تحقیقات جدید نشان می دهند که بخش خاکستری مغز مسئول بروز بیماری ام اس است. مغز انسان از دو بخش تشکیل شده ست: بخش سفید و بخش خاکستری. سالیان زیادی دانشمندان برای تشخیص و درمان بیماری ام.اس عمدتا بر بخش سفید مغز تمرکز داشتند، زیرا اکثر مشکلات مغزی در این بخش رخ می دهد. اما تحقیقات نشان می دهند که بخش خاکستری نقش حیاتی و مهمی در بیماری ام.اس بازی می کند.
بیماری ام اس چیست؟
ام اس یک بیماری مخرب است که ارتباط میان اعصاب و مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و به این بیماری فروپاشی ارتباط بین مغز و اعصاب می گویند. علت بیماری ام اس هنوز ناشناخته است به همین دلیل درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و پزشکان تلاش می کنند از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورند.
بخش هایی از بدن که تحت تاثیر بیماری ام اس قرار می گیرند عبارتند از سیستم عصبی، سیستم بینایی، صحبت کردن و گفتار، بلعیدن، تنفس، گوارش، گردش خون، سیستم تناسلی، سیستم ایمنی، اسکلتی و ضعف عضلانی و تعادل. از علایم بیماری ام اس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرگیجه و سنگینی سر
- کاهش حافظه، اختلال زبانی و ناتوانایی در تمرکز
- اختلال حسی
- اختلال در کنترل ادرار و مدفوع
- دو بینی و تاری دی
- گزگز شدن و مور مور شدن انگشتان
- ضعف عضلات
- افسردگی، گوشه گیری و انزوا طلبی
- دیر هضم شدن غذا
چه کسانی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؟
مطالعات نشان می دهند که افراد عصبی بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار دارند. استرس یکی از عواملی است که سبب بروز این بیماری می شود. افرادی که روزانه تحت فشار و استرس فراوانی قرار دارند و نمی توانند آن را مدیریت کنند نیز در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار دارند.
به همین دلیل همیشه به افرادی که از استرس زیادی رنج می برند گوشزد می شود که مدیریت استرس را بیاموزند زیرا در طول زمان بدن آنها فرسوده می شود و در معرض ابتلا به بیماری های مختلف قرار می گیرند.
همچنین پزشکان به این موضوع اشاره دارند که افراد زود رنج و بسیار حساس نیز به بیماری ام اس دچار می شوند. افرادی که کوچکترین موضوع آنها را تحت تاثیر قرار می دهد و ساعتها به آن موضوع فکر می کنند به مروز زمان علایم این بیماری را در خود مشاهده می کنند.
بهتر است افرادی که رفتارهای اینچنینی دارند برای مدیریت رفتارهای اجتماعی خود هر چه زودتر به مشاوره مراجعه کنند تا با یادگیری تاکتیک های خاص بر رفتار خود کنترل داشته باشند و خطر بروز بیماری ام اس را کاهش دهند.
مطالعات نشان می دهند افرادی که تمایل زیادی به خوردن غذاهای سرد دارند نیز بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار دارند. مواد خوراکی مانند ماست، ترشی، سرکه و موارد دیگر جز غذاهای سرد هستند و باید از خوردن بیش از اندازه آنها اجتناب کرد. بهتر است رژیم غذایی حاوی ترکیبی از غذاهای گرم و سرد باشد و تنها بر یک نوع غذا تمرکز نداشته باشیم.
مطالعات جدید در مورد بیماری ام اس چه چیزی را نشان می دهند؟
پیشرفت در تکنولوژی ام.آر.آی اطلاعات جدیدی را در رابطه با این بیماری نشان می دهد! به یمن پیشرفت هایی که در تکنولوژی ام.آر.آی صورت گرفته است، متخصصان قادر به شناسایی مشکلات و تغییراتی هستند که در بخش خاکستری و مرتبط با بیماری ام.اس رخ می دهد.
به طور مثال، اکنون می دانیم که وجود ضایعات و کاهش فعالیت بخش خاکستری مغز به طور مستقیم با تغییرات شناختی و جسمانی که در اثر بیماری ام.اس رخ می دهند مرتبط است. تغییرات شناختی می توانند شامل ضعف حافظه، دشواری در تمرکز، و یادآوری یک کلمه باشند. ضایعات موجود در بخش خاکستری به پیشرفت بیماری ام اس مرتبط هستند!
مطابق با تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته است، وجود ضایعات در بخش خاکستری معز با ناتوانایی های جسمی و تغییرات شناختی مرتبط است. دکتر جان دلوکا، ریس ارشد بخش تحقیقات و آموزش موسسه کسلر می گوید: «آسیب در ناحیه خاکستری مغز بهترین پیش بینی کننده بیماری ام اس در افراد مبتلا است، در نتیجه داده هایی در اختیار ما قرار می گیرند که به درک بهتر این بیماری و مکانیسم رشد آن کمک می کنند»
قسمت خاکستری مغز چه رابطه ای با این بیماری دارد؟
دکتر دلوکا بر این باور است است که تحقیقات اخیر رابطه میان بخش خاکستری مغز و بروز مشکلات شناختی مرتبط با بیماری ام اس را نشان می دهند. اکنون، اکثریت تحقیقات بر ناتوانایی های جسمی در این بیماری تمرکز دارند. با این وجو بیش از 65% از افراد مبتلا به این بیماری از مشکلات شناختی در روند پیشرفت این بیماری رنج می برند.
بر طبق نظر انجمن بین المللی بیماری ام اس، 78 درصد از افراد مبتلا به این بیماری از مشکلات شدید شناختی رنج می برند؛ اما بیشتر پزشکان بر مشکلات جسمانی این بیماران تمرکز دارند.
در نظر گرفتن مشکلات شناختی در این بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تمرکز بر بخش خاکستری معز به درمان این بیماری کمک می کند دکتر دلوکا بیان می دارد پزشکان در حین بررسی علایم بیماری ام اس باید بخش خاکستری مغز را به عنوان پیش بینی کننده بروز مشکلات جسمانی و شناختی این بیماری در نظر بگیرند.
«بخش خاکستری مغز بخشی است که به پزشکان راه را نشان می دهد و مشخص می کند چه بیمارانی مستعد ابتلا به این بیماری هستند این بخش از مغز مشکلات جسمانی و شناختی را نشان می دهد مشکلات شناختی در روند تشخیص و درمان این بیماری باید در نظر گرفته شوند»
پزشکان توصیه می کنند که برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری بهتر است با مشاهده اولین علایم ابتلا به بیماری ام اس سریعا به پزشک مراجعه کنید. کنترل این بیماری در مراحل اولیه بسیار راحتر از کنترل آن در مراحل پیشرفته است. اگر این بیماری کنترل نشود توانایی حرکت بیمار را از وی می گیرد و مشکلات فراروانی را برای او به وجود می آورد.
عدم قرار گرفتن در استرس و تلاش برای مدیریت احساسهای ناخوشایند یکی دیگر از روشهایی است که به افراد کمک می کند خطر ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهند.
مکمل های مفید برای بیماران ام اس
با توجه به این موضوع که هنوز درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است، مطالعات به این نتیجه رسیده اند که استفاده از برخی از مکمل ها می تواند در درمان این بیماری موثر باشد. برخی از مکمل های مفید برای بیماران ام اس عبارتند از مکمل های حاوی ویتامین ب، ویتامین ث، منیزیم و قرص امگا 3.
مکمل های دارویی را از کجا سفارش دهیم؟
برای خرید مکمل های دارویی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. این مرکز مشاوره های رایگان را در زمان خرید به شما ارائه می دهد.

[…] قسمت خاکستری مغز در درمان بیماری ام اس مهم است! […]