مکمل تقویت قوای جنسی

هایپرهیدروز یا تعرق بیش از حد چگونه درمان می شود؟

هایپرهیدروز یا تعرق بیش از حد چگونه درمان می شود؟

هایپرهیدروز تعرق بیش از حد طبیعی است که لزوما در اثر گرما و یا ورزش رخ نمی دهد. در این شرایط ممکن است آنقدر عرق کنید که لباس های شما خیس شود یا عرق از دستانتان خارج شود. این امر می تواند اضطراب شما را افزایش دهد و بر روی اعتماد به نفس تان اثر بگذارد. برای درمان این بیماری معمولا از داروهای ضد عرق استفاده می شود. اگر داروهای ضد عرق مفید نبود، باید از روش های درمانی دیگر مانند برداشتن غدد عرق و یا قطع اعصاب تولید عرق استفاده کنید. گاهی اوقات این بیماری به صورت دوره ای پدیدار می شود و ناگهان از بین می رود.

ضد تعریقشما می توانید جهت خرید محصولات ضد تعریق از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم تعرق بیش از حد

تمامی افراد در زمان انجام فعالیت های ورزشی عرق می کنند، همچنین، استرس و اضطراب می تواند باعث عرق شود و اگر هوا گرم شود فرد عرق می کند. اما هایپرهیدروز تعرق بیش از حد طبیعی است. در این شرایط عرق زیادی در قسمت دست ها، پاها و زیر بغل یا صورت اتفاق می افتاد که فرد مجبور است لباس خود را تعویض کند و یا بدن خود را بشوید.

علل هایپرهیدروز چیست؟

عرق کردن مکانیسم بدن برای خنک شدن است. هنگامی که دمای بدن بالا می رود، سیستم عصبی به طور خودکار غدد عرق را تحریک می کند. با توجه به این موضوع که این غدد معمولا در کف دست ها و زیر بغل هستند، در زمانی که استرس بالا می رود این دو ناحیه خیس می شوند.

هایپرهیدروز اولیه

شایع ترین شکل این بیماری هایپر هیدروز اولیه کانونی (ضروری) است. در این بیماری، اعصابی که وظیفه دارند غدد عرق را تحریک کنند بیش از حد فعال می شوند، حتی اگر فعالیت بدنی و یا دمای محیط بالا نرفته باشد. در این شرایط کف دست و صورت شدیدا خیس می شود به گونه ای که فرد احساس شرم می کند. تا به حال هیچ دلیل علمی برای این بیماری پیدا نشده است. برخی از پزشکان بر این عقیده هستند این بیماری ارثی است.

هایپرهیدروز ثانویه

مدل ثانویه این مشکل زمانی اتفاق می افتد که تعریق زیاد به دلیل یک بیماری باشد. این بیماری کمتر رایج است. بیماریهایی که سبب تعرق بیش از حد می شوند به شرح زیر هستند:

  • دیابت
  • گرگرفتگی های دوران یائسگی
  • مشکلات تیروئید
  • قند خون پایین
  • برخی از انواع سرطان
  • حمله قلبی
  • اختلالات سیستم عصبی
  • عفونت ها

همچنین، استفاده از برخی داروها می تواند منجر به تعرق شدید شود. کسانی که به مواد مخدر اعتیاد دارند، در زمان ترک تعرق شدید را احساس می کنند.

بیماری هایپرهیدروز چگونه تشخیص داده می شود؟

این بیماری چه عوارضی را برای سلامتی در پی دارد؟

این بیماری عوارض زیر را در پی دارد:

  • افرادی که به این بیماری مبتلا هستند مستعد عفونت های پوستی هستند.
  • افرادی که زیاد عرق می کنند در معرض ابتلا به افسردگی و یا اختلال اضطراب فراگیر قرار دارند.

بیماری هایپرهیدروز چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک برای تشخیص این بیماری در مورد سابقه و علائم بیمار سوال می پرسد. همچنین، پزشک آزمایش خون و ادرار را توصیه می کند تا متوجه شود که این علائم به دلیل پرکاری غده تیروئید و یا قند خون پایین (هیپوگلیسمی) رخ داده اند یا خیر! آزمایشاتی برای مشخص کردن میزان رسانایی پوست نیز انجام می شوند که به آنها آزمایش هیپرهیدروز گفته می شود.

درمان هاپیرهیدروز

اگر پزشک در طی تشخیص به این نتیجه برسد که این بیماری ناشی از ابتلا به یک بیماری زمینه ای است باید برای درمان بیماری اقدام کند. زمانی که بیماری زمینه ای بهبود یابد، این علائم کم کم از بین می روند و میزان تعرق زیاد کاهش پیدا می کند.

تجویز داروها

بسیاری از پزشکان با تجویز قرص برای هایپرهیدروزیس این بیماری را کنترل می کنند. داروهای مورد استفاده در درمان این بیماری به شرح زیرند:

  • داروی ضد عرق: پزشک ممکن است یک داروی ضد عرق با کلرید آلومینیوم را برای شما تجویز کند. این دارو می تواند باعث تحریک پوست و چشم شود. معمولا قبل از خواب این دارو باید بر روی پوست مالیده شود و صبح از روی پوست شسته شود. اگر احساس کردید در اثر استفاده از این دارو پوستتان تحریک شد می توانید از کرم هیدروکورتیزون استفاده کنید.
  • کرم: کرم های حاوی گلیکوپیرولات برای درمان هایپرهیدروزیس کف دست مورد استفاده قرار می گیرند. از این کرم می توان برای تعرق بیش از حد صورت نیز استفاده کرد.
  • داروهای مسدود کننده اعصاب: استفاده از این داروها باعث مسدود شدن مواد شیمیایی می شود که با یکدیگر ارتباط می گیرند و باعث تعرق بیش از حد می شوند. البته باید بدانید این داروها عوارض جانبی نیز دارند که از مهمترین آنها می توان به خشکی دهان، تاری دید و مشکلات مثانه اشاره کرد.
  • داروهای ضد افسردگی: برخی از این داروها می توانند تعرق بیش از حد را کاهش دهند. با توجه به این موضوع که استفاده از این داروها استرس را کاهش می دهد، تعرق به میزان زیادی کنترل می شود.
  • تزریق بوتاکس: تزریق سم بوتولینوم یا بوتاکس یکی از روش های کاهش عرق است. در این روش به طور موقت اعصاب آسیب دیده مسدود می شوند و همین امر از تعرق بیش از حد جلوگیری می کند. اثر این روش 6 تا 12 ماه باقی می ماند و پس از آن نیاز به تکرار است.

جراحی و سایر روشهای درمانی

در کنار روش هایی که در بالا برای درمان هایپرهیدروز اشاره شد پزشکان استفاده از روش مایکروویو درمانی را نیز پیشنهاد می هند. در این روش دستگاهی انرژی را به غدد عرق ارسال می کند و این غدد را تخریب می کند. درمان شامل دو جلسه 20 تا 30 دقیقه با فاصله سه ماهه است. عوارض جانبی این درمان عبارتند از تغییر در حس لامسه پوست و برخی از ناراحتی های پوست. درمانهای دیگری که برای بیماری هایپرهیدروز پیشنهاد می شوند بدین شرحند:

  • برداشتن غدد عرق: اگر تعریق بیش از حد در زیر بغل اتفاق می افتد، برداشتن غدد عرق یکی از روش هایی است که برای درمان پیشنهاد می شود.
  • جراحی اعصاب (سمپاتکتومی): در طی این روش، جراح عصب های نخاعی را که باعث عرق در کف دست ها می شوند، می برد، می سوزاند و یا می بندد.

درمان گیاهی هایپرهیدروزیس

اگر می خواهید برای درمان این بیماری با استفاده از روش های گیاهی عمل کنید، می توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • در طول روز آب گوجه فرنگی بنوشید.
  • از سرکه سیب در نواحی که عرق می کنید استفاده کنید.
  • از مصرف کافئین خودداری کنید.
  • آب زیادی بنوشید.
  • ترکیب نشاسته و آرد ذرت را درست کنید و برای مدت 15 دقیقه روزانه در زیر بغل، کف دست ها و نواحی که زیاد عرق می کنند بگذارید.

چگونه محصولات ضد عرق را تهیه کنیم؟

تا بدینجا در مورد روش های درمانی تعرق زیاد صحبت کردیم. اما باید بدانید شما باید همواره از اسپری های ضد عرق برای جلوگیری از بوی بد استفاده کنید. با توجه به این موضوع که این اسپری ها در تماس مستقیم با پوست بدن قرار دارند، استفاده از محصولات معتبر اهمیت زیادی دارد. برای تهیه این محصولات می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.