مکمل تقویت قوای جنسی

بررسی تداخل دارویی ویتامین دی، نکاتی که نمی دانید!

بررسی تداخل ویتامین دی، موضوعی مهم قبل از مصرف این مکمل!

ویتامین د یکی از ویتامین های مهم برای بدن است که به ساخت و حفظ استخوان های سالم کمک می کند. مطالعات نشان داده اند مصرف ویتامین د نقش موثری در جذب کلسیم دارد که ماده اصلی در استخوان سازی به شمار می رود. همچنین این ویتامین دارای اثرات دیگری از جمله ویژگی های ضد التهابی و آنتی اکسیدان قوی است و از نورون های بدن محافظت می نماید و فعالیت های سلولهای مغزی را ارتقا می دهد.

بهتر است بدانید که ویتامین د به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود ندارد، اما آن را می توان از شیر غنی شده، غلات غنی شده و ماهی های چرب مانند ماهی آزاد دریافت کرد. همچنین، قرار گیری در معرض آفتاب می تواند ماده شیمیایی موجود در پوست را فعال کند و ویتامین د بسازد!

ویتامین دیشما می توانید جهت خرید قرص ویتامین d از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

مصرف مکمل ویتامین دی

با توجه به این موضوع که ویتامین دی یکی از ویتامین های ضروری برای بدن است و کمبود آن باعث بروز دردهای استخوانی و مفصلی می شود. کارشناسان بر این امر تاکید می ورزند که اگر این ویتامین از طریق رژیم غذایی تامین نمی شود، مصرف مکمل های ویتامین د ضروری است. بهترین زمان مصرف ویتامین دی همراه با غذا و در صبح تا بعد از ظهر است. این ویتامین می تواند بر هورمون ملاتونین اثر بگذارد و به چرخه خواب شما آسیب وارد کند، به همین دلیل توصیه می شود مکمل ویتامین دی را در شب مصرف نکنید.

قرص ویتامین د 3 داروسازی کوثرقرص ویتامین د 3 داروسازی کوثر | تقویت سیستم ایمنی بدن

 

تداخل دارویی ویتامین دی

همانطور که می دانید شما در مصرف تمامی مکملها باید تداخل دارویی را در نظر داشته باشید و این موضوع در مورد تداخل دارویی ویتامین دی نیز صدق می کند. اگر تداخل دارویی مورد توجه قرار نگیرد، می تواند بر میزان اثربخشی داروها و مکملها اثر بگذارد و یا عوارض حادی را برای سلامتی به وجود بیاورد. تداخل دایی ویتامین دی به شرح زیر است:

  • داروهای ضد تشنج: مطالعات نشان داده اند که داروهای ضد تشنج مانند فنوباربیتال و فنی توئین ( دیلانتین و فنیتک) تجزیه ویتامین دی را در بدن افزایش می دهند، به همین دلیل مصرف همزمان ویتامین د و این داروها توضیه نمی شود.
  • آتورواستاتین (لیپیتور): یکی از موارد مهم در تداخل دارویی ویتامین دی، مصرف آن با داروهای کاهنده کلسترول است. ویتامین دی می تواند بر روند پردازش کلسترول در بدن اثر بگذارد و اثرات داروهایی را که برای این مورد تجویز شده اند، از بین ببرد.
  • کلسی پوترین (دوونکس ، سوریلوکس): این داروها برای درمان پسوریازیس استفاده می شوند. پزشکان توصیه می کنند که با این دارو ویتامین D مصرف نکنید. این ترکیب ممکن است خطر ابتلا به کلسیم بیش از حد در خون را افزایش دهد (هایپرکلسمی).
  • کلستیرامین: این دارو برای کاهش کلسترول در خون است و یکی از موارد مهم در تداخل دارویی ویتامین دی به شمار می روشد.
  • بسترهای سیتوکروم: اگر داروهایی را مصرف می کنید که توسط این آنزیم ها فرآوری شده اند، با احتیاط از ویتامین D استفاده کنید.
  • دیگوکسین (لانوکسین): این دارو برای درمان بیماریهای قلبی مصرف می شود. یکی از موارد تداخل ویتامین دی در مورد مصرف این داروهاست. دیگوکسین را با ویتامین د مصرف نکنید. مقدار بالای ویتامین د در بدن می تواند باعث هایپرکلسمی شود و همین امر خطر مشکلات قلبی مهلک را افزایش می دهد.
  • دیلتیازم و داروهای مشابه: این داروها برای درمان فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از موارد مهم در تداخل دارویی ویتامین دی داروهای فشار خون بالاست. مصرف همزمان ویتامین دی و داروهای فشار خون باعث افزایش کلسیم در بدن می شوند و همین امر اثر گذاری این داروها را کاهش می دهد.
  • اورلیستات: این دارو برای کاهش وزن مصرف می شود. استفاده از این دارو می تواند بر جذب ویتامین د اثر بگذارد.
  • داروهای ادرار آور تیازید: یکی دیگر از موارد مهم در تداخل ویتامین دی مصرف این ویتامین با داروهای ادرار آور است. مصرف همزمان ویتامین دی و این داروها خطر ابتلا به هیپرکلسمی را افزایش می دهد.
  • استروئیدها: مصرف داروهای استروئیدی مانند پردنیزون می تواند باعث کاهش جذب کلسیم و اختلال در پردازش ویتامین D بدن شود.
  • ملین های محرک: استفاده طولانی مدت از دوزهای زیاد ملین های محرک می تواند بر میزان اثربخشی ویتامین د بر بدن اثر بگذارد.
  • وراپامیل: مصرف مقادیر بالای ویتامین D با این داروی فشار خون می تواند باعث ایجاد هایپلسمی شود و همچنین می تواند اثر وراپامیل را کاهش دهد.

قرص ویتامین د3 دوز 2000 برونسونقرص ویتامین د3 دوز 2000 برونسون | تقویت سیستم ایمنی بدن

تداخل دارویی ویتامین دی با داروهای دیگر

مصرف همزمان ویتامین دی با داروهایی که در ادامه ذکر می شوند نیز می تواند بر میزان اثربخشی این ویتامین و دارو در بدن اثر بگذارد:

تداخل دارویی ویتامین دی با استامینوفن

این باور غلط وجود دارد که ویتامین دی با استفامینوفن تداخل دارد. اما باید بدانید که مطالعات تا به حال هیچ تداخلی را نشان نداده اند و تداخلی در زمان مصرف این دو گزارش نشده است.

تداخل دارویی ویتامین دی با ویتامین سی

تا به حال گزارشی مبنی بر تداخل ویتامین دی با ویتامین سی گزارش نشده است. با این حال توصیه می شود قبل از مصرف همزمان این دو مکمل با پزشک مشورت کنید.

تداخل دارویی ویتامین دی با فولیک اسید

در مورد فولیک اسید نیز مانند دو مورد قبلی تا به حال هیچ تداخل دارویی گزارش نشده است. در نتیجه شما می توانید از این دو مکمل همزمان استفاده کنید. با این حال بهتر است قبل از مصرف با پزشک و دارو ساز مشورت کنید.

کپسول زینک پلاس و ویتامین د آنتی ایجینگکپسول زینک پلاس و ویتامین د آنتی ایجینگ | پیشگیری از ریزش مو، تقویت سیستم ایمنی

مکمل ویتامین د را از کجا خریداری کنیم؟

اگر می خواهید مکمل های حاوی ویتامین د و مکمل های دیگر را سفارش دهید، می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. تمامی مکمل هایی که در این سایت هستند دارای مجوزهای بهداشتی هستند و شما می توانید با خیال آسوده محصولات خود را سفارش دهید و از آنها استفاده کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.