوی فلوراید را تهیه کنید؟

برای تهیه محصولات مورد نظر خود می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. این سایت با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. همچنین، شما می توانید از مشاوره های رایگان داروخانه آنلاین بهره مند شوید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.