مکمل تقویت قوای جنسی

ارتباط روده با مغز، ارتباطی پیچیده در تشخیص مشکلات روده ای!

ارتباط روده با مغز، ارتباطی پیچیده در تشخیص مشکلات روده ای!

ارتباط روده با مغز شوخی نیست! این ارتباط می تواند نشان دهد که اضطراب سبب به وجود آمدن مشکلات گوارشی می شود و یا مشکلات گوارشی سبب بالا رفتن سطوح اضطراب در بدن می گردند. آیا تا به حال تجربه انقباضات شدید روده ای را داشته اید و یا در موقعیت های خاصی قرار گرفته اید که ناگهان و بدون دلیل حالت تهوع پیدا کنید؟ آیا تا به حال پروانه ای را در معده خود احساس کرده اید؟ بهتر است بدانید که ارتباط روده با مغز ارتباط مهمی است و تمامی احساسات از جمله عصبانیت، اضطراب، غم و شادی می توانند بر سیستم گوارشی اثر بگذارند.

قرص گوارششما می توانید جهت خرید قرص دستگاه گوارش از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

مغز چه تاثیر بر سیستم گوارشی دارد؟

مغز به طور مستقیم بر معده و روده اثر می گذارد، به طور مثال فکر کردن در مورد غذا می تواند اسید معده را زیاد کنید! روده آشفته و بیمار سیگنال هایی را به مغز ارسال می کند و همینطور مغز آشفته و بیمار سیگنال هایی را به روده می فرستد. ارتباط روده با مغز ارتباط پیچیده ای است و پزشکان بر این باور هستند که بسیاری از مشکلات گوارشی به دلیل عملکرد نادرست مغز و یا قرار گیری در معرض استرس است.

ارتباط روده با مغز ارتباط پیچیده ای است!

ارتباط روده با مغز ارتباط پیچیده ای است!

با توجه به اینکه ارتباط روده با مغز ارتباط و تعاملی نزدیک است، درک این مطلب که چرا قبل از سخنرانی احساس تهوع داریم و یا در زمان استرس درد روده مان آغاز می شود، آسان تر است. البته در اینجا باید به این نکته توجه داشته باشید که تمامی شرایط گوارشی مرتبط با مغز و ذهن نیست. بلکه ارتباط روده با مغز ارتباطی پیچیده است، اما این بدان معنا نیست که شما باید تمامی مشکلات روده خود را به اعصاب ارتباط دهید.

پزشکان امروزی بر این عقیده هستند که ریشه بیماریها می تواند ترکیبی از مشکلات جسمانی و روانی باشد و دیگر در پروسه درمان نباید تنها به علائم ظاهری و جسمانی توجه داشته باشیم.  عوامل روانی و اجتماعی به طور مستقیم بر فیزیولوژی بدن اثر می گذارند و حرکت و یا انقباضات دستگاه گوارش را به وجود می آورند.

همچنین، مطالعات در زمینه ارتباط روده با مغز نشان داده اند که بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات عملکرد دستگاه گوارش، درد را بیشتر از سایر افراد احساس می کنند. زیرا مغز آنها بیشتر به سیگنال های درد ارسال شده از مجاری روده توجه دارد. در اینگونه افراد استرس می تواند شدت درد را بیشتر کند.

بر اساس این مطالب و ارتباط روده با مغز، شما باید انتظار داشته باشید بیمارانی که در زمان استرس و یا افسردگی احساس درد در روده خود دارند، با کاهش این علائم دردشان نیز بهبود یابد! مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان می دهند که استفاده از رویکردهای روانشناسی در افراد مبتلا به استرس و مشکلات روده نقش بسیار چشمگیری در کنترل درد و یا حتی درمان دارد. تلفیق دارو درمانی و رویکردهای روانشناسی می تواند به این افراد کمک کند که زودتر بهبود یابند و این موضوع قابل تامل است!

استرس مهمترین اثر را در ارتباط روده و مغز دارد!

استرس مهمترین اثر را در ارتباط روده و مغز دارد!

آیا مشکلات معده و روده شما، مانند سوزش معده، گرفتگی شکم و یا مدفوع شل به استرس مرتبط است؟! مطالعات در زمینه ارتباط روده و مغز نشان می دهند که استرس یکی از مهمترین فاکتورهایی است که می تواند به شدت عملکرد دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. بر این اساس، پزشکان دانشگاه هاروارد بر این امر تاکید می ورزند کسانی که استرس زیادی دارند و از مشکلات گوارشی رنج می برند، باید روان درمانی را در کنار درمانی های دیگر آغاز کنند.

سندروم روده تحریک پذیر در افراد مبتلا به ام اس

مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) بیماری است که می تواند بر مغز و نخاع اثر بگذارد و باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم احتمالی از جمله مشکلات بینایی، حرکت بازو یا پا  و یا عدم تعادل شود. این مشکل یک بیماری مادام العمر است که گاهی اوقات می تواند باعث ناتوانی های جدی در بیمار شود. یک مطالعه در ابعاد کوچک نشان افراد مبتلا به بیماری ام اس بیشتر از افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند در معرض ابتلا به مشکلات روده ای از جمله سندروم روده تحریک پذیر قرار دارند.

این موضوع می تواند گواهی بر ارتباط میان روده و مغز باشد. البته به این موضوع توجه داشته باشید که این مطالعه در ابعاد کوچکی انجام شده است و هرگز نمی توان به نتایج قطعی رسید. تمامی برداشت ها در این مرحله بر اساس حدس و گمان است!

قرص آرام بخش اعصاب روده

بسیاری از افراد ممکن است با مشکل قار و قور معده و یا حرکات ناراحت کننده روده رو به رو باشند، اما علائم جسمانی آنها مشکلی را نشان نمی دهد. این می تواند نشانه ارتباط روده با مغز باشد و نشان دهد که مشکلی در روان بیمار وجود دارد. در این شرایط فرد باید به روانپزشک مراجعه کند و سلامت روانی خود را نیز بررسی کند. در اینگونه موارد ( با تایید روانپزشک) فرد معمولا با مصرف قرص های کاهش اضطراب از جمله پروپرانول می تواند مشکل خود را حل کند.

 همچنین، داروی دیگری در دنیای پزشکی وجود دارد که به کاهش حرکات روده کمک می کند. این دارو «قرص هیوسین» است که به صورت قرص ده میلیگرمی و یا آمپول بیست میلیگرمی و شیاف در دسترس است. با توجه به این موضوع که استفاده از این قرص سبب خواب آلودگی شدید می شود، مصرف آن تنها با تایید پزشک امکان پذیر است.

سوالات پرتکرار در مورد ارتباط روده با مغز

سوالات پرتکرار در مورد ارتباط روده با مغز

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار شما در مورد ارتباط روده با مغز پاسخ دهیم.

کدام بخش از اعصاب حرکات روده را کنترل می کند؟

اعصاب ساکرال! مغز با ارسال سیگنال های الکتریکی به عضلات کف لگن، اسفنکترها و مجرای ادرار به روده می گوید که چه کاری را باید انجام دهد.

آیا سیاتیک می تواند بر روده اثر بگذارد؟

بله و این موضوع رایج نیست! اگر سیاتیک به حدی شدید باشد که عملکرد روده فرد را تحت تاثیر قرار دهد فرد به احتمال زیاد باید جراحی کند.

برای تهیه مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنیم؟

برای تهیه مکمل های دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی بدن و قرص دستگاه گوارش می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.