مکمل تقویت قوای جنسی

تمام آنچه که باید در مورد بیماری سرطان ریه بدانید!

تمام آنچه که باید در مورد بیماری سرطان ریه بدانید!

ریه بخش حساسی در بدن است. زیرا وظیفه تامین اکسیژن مورد نیاز بدن را بر عهده دارد. مطالعات نشان می دهند اگر به مدت 3 دقیقه اکسیژن به بدن نرسد مغز به شدت سیب می بیند.

کارکرد تمامی ارگانهای بدن به تامین اکسیژن وابسته است. بنابراین حفظ سلامت ریه اهمیت زیادی دارد. سرطان ریه یکی از مهلک ترین بیماری هایی است که می تواند برای این عضو حیاتی در بدن رخ دهد. در این مقاله قصد داریم به موضوع سرطان ریه و روشهای درمانی آن بپردازیم. با ما همراه باشید!

سرطان ریه چیست؟

رشد کنترل نشده سلولها در بافت ریه سبب بروز بیماری سرطان ریه میشود. اگر رشد این سلولها کنترل نشود، آنها می توانند از ریه خارج شوند و ارگانهای دیگر بدن را نیز درگیر کنند.

این بیماری به دو دسته کلی تقسیم می شود: (1) سرطان ریه سلول کوچک و (2) سرطان ریه سلول غیر کوچک. مورد اول معمولا در افراد سیگاری رخ می دهد. مورد دوم اصطلاحی پوششی برای چندین نوع سرطان است که همگی به روشی مشابه عمل می کنند. این نوع سرطان ( سرطان مورد دوم)  شامل کارسینوم، سلول سنگفرشی، آدنوکارسینوما و سرطان سلولهای بزرگ می شود.

علایم بیماری سرطان ریه کدامند؟

این بیماری معمولا با علایم خاصی خود را نشان می دهد و زنگ هشداری برای ابتلای فرد به بیماری به شمار می رود. بنابراین بهتر است با بروز اولین علایم این بیماری سریعا به پزشک مراجعه کنید. علایم بیماری سرطان ریه به شرح زیر هستند:

  • سرفه های مکرر همراه با خلط خونی
  • تنگی نفس
  • درد در قفسه سینه
  • تغییر صدا
  • کاهش وزن
  • دردهای استخوانی
  • سردردهای شدید

در کنار این علایم، علایم دیگری نظیر بروز افسردگی، نوسانات شدید خلقی، خستگی مزمن، ضخیم شدن نوک انگشتان و رشد غیر طبیعی سینه در مردان می توانند نشانه ای از بروز این بیماری باشند که باید جدی گرفته شوند.

علایم بیماری سرطان ریه کدامند؟

خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان بیشتر از مردان است!

مطالعات نشان می دهند تنها افرادی که از دخانیات استفاده می کنند در معرض ابتلا به این نوع بیماری قرار ندارند، بلکه این بیماری در بین افراد غیر سیگاری نیز شایع است.

نکته قابل توجه این است که در بین افراد غیر سیگاری زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به بیماری سرطان ریه قرار دارند و همین امر اهمیت چک آپ سالیانه را برای زنان دو چندان می کند. کمر درد، تغییر صدا و عود برونشیت از علایم ابتلا به این بیماری در زنان به شمار می روند.

آیا جوانان در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؟

ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که چرا جوانان به سرطان ریه دچار می شوند! بهتر است بدانید مطالعات نشان می دهند جوانانی که به استفاده از نیکوتین اعتیاد پیدا کرده اند بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. همچنین جوانانی که در شهرهای بزرگ و آلوده زندگی می کنند دو برابر بیشتر از جوانانی که در آب و هوای پاکیزه زندگی می کنند به این بیماری دچار می شوند.

چه عواملی سبب بروز این بیماری می شوند؟

همانطور که می دانید استعمال دخانیات یکی از دلایل عمده ابتلا به این بیماری به شمار می رود. در کنار این مورد، قرار گرفتن در معرض دود سیگار (و دخانیات دیگر ) و استنشاق گاز رادون یکی دیگر از دلایل ابتلا به سرطان ریه هستند. همچنین افرادی که سابقه این بیماری را در خانواده خود دارند بیشتر از افرادی که این سابقه را در ندارند در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

بیماری سرطان ریه چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشکی هسته ای گاهی اوقات علائم سرطان به خصوص سرطان ریه را زودتر از اشعه ایکس تشخیص می دهد. از اسکن هسته ای ریه برای تشخیص مشکلات ریه ‌ها و مجاری تنفسی، همچنین وجود علائم سرطان ریه استفاده می شود.

آیا بیماری سرطان ریه درمان می شود؟

پاسخ به این سوال به شدت سرطان و وضعیت جسمانی فرد بیمار بستگی دارد. درمانهایی که برای این نوع سرطان ارایه می شود شامل مواردی مانند (1) عمل جراحی، (2) پرتودرمانی، (3) شیمی درمانی، (4) درمانهای موضعی و (5) درمانهای هدف دار هستند. ممکن است بیمار تنها یکی از این درمانها را دریافت کند و یا وضعیت او به گونه ای باشد که ترکیبی از درمانها برای او تجویز شود.

عمل جراحی ریه به چه صورت انجام میشود؟

روشهای متعددی برای جراحی وجود دارند که بسته به نوع و مرحله سرطان ریه ارایه می شوند . عمل برداشتن بافت سرطانی عملی است که تومور و بخش های کوچکی از بافتهای اطراف تومور برداشته می شوند.

در عمل لوباکتومی یک بخش از ریه برداشته می شود. در عمل پنوکمونکتومی کل ریه برداشته می شود. در عمل جراحی اسلیو بخش بزرگی از موضع سرطانی برداشته می شود و پایانه های سالم به هم متصل می شوند. در طول هریک از این عملها ممکن است جراح بخشی از اندام را برای بررسی علایم سرطان جدا کند.

روش پرتو درمانی چیست؟

پرتو درمانی یک درمان موضعی است که از امواجی با انرژی بالا استفاده می شود تا سلول های سرطانی از بین بروند و علایم بیماری سرطان ریه بهبود پیدا کنند. پرتو درمانی خارجی به معنای فرستادن پرتو به محل قرارگیری توده سرطانی از یک ماشین خارج از بدن است . پرتو درمانی داخلی اغلب به شکل پلاک هایی است که به بدن تزریق می شوند و این پلاک ها مانع گسترش سلول های سرطانی می شوند.

شیمی درمانی برای درمان سرطان ریه چگونه انجام می شود؟

شیمی درمانی یک درمان نظام مند است که از دارو برای متوقف سازی رشد سلولهای سرطانی استفاده می شود.وقتی دارو وارد جریان خون می شود شروع به حرکت می کنند و به سمت سلولهای سرطانی می روند و آنها را از بین می برد.

درمان هدف دار چیست؟

درمانهای هدف دار با متمرکز شدن بر ژنهای معیوب بر بدن انجام می شوند. در این نوع روشها هدف  از بین بردن سلولهای سرطانی است. وقتی که درمان انجام شود،سلولهای خونی که به غده سرطانی می رسند مسدود می شوند. نوع دیگر این درمان مسدود کردن مواد شیمیایی است که به سلولهای سرطانی می رسند تا رشد کنند و سبب از بین رفتن سلولهای سرطانی می شود.

با توجه به تمام مواردی که تا بدینجا به آن اشاره شد بهتر است برای حفظ سلامتی خود در هوای آلوده از ماسک استفاده کنید. همچنین تلاش کنید در معرض دود سیگار قرار نگیرید. چک آپ سالیانه به حفظ سلامتی شما کمک می کند و از بروز بیماری های مختلف از جمله سرطان ریه جلوگیری به عمل می آورد.

برای تهیه مکمل های تنفسی به کجا مراجعه کنم؟

برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی مانند قرص گلودرد و سرماخوردگی و اسپری رفع خشکی بینی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.